Wednesday, December 12, 2007

Nothing yg bestt..






Semalam Selangor cuti sempena Hari Keputeraan Sultan Selangor.. Abang kat pahang lagi. Supposed balik sini isnin ari tu tapi abg kata keje tak abis lagi.. Uwaaaaa.. baru plan nk ajak abang jalan2 ngan damia...

Ahad ari tu my bro tebang pokok rambutan belakang umah. Ade ke patut??? Rasa rugiii sgt coz nk tggu besar balik tah bila tahun tahh.. my mom suh dia panjat amik buah yg da masak ranum tu.. tahun dulu tu kitorg suh indon sebelah umah tu panjat, tahun ni tah mana tah indon tu pindah.. so my bro nk senang keje, abes dia tebang.. dapat la 3 bakul besar.. sedapppp tapinye da masak sgt.. so isi tak mengkal sgt la.. da byk air..
my mom ajak pi umah my sis kat pelangi semenyih. nk antar rambutan la tu...... emm ok gak since damia n me tak de wat pa pe kat umah.. takde aktiviti yg best betull.. boring la! sampai umah my sis dlm kul 2 gitu.. kul 3.30 my sis ajak pi the store.. do some groceries shopping. so i bought soft tauhu n broccoli.. sedapppnye nk buat sup damia.. masa nk kuar the store tu nampak la mainan patung yg masuk duit tu n dia goyang2 la.. so letak la damia kat atas hello kitty.. ade 2 je mesin tu. lagi satu ultraman.. cam tak bestttt jekkk nk bagi damia naik ultraman. tak feminin langsung! hehehehe...
masa memula damia duduk tu dia ok lagi.. bila da masuk 50sen n mesin tu bergerak2 n ade lagu muka dia da cuakkk ... tekekehh2 aku ngan my niece.. pastu tetiba damia da naik syok.. sampai la lagu abis n mesin tu stop.. tetiba kitorg tgk damia plak goyang2kan badan.. nk main lagi le tuuu.. heheh..




kul 9 mlm lepas makan my mom, damia n me pon berangkat pulang. tp dalam hati ni rasa lain macammmm je.. aku pandang damia masa kat traffic light.. ermm.. risau pulak pa pe jadik.. tp nk tak nak tepaksa tawakkal je la.. aku ni plak kalo drive mlm2 senang sgt nk tepejam mata... tp alhamdulillah selamat sampai rumah at 9.40pm. then got a sms from my sis... 'Minyak perut damia tertinggalllll'.. hahaha patut la rasa cam ade bende tetinggal.. rupenye myk telon.. ahh lantak la.. kat umah ade lagi 1. nnt beli baru jek la.....






Wednesday, November 21, 2007

What A Cloudy Day :(

ari ni ari yang menyakitkan atii.. tah arr.. dari pagii sampaiii aa ke ptg ni. sume nye menyakitkan ati..

pepagi lepas masuk keje aku da gi bank.. nk draw duit blanje sket yg abang masukkan semalam. gaji da dekat 2 bulan dapat.. nk tggu gaji lagi ni lemauu sket.. huh..

masa nk g keje tadi da try draw kat petronas.. tak leh.. nk isi minyak pakai auto debit pon tak lehh.. sib baik minyak ade lagi.. cash da la kering ni.. ermm kat bank try lagi.. tak leh gak.. aku pon g ar tanye kat kaunter tu.. diorg suh aku update buku. aiseyyy... buku da la kat umah..

pastu aku pon pikir, penting ni nk kena clear kan hal ni.. aku pon tghri tu dlm kul 11 gi aa balik umah.. 1/2jam perjalanan. da amik buku, siap bawak mak aku lagi nk g bsn.. aku pon gi aa bank tu kat area umah aku tu..

ermmmm... sakitnye atiii.. tak leh setel lagi.. adoiiii aii.. benganggnyeeeeee.......!!

masuk opis nk melambak2 keje.. staff plak buat surat salah taip la ape la.. pastu jbt tu pulak suh aku pinda sket surat yg aku bagi dorang.. da ngaku salah dorang tp suh aku pinda.. banyakk cantekkk....

last2 staff aku pon kena marah... org tu kena gakk.. aku suh je dorang pinda dulu surat dorang tu, baru aku buat.. hehehhe..

arghh... bosann betul laaaaaaa.. bile la nk setellllll prob aku ni weiiiii bankkkkkk!!!

Tuesday, November 20, 2007

Newbies