Tuesday, June 30, 2009

Momok kah yg damia nampak?

Ceritanye begini...

Last week, hari Khamis malam Jumaat,
around 11.20pm, kat dapur.

Di hall, Opah tgh menonton tv. Khusyuk sgtt.
Khalish macam biasa, da lena di lalaland.

Damia ke hulu ke hilir membontoti aku. Kejap ke depan, kejap ke bilik.
Aku iron baju pon dia join sama. Tapi mulutt je la menceceh.

Pastu aku siapkan beg2 diorg nak bwk g umah babysitter esoknye.
Buatkan susu damia sbb da nak masuk tido. Tgh dok shake susu dia, tetiba damia panggil aku:

'Ibu...ibuuuu... tu momok!!!' sambil tunjuk ke atas almari dia (almari tu rendah je)

Aku pon buat2 la tanya 'Maneeee?'
Dalam hati ni, damia ni memain ke betul ni? Tapi hati da lain macam rasanye.

'Tuuuuuuu..... momokkk!!' dia tunjuk tempat yg sama lagi.

Aku pun saje test. Aku tunjuk kat beg plastik yg tergantung kat tepi dinding tu

'Bukannnn.. Tuuuuuu, momok' masa ni aku da perasan mata dia memandang dinding yg kosong.

Ahhh..meremang sudah. Aku tunjuk pulak barang yg ada atas almari dia tu. Pun bukan. Dan
mata dia masih memandang dan tangan menunjuk ke dinding.

Aku dgn selamba (sebab nk test) tunjuk kat dinding yg kosong, atas almari.

'Nii ke?'

'Haaaaaaa... momok!' Damia mengiyakan. Waduuhh.. terdiam aku.

Terus aku ckp 'Dah... jangan kacau anak aku' dan terus aku bwk budak2 masuk bilik tido. Tamau tanye bebanyak woo.. Dekat kul 12 mlm.

Then esoknye odw gi keje, aku tanye damia;

aku: Mia nmpak momok ke semalam?
mia: Haaaa.. ampak momok.
aku: Momok wat pe?
*terus damia silang tangan dan pandang bwh*
aku: Momok pakai baju tak?
mia: Pakai...
aku: Kaler ape?
mia: Putih *time ni aku da konfem dah sbb damia hanya kenal kaler putih, hitam dan hijau dgn tepat*

Dari hari jumaat tu yg lepas aku tanya.. sampai la ke hari ahad. Setiap kali tanya, itu la jwpn dia. Tak berubah!!!

Aku tau.. damia memang nampak momok. Mujur dia tak lemah semangat.

Friday, June 26, 2009

Harap Maaf

Teringin nak buat 3 column. Tapi bila da buat rasa mcm semakkkk je! Macam serabut je. So nanti2 akan di ejas semula la yea. hehe...

updated: 30Jun 2009, 1.40pm

Thx kak pu3. Tapi rasanye nk kekalkan mcm ni saje (2column).
Eh tapi sudah jmp layout 3 column yg cantik.. yg tak serabut.
Tapi nk kena study/dptkan code nye dulu la...

err..ada nk citer pasal MOMOK. Nanti la yea... ptg2 sket

Thursday, June 25, 2009

My New LV~

Tadaaaaa~~~






Mane ade. Tipu je. Tak sanggup habeskan gaji sebulan semata2 nak beli bag yg mahal tu.
Nak beli Carlo Rino pon berkira2. Auditor katakan... muahahahahaha....

Eh, Carlo Rino pun da mahal ekk skang ni. Dulu dlm seratus lebehh jek.
Skang ni yg new arrival sume aku tgk harga 400 lebih. Kumpul.. jgn tak kumpul duit.


Selasa ari tu g check up Khalish. Alhamdulillah..sehat anak ibu. Berat terkini 6.8kg.
Kena jab. juga.. Tapikan aku perasan da 3 kali jab ni, Khalish tak demam pon. Damia dulu tiap kali jab, sure demam at least 1malam. Agaknye sbb bf kot.. antibody kuat!

Tadek ape mau cerita. Saje nak tepek gambar. hehe...
Esok da apply cuti. Plan nak g Jakel nak beli kain. Pastu nak shopping baju Damia ngan Khalish. Tapi mcm malas pulak. Kalau rajin, kensel la cuti. Dtg la keje. Hehe..






*ops!! Khalish punye milk bar mcm overrr pulak**


**Ibu sayangggg kamu berdua**


Monday, June 22, 2009

Nak durian! Nak ayam berdirii...!!

Musim buah dtg lagi. Syokknye.... Tahun lepas, musim buah camni, tekak nak sgt makan durian. Tapi time tu tgh peknen pulak. Tak berani nakmakan. Tak jamah langsung walau seulas. Kali ni mcm balas dendam pulak.

Padahal anak menyusu badan ni. Tak pe la.. pas tu aku minum air banyak2. Hehe
Damia la yg paling suke makan durian. Macam tak caya lak.
Hari-hari mintak durian. Pagi2 bangun tido pun mintak durian.
Sabtu lepas, aku pon shopping le durian kat taman mawar, ampang. Bestttt!! Macam pesta lagi2 kalau waktu malam. Jumaat malam tu ade pegi, tapi da abes. Tinggal bape bijik je. Tu pun beli gak la takut kempunan pulak anak dara sorg tu.

Kali ni pegi petang. Memang betul2 baru lepas loading. Baekkkkk punye. Aku beli durian kampung. Bestttttttttttttt !!! (sambil thumb up mcm damia slalu buat)



Haaa.. belonggokkkkk durian. Ramai org. Tapi yg ramai belah kanan gambar la. Yg harga 3bijik rm10... pastu durian klon 2bj rm10. dgn durian D segala D la....




'Woii ni pehal amek gambar ni. Org suh pilih durian la'
'nak letak kat blog la wehh'



Gile poyo rasanye time neh. Tak penah2 amek gmbr camni. Hehehe... Tu pon curik2 takut ade yg pandang 'tah ape keje minah ni org dok pilih durian dia dok snap2 gambar'




Okeh..kisah ayam berdiri pulak. Dari minggu lepas lagi damia mintak ayam berdiri. tapi tak dapekkkk la nak nolong. Tapi sabtu ari tu b4 g beli durian, aku bwk damia g tesco. Sekali damia ternampak pulak ayam berdiri. nasib baik murah.. tapi kena beli yg tak pedas la. Kalo black papper kan sedappp!!



nahh.. ni lah ayam berdiri!!! Damia nampak mula2 masa kat foodcourt Lowyat kat kedai nasik ayam. hehehe.. Ayam berdiri. Kelakar pulak bila damia sendiri yg bagi nama tu.







Khalish da 3bulan da usianya. Belum jab lagi nih. Last wk nak pegi tapi dia demam pulak. So esok kot pegi la... Ciannn dia. Batuk dan selsema, bejangkit ngan kakaknye la. Kahak byk pulak tu.... nway, da nak sihat dah sbb pandai makan ubat (walaupun nanges2 tanak makan ubat)

Owh ya.. sape tgk Geng Bas Sekolah? Dulu Awal jadik driver kan? Skang ni da tukar org laen, tak tau sape nama tah. Pastu kan Astro ada buat ujibakat cari pelakon baru utk GBS. Rasa2 yg ni bole dpt takkk?



hehehe...





'COmelll kan sayeeerrr?'



Anyway.. nak ucap Happy Father's Day utk en.suami tercinta. Hari tu da sms, kan? So kali ni kat dlm blog pulak la... (psttt.. dia diam2 baca blog ni tauuu!)

Bila anak tido.. ayah pon amek kesempatan utk tido jugakkk

Bila di tanya, Damia sayang ibu ke ayah?

'Sayanggg ayahhhhhhhhhhhhhhhhh'

Huh..sungguh jeleeesssssssss tau!!

Thursday, June 18, 2009

Bila anak da pandai menjawab

Damia skang da pandai menjawab!! Geram aku tapi rasa kelakar pulak.

Semalam, sampai umah babysitter then suh la damia turun keta. Aku nak cepat2 sbb kejar masa nk masuk opis. Mak nenek (aku slalu panggel dia mak nenek) tu pulak terhegeh2 nk turun dr carseat.... terhegeh2 nak pakai sipar..nak amek beg dia..

Aku kejap2 sound 'Cepat la sikit...'

Pastu dia bole sound aku balik 'Ibu tak eti aba keee???' (ibu tak reti sabar ke??)

Adoiih.. abes la aku pasni. Sure apa aku ckp kat dia, kena kat aku balik.

Pagi tadi b4 kuar umah sempat la breakfast pulut dgn serawa durian (akak ipar ku bagi). Damia pulak terhegeh2 makan sambil membebel tah pa pe ngan opah dia. Aku selamba la sound suh cepat skett.

'Jap aaaaa.. tak eti abaa ke?' Opahnye tanya sapa yg tak sabar?

Dengan muka selamba 'Tuu..ibu ni tak eti abaaa' (sambil kepala terteleng2 kat aku)

Monday, June 15, 2009

MomBloggersPlanet Cutest Baby In Red Contest - 2nd entry

Kali ni turn Damia pulak nak join baby contest ni. Opss!! Baby lagi ke???? :d

Sebagaimana telah diceritakan dlm entry yg lepas (Khalish in Red), contest ni di anjurkan oleh MomBloggersPlanet yang bermula pada June 09. Setiap bulan akan diberikan tema yang menarik. Untuk bulan June ni, temanya adalah : Cutest Baby in Red

Yang bestnye, bukan baby sahaja yg layak utk join contest ni. Toddler hingga umur 3tahun juga layak. So maknanya apa?? Maknanya.... Damia pun layak la!!



Dengan ini SueQaisara mempersembahkan pencalonan ke-2 iaitu...... jeng jeng jeng...


*

*

*

*

*


Siapakah dia yang berwarna MERAH ni??






Auummcaakkk~~~!!!















Inilah si LadyBird bernama:


NUR DAMIA QAISARA BINTI KHAIRULL AKBAR

Dilahirkan pada : 09 Mac 2007



Kenapa dia patut menang title 'Cutest Baby in Red'???



-Gambar2 di atas adalah bukti betapa kiuttttnye dia


-Aksi kenakalannya memang tak dpt disangkal lagi


-Ibu rasa Damia sgt kiuttt dlm gambar terakhir. Meminta tolong bila 'ladybird' tergolek.


-Pacifier tu menggambarkan dirinya sebagai seorang bayi lagi. Owh pleaseee lahh!!! Adik da melalak2 tuh, sila pulangkan kepada tuan punye paci ok, sayang....



A big thanks to para penaja hadiah yang sgt glam iaitu:




Thursday, June 11, 2009

Bonding


Wednesday, June 10, 2009

MomBloggersPlanet Cutest Baby in Red Contest -1st entry

-Wow!! Contesttt lagi??


Sebenarnye saya (formal sikit sbb nak masuk contest punye pasal) mmg suke masuk baby contest. I mean, utk anak la kan. Kalau dulu asal ada contest je sure submit gambar damia yg comel2. Biasanye contest yg supermarket buat la.. penah la juga menang, at least consolation prize pun jadik la kan. Alhamdulillah...

So untuk tahun ni, alhamdulillah ada lagi contest yg bole di sertai. Kebetulan, mulai June 09, Mombloggersplanet buat baby contest setiap bulan. Excited sungguh saya sebagai ibu kepada anak2 yg comel...

Setiap bulan, akan ada satu tema menarik berkaitan baby contest ni. So bulan june punye tema adalah :

"Cutest Baby in Red"


Hadiahnye??? Sgt menarikk hati okehh... Apakah itu??

1x FIRST PRIZE

One Medium Landscape or Medium Portrait HARDCOVER Photobook by PhotoBook Malaysia (worth RM144)

One bag of his/her choice (pick ANY bag) from AliceWonders (worth from RM50-RM200)


1x SECOND PRIZE
One Medium Portrait or Medium Portrait Classic SOFTCOVER PhotoBook by Photo Book Malaysia (worth RM80)

1x THIRD PRIZE
One Large Landscape POSTER by PhotoBook Malaysia (worth RM68)



3x CONSOLATION PRIZE

One PurseHook each from AliceWonders (worth RM20)




Dan untuk pencalonan daripada saya pada bulan ini adalah:







KHALISH AMSYAR BIN KHAIRULL AKBAR

DOB : 16HB MAC 2009

Maaf. Gambar ulang-tayang :D

Dan baru saya perasan, Khalish takde satu pun baju kaler merah. Apatah lagi seluar mahupun mittens n booties. O-owh..... Selimut pon takde yang kaler merah.

Satu2nye yg merah adalah carseat dia. Dan dgn ini saya namakan gambar ni sebagai :

My Cutest Baby Khalish in Red Carseat

Adakah memenuhi kriteria? Adakah layak untuk contest ni? Kite cuba saje la.. just for fun!

Kenapa saya rasa Khalish patut menang contest ni? Sebabnye.. :

-Khalish sgttt kiutt dan comel saat dia tidur dalam carseat merah tu. Tak tau la adakah dia mmg comel atau carseat merah tu yg buatkan dia nampak sgt comell!

-Khalish hanya minum susu ibu sahaja. Itu membuatkan dia semakin hari semakin comel, kiuttt dan bam bam

-Khalish belum ada album gambar yg menarik mcm Photobook. Sebab tu dia patut menang supaya bole memenangi album tersebut.

-Khalish hanya meminjam beg kakaknya untuk menyimpan diapers etc. Jadi haruslah Khalish menjadi yang paling kiutt supaya bole memenangi beg AliceWonders juge...

Tuesday, June 9, 2009

Today is MY BIRTHDAY!!! - updated (KL Bird Park)


My wishlist adalah:

1. Semoga anak2 dan suami sihat walafiat sepanjang masa
2. Semoga Allah murahkan rezeki kami sekeluarga
3. Semoga anak2 ku menjadi anak yang baik, bijak dan cerdas
4. Semoga suami sentiasa menyayangi diriku dan anak2
5. Semoga Allah jauhkan kami dari sebarang kejahatan
6. Semoga ..... (and the list go on and on... bla bla bla)

Amin..




*************************



Last saturday berkesempatan bawa damia & khalish ke KL Bird Park. Da lama berhajat tapi asik tak dapat je.. macam la jauh sgt, kan?

Last time dtg sini pon masa skolah rendah/menengah dulu. Masa tu baru2 bukak la. Ingat2 lupa.


Layan gambar je la yea


Harus ada bukti melawat KL Bird Park oke..

Terharu hati aku bila melihat damia gembiraaa sgt2. Berlari ke sana sini mengejar burung2. Teruja sungguh anak dara ni bila tgk merak di depan mata. Tgk pulak enggang dalam sangkar besar. Nampak pulak burung bangau bermain2 di laluan.

Terkekek2 ketawa bila burung bangau yang dikejar berterbangan melarikan diri. Sampaikan org lain pun tergelak tgk damia

Gambar atas tu baru lepas kejar burung bangau. nampak tak bangau kat atas kayu tu? Terbang melarikan diri dari jadi mangsa damia. Akak kat blkg tu pon tegelak2.

Damia sungguh berani mendekati burung2 merak ni. Aku je yg takut2. Wuitt penat haku posing sengeh2, sekali tgk gambar ni tadek kepala aku pulak. Ampeh sungguh tukang amik gamba ni a.k.a bapak damia!!

Damia ni tak reti diam langsung. Excited sungguh dia. Berlari2 tanpa rasa penat. Dan tak minta setitik air pon. Aku pulak yg rasa kasihan tp malangnya botol air tertinggal dlm kete. Bole?

Da pusing 1 round baru benti kat kiosk beli mineral water. Habis damia minum 1/2botol. Haus sgt...

Oke..Khalish pon nak posing jugak bertemakan burung2 berterbangan di belakang ituuu


Dan ada fish pond. Damia mmg suke tgk fish. Sayang pulak tak bwk roti. So damia tgk je la budak c*ina tu bagi roti kat ikan2.

Budak kecikk ini sgt behave!! Good boy... pasni bole jalan2 lagi.

Dan agenda seterusnye adalah ...........

Berkelah di waktu petang, di tepi padang. Yayy!!!

Damia sbnrnye excited nak g playground depan mata dia. Tapi kena makan dulu la. Dan nampak sgt anak aku ni kelaparan sbb taruk je nasik kat pinggan terus dia amek masuk mulut. Hihi... dan duduk pon sgttttt 'sopann'

Ops.. playground belah kiri. Tak nmpk lak dlm gambar ni.



Dan dengan angin sepoi-sepoi bahasa.. Khalish tido dgn amannya... ZZzzzz..

Friday, June 5, 2009

Tentang breastfeeding ku

Kegagalan utk fully breastfeed Damia dulu telah membuka mata hati aku utk tidak mengulangi kesilapan dulu.


Sebaik je dpt tau aku pregnant lagi, terus aku berazam utk meng'fully breastfeed'kan baby nanti. So aku banyak kumpul info ttg bf ni melalui internet, buku etc.


Aku join forum Susuibu.com yg byk sgtt info berguna ttg bf ni. Tak sia2. Kalau la dulu aku tau pasal forum ni, sure aku dpt susukan damia selama mungkin.

Perkara pertama yg aku tanya kat forum adalah :

macamana nak bagi ada susu sebaik je bersalin? Sebab dulu lepas mengurut baru susu kuar. So 2hari kat hosp damia bf kosong je la.. bila balik umah ngamuk2 kelaparan dan terpaksa bagi susu formula.


Sorang forumer ni tak silap ibueiyman, suggest utk cuci nipple dgn baby oil dan cotton bud utk buang kotoran yg menyumbatkan rongga2 susu (ye ke rongga?)

And yes.. it works!! Walaupun tau da lambat, masa tu aku dlm 8mos..tiap2 hari aku cuci n test picit. Bila nmpk bintik2 air mcm nk kuar, perasan hepi tu tak mampu di bayangkan. Saat tu aku tau aku akan berjaya bfeed. At least berjaya lebih drp aku bf damia dulu (yg campor2 ngan fm)


Dulu aku guna Pureen battery-operated bpump ni je.. Tu pon en.suami yg carikan sbb breast aku da bengkak2 tp susu tak kuar2 pon masa seminggu pertama pas bersalin. Tu la.. asik soping brg2 baby je sampai lupa keperluan sendiri. Tapi tak byk membantu la.. sampai sakit2 nipple aku mengepam tapi susu kuar cipuuuuttt je.
Next, aku mula survey2 breastpump. Hati berkenan sgt dgn medela freestyler. Tapi masih ragu2. Kalau la aku beli tapi susu tak de jugak.. alangkah ruginye duit ribu2 kuar mcm tu je...

Jadinye aku opt to Spectra3. Ni aku beli kat butik Mydreams bangi. Dia ada bagi pekej2. Aku amek yg complete set tu dlm 600 lebih la harganya.





Yg aku beli tu botol tu ada 12 biji.
Icepack ada 3
Ada extra breastshield sekali utk buat double pumping
Dan ada cooler bag dan back pack. Senang bwk g opis.





Ni la rupe pam tu. Mula2 pam lepas bersalin tu ade la dpt dlm 1oz.
Bila da lama2, alhamdulillah.. pernah dpt 8oz utk sebelah breast je.
Lagi satu, aku byk dptkan panduan melalui buku ni.




Semua info ada. Pasal pumping, pasal storage.. sume complete. Murah je rm10.

Masa nak beli pam tu dulu, en.suami penah kata kenapa nak membazir 6-7 ratus semata2 nak beli pam mcm tu... baik guna utk benda yg lebih perlu'

Aku bantah. Aku sanggup kuar duit sendiri beli pam tu. Sebab aku mmg nak baby minum susu ibu.

Tapi kini aku rasa terkunci suda mulut en.suami tatkala melihat peti ais penuhhhhhh dgn stock ebm aku. Hehe.. Yang penting.. tak payah nak beli2 susu lagi. Just beli pampers je.. kan bes.



Ni hasil pumping aku kat opis bagi satu sesi. Alhamdulillah.. banyak rezeki Khalish.

Selesai pumping, aku masukkan susu dlm storage bag. Dulu guna bekas dadih n botol MLO. Tapi sejak peti ais da penuh, aku guna je plastik ni. Leh jimatkan ruang.


Pastu simpan dalam cooler bag yg ada icepack. Tahan sampai balik umah (7pagi - 7malam pun masih sejukkk)

Bila sampai rumah, aku set aside fresh milk yg nak guna utk esok hari dan selebihnye simpan beku. Tiap hari aku standby 16-18oz utk di bawa ke rumah babysitter.

Kalau kat opis tu dpt pam total 24-30oz, aku bagi 12oz fresh milk, dan turunkan yg frozen ebm dlm 4-6oz utk bekal esok hari. So stock frozen akan kurang sikit demi sikit dan baby masih dpt minum fresh milk tiap hari....

Aku cuba kira ada bape byk frozen ebm dlm peti ais. Aku kira bekas dadih yg tiap satu ade 3 oz - 4 oz tu ade la lebih kurang 40bekas. Botol MLO tu dlm 10 botol tiap satu 4 oz - 5 oz.

Pastu yg plastik2 tu lagi dlm 25 plastik kot 4oz - 8 oz.

Nasib baik ade peti ais satu pintu utk simpan barang basah. Ermm.. ni pon kena jaga2 sbb mudah 'roboh' susunan bekas2 ni.

Ohh bila la nak dapat beli chest freezer ni??

Listen to your bones?

Did you know most Malaysian women

get only 50% of their

daily calcium needs?


Insufficient calcium could lead to

brittle bones and osteoporosis



Sure sume org penah dengar wording di atas.
Kat mana?
Kat tv la... iklan Anelene.


Kebetulan tadi gi kantin nak tapau lunch. Ada anelene ni buat pemeriksaan tulang.
So bagi org yg slalu sgt lenguh2 kaki ni, terus je la buat bone check. Kot2 la tulang merapuh ke.....?


Senang je.. tak sakit pon. Just letak je sebelah kaki (tak kira la kiri ke kanan ke) kat machine dia tu.
Then dia spray air ape tah n machine tu pon start le meng'check' kaki kite...
Sekejap je da siap.
Katanye guna ultrasound technology to test the quality and strenght of the bone.


Aku punye result adalah...... -ve 2


Maknanya risiko sederhana utk dapat tulang rapuh (osteoporosis le tuhh)
Tapi menurut kata org tu, kena la berjaga2 supaya tak berisiko tinggi pulak.
Lagi pulak umur aku da (lagi beberapa hari je...) 29thn.
So ada 1 tahun je lagi utk kuatkan tulang ni.


Sebab??


Menurut dia lagi, tulang kita akan mulai reput pada usia 30tahun.
At that time da tak bole nak kuatkan tulang lagi.
Minum susu byk2 pon tak leh da nak kuatkan tulang tu.

Sebabnya time tu kita hanya bole maintain kan je tulang tu, dgn minum susu jugak la.
So ada setahun lagi utk aku improvekan tulang aku ni. Caranya??


*Minum susu berkalsium tinggi seperti Anelene - 4 sudu x 2 gelas sehari. Minum suam2/sejuk.


*Bersenam


*Hadkan pengambilan minuman beralkohol (aku tidak penah ambil ni) dan berkafein (max. 2cwn sehari)


*Sentiasa lakukan bone check



Lagi pulak aku breastfeed anak. So susu berkalsium tu amat penting dlm diet aku supaya
dpt menggantikan susu yg da diminum dek khalish.

Kena ganti balik kalsium yg da kuar sume....
Cayok2... dan aku terus beli sepeket anelene yg ada diskaun rm1.90 (je????) dan dpt free payung. Bole la...

Wednesday, June 3, 2009

Ada apa pada diri ku?

berfikiran jauh & berwawasan
mudah ditawan krn sikap baik
berperangai yg lemah lembut
mudah berubah sikap,perangai, idea, mood
idea yg terlalu banyak dikepala
bersikap sensitif
otaknya aktif (sentiasa berfikir)
sukar melakukan sesuatu dgn segera
bersikap suka menangguh-nangguh
bersikap terlalu memilih & mahukan yg terbaik
cepat marah &cepat sejuk
suka bercakap & berdebat
suka buat lawak & bergurau
otaknya cerdas berangan-angan
mudah berkawan & pandai berkawan
orangnya sangat tertib
pandai mempamerkan sikap
mudah kecil hati
mudah kena selsema
suka berkemas
cepat rasa bosan
sikap terlalu memilih & cerewet
kurang mempamerkan perasaan
lambat nak sembuh apabila terluka hati
suka kepada barang yang berjenama
mudah menjadi eksekutif
kedegilan yg tidak terkawal
bersikap ’sesiapa yg memuji saya adalah musuhsaya tetapi siapa menegur saya adalah kawan’

Ini adalah rahsia bulan mengikut kajian Dato' Dr. Fadzilah Kamsah. Seorang tokoh yg aku hormati.

Ini adalah rahsia bagi org yang dilahirkan pada bulan Jun. Dgn kata yang lebih bermakna.. : Aku dilahirkan pada bulan Jun. **kenyit mata**
Semuanya tepat pada diri ku.. Yea.. SEMUANYA!!!

Monday, June 1, 2009

Hadiah anniversary?




Terima kasehhh, abang..


Susah2 je wat surprise utk isteri mu ini. Memang suke bile dpt hp baru. Lagi2 bila nokia 6500 slide ku itu da mula wat hal. Maklumla.. owner nye ganasss sket bila pakai hp ni. Lagi2 bila anak owner tu yg lebih2. Main baling2 campak2 je. Kesiann hp ku. Da la baru pakai 5bulan. Kena carik balik kad warantynye nmpk gayanye ni.


Masih belum mahir lagi guna hp baru ni. Kena study lagi nmpknye. Tapi pada aku, kalau da bole kol / terima kol dan sms tu da kira ok la kan... Apa yg aku suke, gambarnye mmg cantik!! Walaupun camera 3.2mp, tapi mmg cantik la compare dgn slide aku tu. Ni antara gmbr yg aku snap guna Sony Ericsson W595 ku..
Wo0oppss!! Bam bam tgh mandi.
Syokkkk je dia siap sengeh2 bila dipanggil namanya.




Damia kena dok seat belakang pulak skang ni..
Sukee je buat muka toye dia tu.
Tayang lobang idung!





Khalish on d way ke umah babysitter. Nampak mcm anak omputih je dok dlm carseat ni.

Ke sebab carseat Peg Perego Primo Viaggio ni yg buat gambar ni cantek??

Kalau nak tau lebih lanjut pasal hp ni, sila layari : http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/specifications/w595?lc=en&cc=my

Tapi kan..... kalau dia tanya dulu aku nak hadiah apa, dah tentu aku kata aku nak deep freezer!! Sebab harganya lebih kurang sama jekkkkkkkk..... Uwaaaa..

p/s: Ada yg bertanya pasal Spectra3 n breastfeeding. Next entry aku cite okeh!!