Friday, March 27, 2015

Jalan² ke KLIA2 - Atok balik Pekanbaru


Salam...

Atok nak balik bercuti ke kampung halaman di Pekan Baru. Maka ke KLIA2 la kita yea ngantar atok naik kapal terbang. Ni 1st time atok naik kapal udara. Biasanya atok naik feri jek dari dumai tak silap. ke melaka eh.. tah la..ehhe... 

Lepas hantar damia n khalish ke sekolah,  terus kami ke airport. Tu pun diorang tak tau yg adik2 n ibu ikut gi airport. Kalau tau..konfem masing2 tak nak gi sekolah.  Ngengada... ni 2nd time ibu pegi klia2. yg 1st time tu tak sempat pon nak jalan2..just touchdown je dari sabah ujung tahun lepas, terus masuk perut bas. Kali ni dapat gak la cuci mata.. cuci poket sekali haha... 

Ala tapi takde gambar dgn atok. Bateri kamera pun dah blink-blink ajek. Hp pulak..erhmm ibu da seminggu lebih pakai hp cokia jek.. Notes tak boleh charge sbb problem. Nangis nak terbang duit.. tak mampu nk beli hp riban2 dah.. beli yg asal bole whatsapp, fb, google aje la... :p

Gambar2 masa kat KLIA2. Harap mahap yea... gambar sesaje.... heheheh
















Ibu dah berangan nak balik kg atok jugak nanti. Sebab nak jalan-jalan ke Padang, Bukit Tinggi..Istana Pagaruyung.. Bestnyeeerrrr.. Tempat tinggal tak susah sgt kot.. Hahahah nak free boleh tido kat rumah Onyang (nenek mr.shuben).. agak2 ade duit juta2 sampai billion tu bole la duduk hotel.. kekekkekekek

Ok kita tunggu promo free seat AA.. wehuuuuuuu!!!

Love,
SueQaisara

Monday, March 23, 2015

Pergi Genting nak tengok ULTRAMAN, Lupa..tiket tak beli lagi lalu sold out Hahahah!!!


Assalamualaikum...

Bersiaran kembali.. hehe... Cuti sekolah minggu lepas, anak-anak balik kampung. Kemain happy diorang yea. Nasib baik la sebab ayahnye ade keje kat sana. Tu yang angkut semua. Ibu pulak kena attend kursus hari isnin sampai rabu. Sabtu ahad sebelum tu bizi sgt mendobi. Ahad pagi baru sempat kemas beg baju ibu dan anak-anak. Kelam kabut. Pagi isnin, hantar izzara n khalif ke taska dulu. Then hantar ibu ke opis, baru ayah hantar mia n khalish ke taska pulak. Ayah kena gi keje kat KL dulu.. pas maghrib baru gerak balik kg. Siann anak2. Hati ibu risau sangat2 sebab ini 1st time ayah drive long journey berlima dgn anak2 saja. Long journey la sebab dari Kajang ke Bilut, Bentong. Kalau dlm area kajang je pun hati ibu gundah gelana..ini kan pulak jauh2.. moga selamat aje.. 

Alhamdulillah diorang selamat sampai ke kampung halaman. Knowing my husband..errrrrr kaki ngantuk lagi2 kalau driving. Hmmmppp mau la ibu tak risau kan anak-anak. Hari rabu, aku balik dari kursus, sampai rumah terus clearkan sisa pepejal anak bulus. Tinggal 3 hari penuh bekas dia.. sempat juga mendobi baju. Then husband pun sampai semata2 nak jemput ai bawak balik kg. :p

Baju utk balik kg main campak2 je dlm beg. Tak sabar nak jumpa anak2..RIndu terutama kat si kecik izzara. Ade pulak pisang tanduk da beli seminggu lebih haha..da hitam kulitnya. Ingatkan nak buang aje tp kupas dulu. Isi masih cantik cuma dah ripe sgt la.. dpt la jugak gorengkan buat makan dlm kereta. 

Hari Jumaat... jom kita pegi jalan-jalan Genting Highlands!!! 


Anak-anak sangat excited. Khalish n khalif la paling happy sebab nak jumpa Ultraman. Aku mati2 ingat show kat convention centre, menonong jek ngarahkan husbd gi ke first world hotel. Nasib la da tinggal 1 eskalator tu aku stop n tanya kat security. haha sekali kat Grand Hotel daaa... So mr.husbd jek la pi naik balik while aku n anak2 round kat indoor situ. Owhhh baru aku tau, outdoor game da tadekkkk.. tak tau la diorang nak buat ape pulak. Sebab tgh rancak construction situ. Aku cuma pikir.. larattt je segala bulldozer bagai naik bukit genting eh.. mesti pitam kereta yg follow belakang hahah... eh sekali jalan2..laaaa kat indoor game ni pun ade kaunter tiket hahah... 

bila husband sampai.. dia kata tiket sold out... cesss haku da hagak. yo yo jekkk kata 'apa guna ade member kt sana'. Nangis2 la si khalish kekecewaan.. siannyeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... ibu pon rasa nak nanges jugakkkk... lalu damia mengepow ayahnye masuk snow world. kehkehkehh... 






Kita semua gayat naik skyway ni. Budak ni jek relax n cool macam takde perasaan. Dgn ayah dia jugak la.. dah la ayah tak reti dok diam. Menjerit2 damia kat dlm tu...






Bergambar sebelum tau tiket sold out :D ngeeeee



 Apa bulat sgt muka abam ni.... tak fotogenik la sorang ni. kat luar lain, dlm gambar lain mukanye...















Masa nak balik tu Khalif dok tanya.. bila nak tengok otomen, bu...

Alahaiiiiii... kita try next week eh... hmmmpppphhhh.... minggu ni last. hope ade la tiketnye...