Friday, February 27, 2009

Beringat sebelum kena

Pagi tadi odw gi keje, hubby tanya 'baca tak paper semalam?' (owh hari ni hubby jd driver)

Aku ckp, takde. Nape?

"L******* kena tangkap. Dgn bini dia. Kes pengubahan wang haram"

Terkejut aku. Patut la dulu abg ada kata brader ni kaya.. bisnes ribu-ribu juta-juta. Keta silih berganti.

Dan aku ingat kata2 aku kat abg dulu "Nak bisnes kena betul2. Tgk / belajar cemana brader tu leh berjaya'

Rupa2nya....................... hmmm.. tak sangka kan?

Dan pagi ni jugak aku sempat tazkirah abg.

"Buat bisnes biar betul. Biar rezeki yg masuk tu rezeki halal. Nak bagi anak bini makan bagi la yg halal."

"Biar susah skang ni, janji masa depan nanti senang"

Pastu abg bley wat lawak bodo "kalau abg jd cam brader tu, pastu kena penjara.. ayg tunggu tak?"

Aku jawab "sorry la... nk tunggu wat pe? Dtg melawat pon tak hengennnnnnnnnn!!!"

Hahahahhahaha... Nasib la dpt bini yg kejam baik ati ni kan..

Cuba la kalau si isteri tu disabit kesalahan, sumenye sbb nk tolong si suami menjadi kaya.. Pastu si isteri kena penjara bertahun2 sedangkan si suami bersenang lenang kat luar... Ada suami tu nak tunggu sampai isteri dia lepas???

Takde deeee....

baru 3 bulan kena penjara, laki da carik bini lain. Tul takkk?

So org pompuan skang kena beringat..

**sebab tu la aku bz body setiap aktiviti bisnes suamiku. Supaya tak terlibat dgn benda2 mcm tu.. sok sape yg malu?? Tapi alhamdulillahh.. bisnes dia sume halal. Thx bang...

Tuesday, February 24, 2009

Kat pasar ada apa...?

Pagi tadi on d way nk g keje, mcm biasa lalu dekat2 pasar c*ina kat area rumah. Pasar ni kecik je.. ada la jual sayor2, ikan2, daging kh*nz*r.. pasar c*ina katakan...... So aku pon mula berborak dgn damia...

ibu : Tu pasarrrr...... kat pasar ada ape??
mia : pasar? pe?
ibu : nanti kita g pasar... beli ikaannnn..
mia : bli ikaann..
ibu : beli sayor..
mia : bli ayor..
ibu : beli daging..
mia : bli aging..
ibu : beli ayam....
mia : bli ayam..
ibu : lagi??
mia : bli abangg...

ibu : BELI ABANGGG??? Kat pasar leh beli abangg????? Gatallnye..
mia : hihihihi.. (gelak2 sambil tutup mulut ngan tgn)

False Contraction ke?

Semalam masa kat opis lagi terasa ada contraction. Maybe False Contraction kot... Malam pun kerap kali jugak contraction. Time perut mengeras sakit tu la.. time tu jugak Damia sibuk tanya itu ini... Aku da tak tau nk layan mana satu? Nak layan sakit perut ke nk layan Damia. Nasib baik ayah dia ada. Last2 aku masuk bilik n berehat. Tapi biasa la.. damia sure ikut aku punye. Sambil baring2 sebelah aku, sambil bukak laptop dia, sambil mulut menceceh tah apa apa.

Last2 aku suh dia gi kat ayah, tukar pampers. Dapat aku lelap mata sekejap. Sedar2 dengar suara damia menanges2 kat luar bilik. Lampu hall da terpadam. Aku ingatkan black-out tapi lampu bilik on lagi. Rupanya si ayah takutkan anaknya... Bole plak damia tanak tukar baju. Dok berlenggeng dgn pampers je.. Pas aku pujuk baru ok.

Ermm.. risau jugak kalau bersalin awal. Dok ckp2 dgn baby, kalau nak kuar, biarla lepas ibu buat besday Damia. Kesiann damia nanti. Dah la tiap hari tanya 'epi beday tu uuu???' Ibu pon nak makan kek jugak!! Hehe... Just a simple party je nanti. Macam thn lepas. Just invite anak2 jiran sajek dan adik beradik ku... tu pon da penuh rumah!

Tema? Owh sudah decide. Mula nak bagi beberapa sample tema utk damia pilih. Tapi last2 aku yg pilih je la... hahaha....

Monday, February 23, 2009

Monday blues

Pagi2 lagi mood aku da spoiled. Mana tak nye, nak kena g klinik dulu cek BP, dgn perut lapo takhengatt.. ngan bwk damia skali. Nasib baik dia behave kat klinik tu. Tapi tu pon berebut kusi meja dgn budak lain. Aku biarkan je..last2 dia menang. Tu la anak ibu!! Hahaha... Tapi damia bukan jenis rebut2 main tarik2. Dia pegang je..pastu nanges 'nak kusiii..nak kusiiiii'

Pastu plak nurse tu (mcm muka baruuuu je, tak pnh nmpk) nk cek aku. Tak ckp pon nk kena cek urine n timbang berat. Aku ingt cek BP je la.. Alih2 dia tanya da cek urine? Aku ckp la 'nk kena cek ke? bukan cek BP je?' Nurse suh gak aku g kencing. Dgn damia skali la aku angkut masuk dlm toilet tu. Nak paksa kencing cemana, da aku baruu je kencing kat umah.

Kuar toilet, dgn harapan tak yah la nk cek2 urine neh.. Aku cakap kat nurse 'tak leh nk kencing arr...' Dia kata 'camtu kena tunggu la. Kena kencing gak' Aku balas 'BP ok kannn..?' Dia reply 'kalau tak ok, cemana?' Hek elehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

Gile ke? Da la tak minum nak suh aku tunggu. Mana nk dtg air dlm badan aku ni?

Last2 aku kuar bawak damia g makan nasik lemak. Pastu balik umah plak buat susu n kencing siap2, simpan dlm botol. G klinik, cek..sume ok. Tu yg aku malas... da tau dahh mmg ok punye!


Kalau nurse yg da kenal aku tu, sume ok. Last week check up pon, tak cek urine pon n nurse tak tanya pon. Minah ni je kecoooh.

Huh..

Tak sabar nak amek damia n balik umah.

Ni conversation antara ibu ngan anak, dlm keta, odw balik umah minggu lepas:

Ibu : Mia... ibu cantik tak?
Mia : Tak..
Ibu : Ala.. cakap la, ibu cantik kan?
Mia : Takkkkk...
Ibu : Sekali je, cakap la ibu cantik tak?
Mia : Takkkkk.. Tak cantikk!!
Ibu : Abes tu mia cantik ke??
Mia : Takkk...

Hahahaha.. nasib ngaku tak cantik!!

Pastu, asal aku on je radio.. mesti ada arahan : Tutupp!!! Tupppp!!!

Boring je dok dlm keta pegi / balik keje tak dgr radio. Dia leh layan feeling sorang2. Pastu membebel tah pa pe.. Terpaksa la aku melayan dia membebel. Kelakar bila da besar ni. Macam2 perangai!!

Thursday, February 19, 2009

Check up lagi

Hari ni keje half day sajekk.. Ni nak balik la jap gi. Ada check up kat klinik kul 2.30.
Hope sume nye ok..

Baru dpt tau kawan lama da bersalin anak ke-2. Da abes pantang pon.
Dia kata bersalin awal 2wks. Alamakkkk... takut pulak..

Kalau aku pon awal 2wks, alamatnye lagi 2 minggu la. Kena standby!

Ok chiow.. Nak amek damia dulu neh..

Wednesday, February 18, 2009

Product TheLilCaliph (siri 2)


***************************



Teringat 1st experienced of being a 1st time mom dulu (2007). Breastfeeding my doter tp byk problem. Paling tak suke (sedih) bila my niple becoming sore and cracked. Siap luka lagi ha.... bila pump susu pon ada blood kuar n termasuk dlm susu.




Surfing TheLilCaliph tadi dan jumpa satu produk ni. Natural Nipple Butter. Memang sesuai utk nursing mom dan selamat utk baby yg breastfeed. Harganya pon amat berpatutan. Hope kali ni takde prob lagi utk bfeed baby. Yeayy!!


Dan satu lagi prob yg pernah dialami adalah bila tiba masa utk bfeed baby di public area. Kalau tempat tu ada baby's room (cthnye jusco) mmg takde masalah. Ehh.. tapi kadang prob jugak coz bukan mothers je ada dlm room tu. Kadang bapak2 pon ade dan siblings yg lain tu yg da besar2. So segan jugak kan...?

Sebagai alternatif, nursing ponco adalah pilihan yg terbaik! Harga pon murah sajekk iaitu RM59.90. Design yg stylish dan sesuai utk digunakan dimana2 sahaja, termasuklah ketika menikmati hidangan malam. Kalau tak digunakan masa bfeed, masih bole digunakan sbg shawl utk menghangatkan badan. Dan yang paling bestnye, ponco ni dibuat daripada fabric yg see-through so baby akan rasa lebih secure dan tak rimas utk bfeed. Sape suke nak makan2/minum dlm gelap kan???

Kedua-dua produk di atas boleh didapati di TheLilCaliph.

Utk link ke web tersebut, just klik je kat word. Happy surfing n happy shopping!!

Tuesday, February 17, 2009

36weeks already!!

Owh..sekejap je rasanya!

Semalam, balik dari keje, turun je dari kete n terus buka pintu co-pilot (damia la..). Suddenly
terdengar org panggil :

'Ehh.. Cu!!! Ada lagi ke??' (my neighbour tekejut tgk aku pregnant)

Dan aku balas ' A'aa..da nak bersalin pon'

Jiran sblh rumah pon tak pasan bile aku ngandung. Pasal aku jarang melepak kat luar rumah...

Dan hari ni aku rasa betul2 tak larat! Malasss nak keje!! Tak sabar nk cuti!!

Setiap malam, mesti aku kepanasan. Kipas full-blast! Kalau lepas iron baju, sure aku dok ngadap kipas yg aku sorg je conquer. Bila time tido.. kipas straight kat aku je.. takde de nk bagi dia berpusing2. Slalu tido leh je pakai t-shirt. Skang ni tiap2 malam tido pakai singlettt sajek. Tu pon berpeluh2! Macam baru lepas mandi..basah!

Tak tahan...

Lagi satu, paling menci adalah terpaksa bangun 2-3 kali tgh mlm semata2 nk g kencing. Penat la...

Pregnant kali ni, aku tak buat langsung carta pergerakan baby. So start dari hari ni, rasanye kena buat la.. Pasal aku tak aware pon bape kali baby gerak. Takut jugak kalau tak sampai 10kali kan...

Owh sgt2 lapar rasanye!! Ok..nk lunch dulu..

Monday, February 16, 2009

Bila opah nanges.....

video



Masa ni kat umah Opah. Opah pura2 nangis. So damia tgh cuba memujuk opahnye. Damia kata :

'Opah.. dah...dah...'

Pastu bila nanges kan ade bunyik cam selsema tu... so Damia pon suh opah hembus hingus. Tu yg dia suh opah tunduk2 kepala tu...

Ganas tak? Hihi... Last2 kalau tak benti nanges gak, damia guna kuasa veto dgn berkata :

'Diammm!!! Diammmm!! Hepppp!

******
Thx to abang coz belikan hadiahkan hello kitty yg comel ni utk Damia ayang. Hehehe... Daripada biarkan terbarai dek kerja tangan anakanda kita, baik ayg letak kat opis. Jauh drp pandangan mata Damia. Kalo tak... ranappp la!


Sunday, February 15, 2009

Trailer Filem Geng: Pengembaraan Bermula Upin & Ipin


Sabtu - 14 Feb


Damia yo yo owh jekk ajak g tgk Upin & Ipin. Bapak dia tak mandi lagi, damia da melalak2 nak ajak naik kete gi jalan. Saboo jek la.. Linda call kata dia pon nk g tgk cite tu gak. Memasing konon nk bwk anak la kan.. Tapi dia kata cinema kat KL sume da fully booked sampai malam. Ye la.. Valentine's Day konon!!! Sure la ramai kapel penuhkan cinema tuh!


Kitorg g kat Leisure Mall je. Situ sure tak ramai. Sekali pegi.. beratur pjg gak la.. Tapi ramai cina. Sure dorg tak tgk cite melayu neh. So abg beli 2 tiket, sementara tu aku melayan damia kat A&W. Tak kose nak beratur sama...


Time nk masuk tu, damia plak buat hal. Pas g toilet, cebok2 dia n tukar pampers.. nak masuk la kan. Dlm tu sure la gelap even lampu kat dinding still ada lagi. Melalak2 budakkkk ni. Aku da kataaaaaa ngan bapak dia. Budak kecik ni memang tanak masuk punye!!! Dulu da kena sekali kat Mines. (last2 bapak dia tgk sorang2, aku melayan kat luar selama 2jam). Kali ni samada aku ke.. bapak damia ke.. sorg pon dia tak kasiii masuk!!!


2-3 kali gak la try bwk dia masuk. Melalak2. Adoihh.. membazir duit je. Pastu aku suh abg je masuk tgk sorg. Aku bwk la dia gi baskin robbins. Sekali dia toleh belakang tgk ayah dia takde. Berlari2 sambil menangis carik ayah dia. Sib baik tak jauh. Last2 kitorg jalan2 je la dlm Leisure Mall tu.. Gi BebeHaus, Kiddyplace.. pastu g makan kat Chicken Rice Shop. Aku share jek ngan damia (kid's meal) pasal aku da melantak A&W sblm tu.. hehe..


Ermm.. pasni kena gi tgk berdua jek la.. Damia tinggal je nanti. Penakut betul budak ni!! Pastu sampai ke hari ahad la sibuk mengajak kitorg gi tgk Upin & Ipin. Benganggg je aku! Siap kata 'ibu..jom, upin'
Nway.. nak wish:
Happy Birthday to u..
Happy Birthday to u..
Happy Birthday to ZALINDA
Happy Birthday to u...
Bestt kan dpt bunga + hadiah pada 14th Feb?? Sure org ingat sempena Valentine's Day (aku mmg tak celeb VD nih!) tapi sbnrnye Birthday ko, kan?? Nanti kita celeb sama2 pulak yea....

Friday, February 13, 2009

Breastfeeding Essentials @ thelilcaliph.com

Seperti yg pernah dimaklumkan b4 ni, aku sangat2 berharap dapat exclusive bfeed baby kali ni. So tiap kali shopping @ window shopping kat kedai2 baby ni, 1st thing yg aku survey adalah keperluan untuk breastfeeding. Memandangkan keadaan da sarat sgt, maka aku lebih senang lakukannya secara online. Bole survey macam2 dan harganya pon sama @ murah compare kat kedai punye. Dan ada jugak yg ada kat online shop tapi takde kat kedai.


Dalam byk2 website, aku kerap lawati TheLilCaliph.com. Skang ni pulak TLC tgh buat New Year 2009 Contest. Hadiahnye amat menarik! Grand prize winner boleh pilih percutian 4D3N kat Phuket atau Bali. Another 2 winner pulak bakal memenangi percutian 3D2N di Redang, Tioman ataupun Langkawi. Waaallaaaaaa~~~!! besttnye kan? kan?




Ok.. just nak share with all of you apa yg menarik dalam TLC ni.. Since i am looking for breastfeeding essential, so here we go ~



1. MOM's Precious Breastmilk Bottle


- the material of the bottle are approved for food storage by the U.S. Food and Drug Administration (FDA


-compatible with most standard pump systems including Medela and Ameda (Medela is a trademark of Medela Inc. and Ameda is a trademark of Ameda AG). Aku nanti guna Spectra3 n mmg compatible gak dgn bottle ni

-Lain2 info bole klik link atas tu





2. Breastmilk Storage Bags

- Spectra Breastmilk Storage Bags berharga Rm45.00 utk 25bags


- Playtex Breastmilk Storage bags RM39.90 for 100pcs (if i'm not mistaken)

Both are great!



3. Milkmaid tea RM36.00 (currently have a discount. B4 disc RM45.00)




-blend of 100% organic fennel seed, organic fenugreek, organic nettles, organic red raspberry leaf, organic orange peel and more to increase the production of breastmilk.

-It's a must have item in my shopping list!!

-Sebabnye? 1st experience bf dulu, my milk supply tak byk. Tiap kali pump paling byk dpt pun ada la 30z. Tu pun sekali dua jek. So kali ni kena amik supplement la utk increase my milk production.

-i got a fren who had experienced with this tea. She said 'SUPERB!!!' n ask me to try it. Why not kan??

*************

To people out there, come & visit thelilcaliph.com for more info. Dan bukan setakat Breastfeeding Essential je yg ada.. Byk category lain lg yg ada dlm TLC ni. Dan yang penting... TLC give us a great offer!! Apa tunggu lagii.....

Wednesday, February 11, 2009

SKT - Damia - Pregnancy

5-7 Feb ari tu, ada presentation SKT (Sasaran Kerja Tahunan) kat Bukit Merah Laketown Resort. Penattnye nak pegi. Tapi terpaksa la pegi jugak. Dari Kajang dlm kul 10am camtu, sampai sana dlm kul 2pm kot, sempat singgah R&R Tapah makan tghari.

Nasib baik dpt travel naik kereta urusetia. Kalo naik bas alamatnye kematuuu la bontot. Ni naik kete pon, da sakit2 pinggang dibuatnya. Sekejap letak bantal kat blkg badan, kejap letak kat tepi.. Kul 3.30 da start program, tak dan nk rehat lama2. Malam pun ada. Turn aku present hari jumaat pagi. Alhamdulillah.. sume nye (pencapaian dan sasaran) dipersetujui oleh Dato' Ydp.

Petang jumaat tu da takde pa pe. Coz sume present cepatt je.. so cepat la selesai. Petang tu dpt la bersiar2 dan melawat Pulau Orang Utan. Suke part naik bot je coz angin kuattt.. ehhe..pastu yg lain naik chairlift, tapi aku tak larat dahh..

Owh lagi satu.. bilik yg kami dpt (twin sharing ngan my best buddy - zalinda) adalah selang sebuah bilik je ngan bilik yg aku stay last week (masa CNY). Ermm lagi satu, sorang kawan ni citer, mlm tu ade satu kejadian. Alamak seram pulak... Tak tido malam dibuatnya kawan ni. Kesiann dia. Tu yg dia qada' tido time kitorg sume g Pulau org utan tuh! Nway, nasib baik tak kena kat bilik kitorg. Kalu tak............... erghhh!!



Pemandangan jeti bot utk ke pulau org utan tu.. dari depan meeting room



Ni sekolah menengah utk anak2 org utan ni.. sek. rendah just ajar dia lompat2 je..




Ni baby org utan. Di jaga rapi. Siap pakai pampers..minum dlm botol susu etc. Pandai lak tu peluk bear..



Ni aku.. (boring lak, asik baju niiiii je!!! baru pasan asal amek gmbr je mesti baju ni!!) Saje nak tayang perut ku yg muncung dan tajamm tu. N baru aku pasan perut aku camtu. Haha.. dulu masa damia, bulatt je perut



Ni ala2 gambar dlm Mag Mami&Baby. Haha..



Last but not least.. ni budak bucukk tak mandi lagi! Kamera terpaksa tala depan muka dia coz skang ni pandai wat aksi tak pandang kamera bila nk amik gmb dia. Aku kat tepi dia. Gerammmnye Mbam Bu ni..

**************
Cuti isnin sempena Thaipusam ari tu sempat la aku basuh baju baby yg baru beli ngan yg lama. Eh.. yg lama yg da basuh tu cuma barut dgn mittens n booties je. Yg lain ade sebakul lagi belum basuh. Damia sukeee sgt tgk baju baby tergantung kat hanger tuh. Dan dia paling suke baju Little Coro (Pigeon) kaler kuning polkadot (baru). Dia amek n kata 'Ntikkkkk... aju mia...'
Perasan!!
Malam tadi lepas mandi, sambil dok menung2 dan pk2.. baru teringat! Dah masuk 35wks ni. Minggu depan da 36wks = 9mos. Barang nk pack ke hospital tak prepare lagi! Masa damia dulu, 7mos je aku da prepare beg siap letak dlm boot keta. kali ni selamberr je kan? Dan kali ni aku lebih bersedia la dgn list apa yg perlu di bawa ke hosp. Dulu ade jee yg tertinggal - sikat aku la.. shampoo baby la.. socks aku pon tak bawak p hosp dulu!!
Ni list yg aku dpt dari newsletter babygaga. Ok jugak cuma kena ikut kesesuaian la....
Packing for the Hospital

Use this helpful list to guide you as you pack your hospital bag:
For mom

Nightgown or shirt to wear during labor if you don't feel comfortable in a gown provided by the hospital (they should be loose fitting or something that can be completely opened in the front)

Robe or bed jacket

Socks

Slippers

Nightgown and/or pajamas (if breastfeeding, then bring ones made for nursing)

2 - 4 bras (nursing bras if you plan to breastfeed)

3 - 6 pairs of underpants

Toiletries (toothbrush/toothpaste, soap, shampoo/conditioner, deodorant, lotion, comb/brush, lip balm/chap stick)
Elastic/Scrunchie or hair clip to pull hair back during labor

A photo or object to be used as a focal point during labor

Going home outfit (something comfortable/loose fitting)


Optional

Lollipops or hard candy to keep your mouth moist during labor

An activity (such as pre-addressing birth announcements or crossword puzzles) or a book to keep busy during early labor

Your baby book - you can record your delivery details and first moments with your baby and the nurses can put your baby's hand and foot prints on the appropriate page while they are inked for the hospital records

Cord Blood Collection kit (if you decided to collect your baby's cord blood)

Makeup, lipstick, scented shower gel or body powder to make you feel better after labor

Eyeglasses or contact lenses (keep in mind that you can wear your eyeglasses during labor, but you must take out your contacts)

Watch

Address book

A few small gifts or one for all of the nurses that helped care for you
For partner

Insurance information
Hospital preregistration information
Don't forget to bring your cord blood banking kit
Change of clothes and toiletries, if they're allowed to stay in the room

Optional

Things to be used during labor: soothing music, something to be used as a focal point, tennis ball, rolling pin or lotion for massage, watch, paper/pen, snacks

Book or magazine for reading
List of people and phone numbers to call
Camera/film (make sure it's preloaded and in good working condition before you go)
Camcorder and/or cassette recorder with tapes

For baby

T-shirt, socks, hat
Going home outfit
Bunting/jacket (depending on season)
Receiving blanket (and a heavier blanket if it's cold)
Car seat (Keep in mind that you can't leave the hospital without it)
A small gift for the other children at home from the baby

And yes.. kali ni mmg nk bawak camera masuk labour room. N lagi satu nk save ayat2 suci Al-Quran dlm hp aku, boleh dgr masa dlm labour room n dlm ward. Coz masa deliver damia dulu, masa sampai kat ward, org katil sebelah (double room) pasang ayat2 suci Al-Quran (husbd dia pegawai agama). Sejukkk hati aku mendengarnye. Dan takde la rasa seram sgt dok hosp mlm2 tu bile abg da balik umah.

Tuesday, February 3, 2009

Jalan2 ?

Tadi tghari - boring2 tatau nk wat pe - aku tgk kalender opis. Gambar2 sume aktiviti yg opis buat. 1 pun tadek muka aku -haha..aku tak aktif pon!- Mcm boring je... Apa lagi.. aku pun print la gambar n tepek kat kalender tu (tutup gambar asal) Lawa gak.. pasni kena print n tepek lagi la utk bulan2 berikutnye.. hehe

Bulan March nye kena la gmbr bday damia ( & ayah)...

Bulan 2 nye - bulan cinta? so gmbr family la..haruss..
Last week baru ada masa nak kemas2 babycot sume. Ingtkan nak bagi damia tido lam tu.. masalahnye dia bagi bear2 dia pulak tido. Sabo jek la...




Ni jalan2 kat Jusco Setiawangsa. Baru aku tau ade jusco bukak kat situ ekk.. perasan masa odw balik dari phg. terus ajak ayah singgah esoknya. Biasa je..takde pe yg best pon!

Damia 1st time naik trolley ni. Mula2 dia takut coz mcm dia sorg2 je.... nanges2 nk turun pastu tolak jee trolley ni. Lama2 baru ok.




Perangai damia skang ni, asal nk snap pic dia je.. mcm biasa aku kata 'Smiiilee' n dia terus moncong n pandang tmpt lain. Belagakk!! Dulu kemain lagi asal nmpk kamera!! Hehe..





Last week, ayah damia cakap nak gi zoo - bawak damia jalan2 tgk elephant. Aku plak kata 'boring la.. kan baruu je pegi'. Bukan last week je, kerap kali gak ayah damia mention pasal nk g zoo. Aku mmg tanak g la time2 sarat ni.
Tadi tengok2 balik folder2 gambar. Klik folder zoo. Tgk gambar damia - Umphh..comel (puji anak sendiri) tapi muka cam baby lagik je.... Tgk2 tarikh. Laaaaaa... patut la.. 30/3/08!! Da nak setahun dahh!! Hahaha.. tapi rasa cam baruu je pegi.





Ok la.. tunggu la adik damia kuar dulu n ibu abes pantang2, so nanti leh jalan2 lagi gi zoo.





Ari tu terpasang telinga -perbualan ayah damia ngan besfren dia- dorg tgh plan family vacation utk thn ni. Besfren ayah damia ni keje laut.. jarang balik darat. Last year da gi Langkawi. So this year tatau la apa dorg nye plan. Ibu dan anak(-anak) ikut je... hihihi..



Nway, congrats to Azril n Syikin atas kelahiran baby ke-2. Seriau dengar cite Syikin. Hehe.. pa pe pon da selamat. Haiqal da dpt adik.. so kena cepat2 belajar jalan tau. Nanti susah mama nk dokong 2 org.








Thx to my best buddy -Zalinda- for ur treat masa cuti-cuti CNY ari tu. Next trip, will be my turn pulak utk belanja2 u ols makan2.. okeh!









Monday, February 2, 2009

Februari - bulan cinta?

Dulu..masa zaman kamera 'kodak', mesti tak pernah miss nak g kedai gmbr, gi cuci gmbr. Skang ni.. bila dah ada digital camera..mula laaa bertimbun2 gambar dlm folder dlm pc. Puas nak transfer ke dvdRW. berhari2 pon tak abes lagi... masalahnye file tiap pic tu besar.. so amek masa nk transfer. Skang ni masih mentransfer lagi beberapa folder.

Byk nyeeeeeee.. takkan nk biarkan je dlm pc nih. Nak gi kedai - print- mau habis beratus2 hengget neh.. nak beli paper n print sendiri -mcm tak cantik pulak-

Nak-taknak.. kena print gak le.. atau survey2 idea org lain mcmana dorg wat dgn gmbr digital nih.. yg menjimatkan duit kalo nk print pon.. Byk gmbr damia je.. yg dia sendiri tak tgk lagi.

Phew~

Sedar tak sedar.. dah masuk bulan Februari. Hari ni anniversary my best buddy - Zalinda. Happy 2nd Anniversary, dear.... Jgn lupa, sila inform diri ku ini apakah hadiah yg best yg en.Pitt belikan ituuuuu.. hehe..

Dan..

Orang asyik tanya - bila bersalin?
Jawapan ku - bulan 3 nanti

Bila org kata 'Owh tak lama lagi la.. bulan depan je ha'
Baru la aku tersedar.. dan mula la menggigil nk menghadapi saat2 di labour room nanti. Adoiyaiii...

Babycot dah standby. Damia sukeee nk main2 tido dlm tu. tapi kejap je la.. sbb dia takut tido sorg2. :)

Tunggu abg belikan kabinet/laci utk simpan baju2 baby.. baru leh kemas2 baju baby sume..

o-owh... dah terlewat ni.. bye!