Tuesday, February 3, 2009

Jalan2 ?

Tadi tghari - boring2 tatau nk wat pe - aku tgk kalender opis. Gambar2 sume aktiviti yg opis buat. 1 pun tadek muka aku -haha..aku tak aktif pon!- Mcm boring je... Apa lagi.. aku pun print la gambar n tepek kat kalender tu (tutup gambar asal) Lawa gak.. pasni kena print n tepek lagi la utk bulan2 berikutnye.. hehe

Bulan March nye kena la gmbr bday damia ( & ayah)...

Bulan 2 nye - bulan cinta? so gmbr family la..haruss..
Last week baru ada masa nak kemas2 babycot sume. Ingtkan nak bagi damia tido lam tu.. masalahnye dia bagi bear2 dia pulak tido. Sabo jek la...




Ni jalan2 kat Jusco Setiawangsa. Baru aku tau ade jusco bukak kat situ ekk.. perasan masa odw balik dari phg. terus ajak ayah singgah esoknya. Biasa je..takde pe yg best pon!

Damia 1st time naik trolley ni. Mula2 dia takut coz mcm dia sorg2 je.... nanges2 nk turun pastu tolak jee trolley ni. Lama2 baru ok.




Perangai damia skang ni, asal nk snap pic dia je.. mcm biasa aku kata 'Smiiilee' n dia terus moncong n pandang tmpt lain. Belagakk!! Dulu kemain lagi asal nmpk kamera!! Hehe..





Last week, ayah damia cakap nak gi zoo - bawak damia jalan2 tgk elephant. Aku plak kata 'boring la.. kan baruu je pegi'. Bukan last week je, kerap kali gak ayah damia mention pasal nk g zoo. Aku mmg tanak g la time2 sarat ni.
Tadi tengok2 balik folder2 gambar. Klik folder zoo. Tgk gambar damia - Umphh..comel (puji anak sendiri) tapi muka cam baby lagik je.... Tgk2 tarikh. Laaaaaa... patut la.. 30/3/08!! Da nak setahun dahh!! Hahaha.. tapi rasa cam baruu je pegi.





Ok la.. tunggu la adik damia kuar dulu n ibu abes pantang2, so nanti leh jalan2 lagi gi zoo.





Ari tu terpasang telinga -perbualan ayah damia ngan besfren dia- dorg tgh plan family vacation utk thn ni. Besfren ayah damia ni keje laut.. jarang balik darat. Last year da gi Langkawi. So this year tatau la apa dorg nye plan. Ibu dan anak(-anak) ikut je... hihihi..



Nway, congrats to Azril n Syikin atas kelahiran baby ke-2. Seriau dengar cite Syikin. Hehe.. pa pe pon da selamat. Haiqal da dpt adik.. so kena cepat2 belajar jalan tau. Nanti susah mama nk dokong 2 org.








Thx to my best buddy -Zalinda- for ur treat masa cuti-cuti CNY ari tu. Next trip, will be my turn pulak utk belanja2 u ols makan2.. okeh!









4 comments:

dzi said...

oii bedah, sue tu ko lah. sape lagi... buat2.

mombloggersplanet said...

Hi all moms,

I have just launched a new listing for Malaysian moms/women blog. It's called the BlogDirectory.

You're invited to list your blog there, together with other Malaysian mom bloggers. The Blog Directory
is categorised by states to make it easy for you to connect with other moms closest to you.

Please visit http://www.mombloggersplanet.com/blogdirectory

And, appreciate if you could tell your blogger friends about it. It's free!

Thank you and have a nice day!

As said...

hai.. lama nya x tgk damia.. dah besar anak dara ni... + mummy pun dah pegnen lagi... congrats...
makin comei damia ni...
neway... incoming baby nie dah tau jantina ker?

Sue said...

dzi : ok..nanti2 ekk

mombloggersplanet : ok tq

as : tq... insyaallah baby boy! (tutup operasi kejap la pas ni..haha)