Monday, December 16, 2013

Apam Ladybird & Bee..


Salam..

Lama tak update

Takde idea... semua hanya dpt diluah dalam hati

Tak mampu nak luahkan di sini.....

Mode sangat bizi

Sebab anak nak masuk sekolah rendah....

ada yg nak masuk tadika..

Sudah besar rupanya mereka... sob..sob...sob.. rasa macam baru je gomol2 diorang


dan bizi nak mengemas

sebab hujung bulan juga bakal berpindah ke teratak impian :)






Tapi masih sempat ambil order yang masuk...

Apam Ladybird & Bee... 300biji, customer order utk wedding event di Semenyih.. 

Alhamdulillah, hasil google, jumpa juga mereka dgn blog ni

p/s: Order cuma akan diterima bila delivery utk sabtu malam, ahad, isnin dan selasa...... tapi isnin dgn selasa tu kena self picked up area Kajang... Sabtu ahad, delivery luar kawasan ada sikit charge :)

Jumpa lagi... Daaaaa :)

Thursday, September 5, 2013

Aildilfitri 2013

Hari ni 29 Syawal. Baru nak update cerita raya. Hahahaaa.. punye laa pemalas!!
Raya pertama di Kajang, kemudian ke Cheras, dan petang raya balik ke Lurah Bilut, Bentong, Pahang...

Jom tengok gambar je la... *malas nak cerita panjang-panjang* ngeeee.....


*aku buat 2 jenis kuih je, cornflakes madu dgn yg ini - tart nenas-*























Ok ni je, esok up lagi kalau ade masa.. k bai... :)

Wednesday, July 10, 2013

Ramadhan Kareem / Krunchy Karamel Almond :)





Doa Jibrail menjelang ramadhan :-

Ya Allah, abaikan puasa umat Muhammad apabila sebelum masuk ramadhan dia tidak melakukan 3 hal ini . 

1. tidak minta maaf kepada kedua orang tua
2. tidak bermaafan dengan sahabat sahabatnya
3. tidak bermaafan dengan orang sekitarnya

maka, Rasullullah pun mengaminkannya sebanyak 3kali . 

Oleh itu saya ingin memohon maaf jika ada salah dan silap yang telah saya lakukan samada sengaja atau tidak


*

*

*

*

*

*

*

*


Nak perkenalkan biskut kegemaran ku dan family....

Memang super sedap. 

Memang super Crunchy...

Kena dengan motto dia:

sekali NGAP habis sebalang

Sambil-sambil tengok tv, sambil-sambil kunyah biskut, tau-tau dah habis...?









Kandungan: Badam, Bijan hitam, Biji Bunga Matahari, Gula karamel

So apa eloknya makan KRUNCHY KARAMEL ALMOND ni yea???

Jom  baca ni:









Hanya RM25.00 Sebalang
Berminat Nak order untuk raya????







Call/sms/whatsapp : 

017-276 8818 / 019-228 9693 [ sue ]


Wednesday, July 3, 2013

Little Snow not so White ;)

Alhamdulillah, si gebuss sudah almost 6months.. lagi bape hari jekk.. Dia pun tak sabar dah nak makan.. pantang nampak orang pegang makanan sibuk nak capai.. tengok orang makan, mulut dia pun kunyah sekali... 


Lokasi: Hutan Lipur Lentang, Karak









*gambar kakak n abang2 takde sebab diorang da nampak sungai, da tak peduli nak bergambar pun


Isnin bawa gi paed amik jab. Huhuhu 5mos punya da drag... so doc terus bagi jab 6mos sekali.. so bulan ni tak yah jab lgi.. tunggu bulan 9 nanti utk pneumococcal pulak..


Berat 6.9kg jek... tp apsal bambam budak ni ehh? Khalif dulu time umur camni da lebih 7kg...

Takpe, baby girl jgn bam bam sangatt... heeee

Thursday, June 13, 2013

Promo Pack HERBALIFE menyambut RAMADHAN

Salam..

Wooottt wooottt!!!

Dah banyak email masuk ni.. bertanyakan pakej HERBALIFE utk menyambut Ramadhan.. Waaaaaa sure ramai target nak lose weight bulan puasa ni nanti kan? Ai da tau dahhh.. skang ni ramai dah yg menggugel cara-cara nak turunkan berat badan di bulan puasa...

ehh hati2 ye cik kak semua.. jangan ingat bulan puasa berat badan kita akan maintain atau turun.. silap2 boleh naikk!!!! Ha takut tak? Mesti lah takuttt sebab baju raya da di tempah seawal bulan 4 ari tu kannn? kann? Kang kalau tiba raya, tak muattt.. terpaksa la pakai baju gi keje.... Sian tauu..
Masa tu corset  pun tak boleh bantu..hahaha

Eh nak tau takk... masa ai pregnant ari tu berat naik 22kg tau! tapi ai dah berjaya turunkan sebanyak 19kg!! Caiyookkk...

Ok apa yang menarik kali ni adalah, FREE POSTAGE utk SEMUA PAKEJ! Jimat RM15 tauuu...
PROMO ENDS 30th JUNE 2013 .. so hurryy!!! 


Contact me:  sue.qaisara@gmail.com [017-2768818] [019-2289693]





[Pack 1 - One Month Super Pack]
2 F1 Shakes, 1 F3 Whey Protein, 1 Tea Mix 100g
FREE! NRG Tea, Shaker, Water Bottle & Postage






[Pack 2 - One Month Light Pack]
2 F1 Shakes, 1 Tea Mix 50g
FREE! Shaker & Postage



[Pack 3 - Starter Pack A]
1 F1 Shake, 1 F3 Whey Protein, 1 Tea Mix 100g
FREE! Shaker & Postage




  [Pack 4 - Trial Pack]
1 F1 Shake, 1 Tea Mix 50g
FREE! Shaker & Postage




[Pack 5 - My Healthy Breakfast]
2 F1 Shakes
FREE! Shaker & Postage




Wednesday, May 29, 2013

Mood excited rumah baru!

Alhamdulillah.. kunci rumah sudah dapat!! Actually bulan March lagi dah dapat Vacant Posession.. baruu nak update. hahahaha...

So sekarang kerja saya adalah usya dan berangan... Berangan macam-macam... 

Suka pergi survey barang2 untuk rumah, hood la.. hob la.. kabinet la.. tak kisah la ade bajet ke tak, yang penting puaskan hati dengan mood berangan! hehehe... 

Lagi satu, bila banyak survey kita bole tau kat mana murah, kat mana ada promo...

Tapi susah nak ajak mr hubby sama.. sebab dia tak suka layan berangan2 ni.. hehe 








Izzara dah 4 bulan. Kejapppnyeeeeeeeee....  Kakak sibuk tanya bila boleh bagi makan bubur... sabar.. sabar... ehheheh

ok bye

Monday, May 6, 2013

Deep Freezer untuk dijual :) (SOLD)


Alhamdulillah... PRU13 da berakhir. Yang menang, sila tunaikan janji2 u ols yea... pada kami sebagai rakyat ni, manifesto adalah janji.... maka sila la tunaikan beserta janji2 dalam manifesto terdahulu....

Takde nak cakap apa2, da lama tak membebel kat blog, tapi apakan daya, masa dan keadaan amat tidak sesuaiiii....

Tapiiii...

Nak bagitau ni je.... saya nak let go FABER CHEST FREEZER FZ128 - 100liter...

Beli masa Khalif dulu, hanya simpan stok ebm... lepas khalif da tak bfeed sbb sy pregnant, freezer ni jarang guna... 

Lepas Izzara lahir baru guna balik... N now Izzara dah 3bulan... sayanggg nak let go tapi apakan daya...










PENUH SUDAAAAHHHHH..!!!

Dah tak muat nak masukkan susu2 ebm yg baru di perah... latest punye pic tak amik, tapi mmg dah full sgt2, ada yg 2 hari lepas punye hasil pon belum dpt masuk freezer sbb da xde space!

So now nak upgrade saiz yg lebih besar..... sementara tu bole la iklan dulu kot ade yg nak booking ke kan...

Harga retail bole refer kat web Faber = RM929... ari tu tgk kan Sen heng, harga RM959 tak silap, tapi mcm kecik sikit dr yg ni...

So nak letgo dgn harga RM500. Condition tip top! Cuma kunci je takde.. lagipun mmg tak pakai kunci coz susah nak bukak2 since mula2 beli dulu...

Bole nego harga.. no need to worry. Cuma prefer self-picked up kat Kajang...

Contact: SUE 019-2289693 / 017-2768818



Tuesday, April 16, 2013

Back to work!!

Fuh fuh.. kemain bersawang lagi blog ni yea.. hehehhhehhe

Sorry ye cik blog, terabai sudah... belum ada masa yang sesuai nak update panjang-panjang

cerita di labour room pun belum up lagi

Hari ni hari ke 3 aku bekerja semula. Yea da start keje dah... sob sob sobbb

Kejap je cuti 3 bulan...


Maid masih di filipin.. bercuti... susah juga mula2 tu, tapi alah bisa tegal biasa...

dan sekarang aku boleh kata, kalau ditakdirkan maid tak mau pulang pun aku gembira

sebab masa ni lah aku belajar erti tanggungjawab sebenar-benarnya

masa ni lah aku belajar erti kesabaran

masa ni juga lah aku belajar bahagikan masa yang amat berharga

setiap detik, setiap saat amat2 berharga

silap percaturan masa, huru hara la jawabnya...

dan yang paling aku terharu sangat2 adalah...

masa ni juga lah aku dapat eratkan hubungan dengan anak-anak..

sebelum ni antara sedar atau tidak, maid yg bantu..sampai Khalif pun amat rapat dgn maid

bila menangis, cari auntie... aku tak kisah sebab tumpuan pada si baby.. 

tapi bila maid takde ni, baru aku tau rupanya aku dah kurang bermesra dgn khalif.. 

mujur juga dia tak meragam



ni si comel buah hati pengarang jantung kakak dan abang-abang..... 







Alhamdulillah Allah beri peluang aku untuk breastfeed baby lagi. Harap kali ni betul2 dapat sampai at least 2 tahun.....



Stock frozen terkini, lebih 800 oz. Syukur Ya Allah... Jauh lagi perjalanan.. Semoga dipermudahkan....




Thursday, March 21, 2013

penatnya jadi housewife :(

just a short update...

Salam... rinduunyee nak membebel kat blog... tapi memang tak sempat2.. elok je seminggu abis pantang, maid cuti balik filipin. maka aku la yg uruskan semuanya.. nanges wo0o.... penat sangat badan. Lepas 1st week, aku terus rasa kebas2 tangan... sampai cramp2.. sampai satu hari tgh hujan lebat tetiba aku raup muka n terus rasa muka kebas2.. tangan dua2 jadi cramp kt jari2, takut gile.. da macam org nak kena stroke... nanges2 aku minta hubby bawak g klinik... gi KPJ, doctor cek BP. quite high... n dia suruh buat test kolesterol.. coz dia suspect kolesterol tinggi. n dia refer kat pakar neurology ke ape tah utk prescribe ubat since aku masih bfeed baby....

esoknya aku gi azzahrah bdr tek. aku ckp dgn doc macamana yg aku rasa. terus doc kata 'ermmm kurang kalsium tuuuuuuu...' ceh ye ke? doc buat jugak blood test. dia tgk darah aku cam cair je.. terus bagi obimin n kalsium... balik makan 2 ubat tu terus hilang rasa kebas2.... BP pon da normal. n result darah kata doc, kolesterol cantikkkkkkk, no prob. cuma ada la yg tak cukup dlm darah tu... doc kata kena jaga makan. ermm sejak maid takde, makan pon tak menentu.... tak sempatttt!!

ni pun sempat la bukak blog, anak da tido semua.. aku pon tgh pam susu.. mata da kuyu... huuuuu.. ok la all.. nanti jumpa lagi k.. bye

Thursday, February 21, 2013

MY 4th EDITION :)



Salam....

Dah tinggal bape hari je nak habis pantang baru dapat update blog. Nak update kat hp tapi tak tau la nape tak bole taip... 

Btw, syukur alhamdulillah aku selamat bersalin pada 12 Januari 2013... tepat pada tarikh due nye.... Nak citer sikit kronologi kelahiran.. tapi nanti2 la..bila kurang sikit gangguannya.. hehehe.... 

So meh kita tengok gambo si comel ni:











NUR DAANIA IZZARA BINTI KHAIRULL AKBAR

12 JANUARI 2013

10.48AM

3.50KG

KPJ KAJANG SPECIALIST HOSPITAL


-