Tuesday, April 16, 2013

Back to work!!

Fuh fuh.. kemain bersawang lagi blog ni yea.. hehehhhehhe

Sorry ye cik blog, terabai sudah... belum ada masa yang sesuai nak update panjang-panjang

cerita di labour room pun belum up lagi

Hari ni hari ke 3 aku bekerja semula. Yea da start keje dah... sob sob sobbb

Kejap je cuti 3 bulan...


Maid masih di filipin.. bercuti... susah juga mula2 tu, tapi alah bisa tegal biasa...

dan sekarang aku boleh kata, kalau ditakdirkan maid tak mau pulang pun aku gembira

sebab masa ni lah aku belajar erti tanggungjawab sebenar-benarnya

masa ni lah aku belajar erti kesabaran

masa ni juga lah aku belajar bahagikan masa yang amat berharga

setiap detik, setiap saat amat2 berharga

silap percaturan masa, huru hara la jawabnya...

dan yang paling aku terharu sangat2 adalah...

masa ni juga lah aku dapat eratkan hubungan dengan anak-anak..

sebelum ni antara sedar atau tidak, maid yg bantu..sampai Khalif pun amat rapat dgn maid

bila menangis, cari auntie... aku tak kisah sebab tumpuan pada si baby.. 

tapi bila maid takde ni, baru aku tau rupanya aku dah kurang bermesra dgn khalif.. 

mujur juga dia tak meragam



ni si comel buah hati pengarang jantung kakak dan abang-abang..... 







Alhamdulillah Allah beri peluang aku untuk breastfeed baby lagi. Harap kali ni betul2 dapat sampai at least 2 tahun.....



Stock frozen terkini, lebih 800 oz. Syukur Ya Allah... Jauh lagi perjalanan.. Semoga dipermudahkan....




2 comments:

mama lieyna said...

Kejaps sungguh masa berlalu kan..dh besar b0aby baru..syomel.. :-)

Kitadok ngidam2x nk bb 0girl ni, ho0pe ade rezki nnti.. amin..

Anak mkn ramai, mkn tinggi kesbaran kena ditingkatkan :-)

Slmt bekerja..

Sue said...

yups.. bila anak makin bertambah..kesabaran makin tercabar..heheheheh...