Thursday, March 21, 2013

penatnya jadi housewife :(

just a short update...

Salam... rinduunyee nak membebel kat blog... tapi memang tak sempat2.. elok je seminggu abis pantang, maid cuti balik filipin. maka aku la yg uruskan semuanya.. nanges wo0o.... penat sangat badan. Lepas 1st week, aku terus rasa kebas2 tangan... sampai cramp2.. sampai satu hari tgh hujan lebat tetiba aku raup muka n terus rasa muka kebas2.. tangan dua2 jadi cramp kt jari2, takut gile.. da macam org nak kena stroke... nanges2 aku minta hubby bawak g klinik... gi KPJ, doctor cek BP. quite high... n dia suruh buat test kolesterol.. coz dia suspect kolesterol tinggi. n dia refer kat pakar neurology ke ape tah utk prescribe ubat since aku masih bfeed baby....

esoknya aku gi azzahrah bdr tek. aku ckp dgn doc macamana yg aku rasa. terus doc kata 'ermmm kurang kalsium tuuuuuuu...' ceh ye ke? doc buat jugak blood test. dia tgk darah aku cam cair je.. terus bagi obimin n kalsium... balik makan 2 ubat tu terus hilang rasa kebas2.... BP pon da normal. n result darah kata doc, kolesterol cantikkkkkkk, no prob. cuma ada la yg tak cukup dlm darah tu... doc kata kena jaga makan. ermm sejak maid takde, makan pon tak menentu.... tak sempatttt!!

ni pun sempat la bukak blog, anak da tido semua.. aku pon tgh pam susu.. mata da kuyu... huuuuu.. ok la all.. nanti jumpa lagi k.. bye

1 comment:

mamalieyna said...

Aduyaai kesian awak kan... huu.. nnti maid dh blk sini semula, rutin kembali normallah ye.. :-)
Tcare