Tuesday, February 17, 2009

36weeks already!!

Owh..sekejap je rasanya!

Semalam, balik dari keje, turun je dari kete n terus buka pintu co-pilot (damia la..). Suddenly
terdengar org panggil :

'Ehh.. Cu!!! Ada lagi ke??' (my neighbour tekejut tgk aku pregnant)

Dan aku balas ' A'aa..da nak bersalin pon'

Jiran sblh rumah pon tak pasan bile aku ngandung. Pasal aku jarang melepak kat luar rumah...

Dan hari ni aku rasa betul2 tak larat! Malasss nak keje!! Tak sabar nk cuti!!

Setiap malam, mesti aku kepanasan. Kipas full-blast! Kalau lepas iron baju, sure aku dok ngadap kipas yg aku sorg je conquer. Bila time tido.. kipas straight kat aku je.. takde de nk bagi dia berpusing2. Slalu tido leh je pakai t-shirt. Skang ni tiap2 malam tido pakai singlettt sajek. Tu pon berpeluh2! Macam baru lepas mandi..basah!

Tak tahan...

Lagi satu, paling menci adalah terpaksa bangun 2-3 kali tgh mlm semata2 nk g kencing. Penat la...

Pregnant kali ni, aku tak buat langsung carta pergerakan baby. So start dari hari ni, rasanye kena buat la.. Pasal aku tak aware pon bape kali baby gerak. Takut jugak kalau tak sampai 10kali kan...

Owh sgt2 lapar rasanye!! Ok..nk lunch dulu..

4 comments:

eixora said...

Hiii
seronok betul dengar pengalaman org peknen.. bila plak turn saya ye..

pasal kafe tu mmg terletak kat Jalan Bentong-Raub. Suami saya mmg org bilut, generasi pertama.
Awak org bilut jugak ke??? Tadi sy view FP awak pasal Muzium Bilut dan ada copy bbrp gambar...

Sue said...

hi..

insyaallah ada la nanti rezeki awk pulak..

yatizain said...

hi sue
suka baca blog awak sbb umur anak kita hampir sama. saya pun tgh pregnant 35 weeks. Yg first lebih kurang umur Damia (lahir 15/3/07)..mmg skrg ni cepat je kan rasa panas. Entahla kenapa pregnant skali ni saya rasa malas sgt nak gi keje. kalau leh nak cuti awal tp keje byk lg..huhuh

Sue said...

hi yati.. thx sudi jenguk2 blog ni.
wahh sama la kite yea.. anak ke dua nnt pon sebaya kan?