Monday, February 23, 2009

Monday blues

Pagi2 lagi mood aku da spoiled. Mana tak nye, nak kena g klinik dulu cek BP, dgn perut lapo takhengatt.. ngan bwk damia skali. Nasib baik dia behave kat klinik tu. Tapi tu pon berebut kusi meja dgn budak lain. Aku biarkan je..last2 dia menang. Tu la anak ibu!! Hahaha... Tapi damia bukan jenis rebut2 main tarik2. Dia pegang je..pastu nanges 'nak kusiii..nak kusiiiii'

Pastu plak nurse tu (mcm muka baruuuu je, tak pnh nmpk) nk cek aku. Tak ckp pon nk kena cek urine n timbang berat. Aku ingt cek BP je la.. Alih2 dia tanya da cek urine? Aku ckp la 'nk kena cek ke? bukan cek BP je?' Nurse suh gak aku g kencing. Dgn damia skali la aku angkut masuk dlm toilet tu. Nak paksa kencing cemana, da aku baruu je kencing kat umah.

Kuar toilet, dgn harapan tak yah la nk cek2 urine neh.. Aku cakap kat nurse 'tak leh nk kencing arr...' Dia kata 'camtu kena tunggu la. Kena kencing gak' Aku balas 'BP ok kannn..?' Dia reply 'kalau tak ok, cemana?' Hek elehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

Gile ke? Da la tak minum nak suh aku tunggu. Mana nk dtg air dlm badan aku ni?

Last2 aku kuar bawak damia g makan nasik lemak. Pastu balik umah plak buat susu n kencing siap2, simpan dlm botol. G klinik, cek..sume ok. Tu yg aku malas... da tau dahh mmg ok punye!


Kalau nurse yg da kenal aku tu, sume ok. Last week check up pon, tak cek urine pon n nurse tak tanya pon. Minah ni je kecoooh.

Huh..

Tak sabar nak amek damia n balik umah.

Ni conversation antara ibu ngan anak, dlm keta, odw balik umah minggu lepas:

Ibu : Mia... ibu cantik tak?
Mia : Tak..
Ibu : Ala.. cakap la, ibu cantik kan?
Mia : Takkkkk...
Ibu : Sekali je, cakap la ibu cantik tak?
Mia : Takkkkk.. Tak cantikk!!
Ibu : Abes tu mia cantik ke??
Mia : Takkk...

Hahahaha.. nasib ngaku tak cantik!!

Pastu, asal aku on je radio.. mesti ada arahan : Tutupp!!! Tupppp!!!

Boring je dok dlm keta pegi / balik keje tak dgr radio. Dia leh layan feeling sorang2. Pastu membebel tah pa pe.. Terpaksa la aku melayan dia membebel. Kelakar bila da besar ni. Macam2 perangai!!

1 comment:

As said...

uih... ya la... bosan kan kena skalu p checkup... tp nak buat camner... dah rutin... kena la buat... baik tuk kiter pun.. hehehe.. pandai damia skang ni...