Thursday, June 18, 2009

Bila anak da pandai menjawab

Damia skang da pandai menjawab!! Geram aku tapi rasa kelakar pulak.

Semalam, sampai umah babysitter then suh la damia turun keta. Aku nak cepat2 sbb kejar masa nk masuk opis. Mak nenek (aku slalu panggel dia mak nenek) tu pulak terhegeh2 nk turun dr carseat.... terhegeh2 nak pakai sipar..nak amek beg dia..

Aku kejap2 sound 'Cepat la sikit...'

Pastu dia bole sound aku balik 'Ibu tak eti aba keee???' (ibu tak reti sabar ke??)

Adoiih.. abes la aku pasni. Sure apa aku ckp kat dia, kena kat aku balik.

Pagi tadi b4 kuar umah sempat la breakfast pulut dgn serawa durian (akak ipar ku bagi). Damia pulak terhegeh2 makan sambil membebel tah pa pe ngan opah dia. Aku selamba la sound suh cepat skett.

'Jap aaaaa.. tak eti abaa ke?' Opahnye tanya sapa yg tak sabar?

Dengan muka selamba 'Tuu..ibu ni tak eti abaaa' (sambil kepala terteleng2 kat aku)

4 comments:

alamaya said...

haha..ni nak marah pun lawak je rasanya...

green apple said...

cute!!!

Aiman's Mommy said...

su, ni mia la..ingat lagi x? ni su yg dulu slalu dgn hajar tu kan..i think we used to be a housemate la dulu, tapi kejap je, ingat lagi tak umah sempit kt sec 17 tu..

Sue said...

alamaya: a'aa..nk marah pon x jd

green apple: kecik2 nmpk la cute camtu, sok kalo besar masih mennjawab, nk kono sosahhh tu. hehe

aiman's mommy: kenalllll..hehe