Tuesday, June 9, 2009

Today is MY BIRTHDAY!!! - updated (KL Bird Park)


My wishlist adalah:

1. Semoga anak2 dan suami sihat walafiat sepanjang masa
2. Semoga Allah murahkan rezeki kami sekeluarga
3. Semoga anak2 ku menjadi anak yang baik, bijak dan cerdas
4. Semoga suami sentiasa menyayangi diriku dan anak2
5. Semoga Allah jauhkan kami dari sebarang kejahatan
6. Semoga ..... (and the list go on and on... bla bla bla)

Amin..




*************************



Last saturday berkesempatan bawa damia & khalish ke KL Bird Park. Da lama berhajat tapi asik tak dapat je.. macam la jauh sgt, kan?

Last time dtg sini pon masa skolah rendah/menengah dulu. Masa tu baru2 bukak la. Ingat2 lupa.


Layan gambar je la yea


Harus ada bukti melawat KL Bird Park oke..

Terharu hati aku bila melihat damia gembiraaa sgt2. Berlari ke sana sini mengejar burung2. Teruja sungguh anak dara ni bila tgk merak di depan mata. Tgk pulak enggang dalam sangkar besar. Nampak pulak burung bangau bermain2 di laluan.

Terkekek2 ketawa bila burung bangau yang dikejar berterbangan melarikan diri. Sampaikan org lain pun tergelak tgk damia

Gambar atas tu baru lepas kejar burung bangau. nampak tak bangau kat atas kayu tu? Terbang melarikan diri dari jadi mangsa damia. Akak kat blkg tu pon tegelak2.

Damia sungguh berani mendekati burung2 merak ni. Aku je yg takut2. Wuitt penat haku posing sengeh2, sekali tgk gambar ni tadek kepala aku pulak. Ampeh sungguh tukang amik gamba ni a.k.a bapak damia!!

Damia ni tak reti diam langsung. Excited sungguh dia. Berlari2 tanpa rasa penat. Dan tak minta setitik air pon. Aku pulak yg rasa kasihan tp malangnya botol air tertinggal dlm kete. Bole?

Da pusing 1 round baru benti kat kiosk beli mineral water. Habis damia minum 1/2botol. Haus sgt...

Oke..Khalish pon nak posing jugak bertemakan burung2 berterbangan di belakang ituuu


Dan ada fish pond. Damia mmg suke tgk fish. Sayang pulak tak bwk roti. So damia tgk je la budak c*ina tu bagi roti kat ikan2.

Budak kecikk ini sgt behave!! Good boy... pasni bole jalan2 lagi.

Dan agenda seterusnye adalah ...........

Berkelah di waktu petang, di tepi padang. Yayy!!!

Damia sbnrnye excited nak g playground depan mata dia. Tapi kena makan dulu la. Dan nampak sgt anak aku ni kelaparan sbb taruk je nasik kat pinggan terus dia amek masuk mulut. Hihi... dan duduk pon sgttttt 'sopann'

Ops.. playground belah kiri. Tak nmpk lak dlm gambar ni.



Dan dengan angin sepoi-sepoi bahasa.. Khalish tido dgn amannya... ZZzzzz..

4 comments:

niza said...

happy birthday sue!!!semoga semua impian ko tu akan tercapai...amin...

Azure said...

Happy Birthday Sue!

yatizain said...

happay birthday and happy anniversary Sue. Bila dah ada anak-anak ni wishlist kita pun banyak berkisar tentang anak-anak dan suami kan.. Saya punya anniversary pun bulan Jun (3 Jun) dan besday pun bulan Jun (17 jun). nak mtk permission letak link kat blog saya ye

Sue said...

thx niza, azure & yatizain...

yati, happy belated anniversary & happy coming soon bday. bole..silakan