Monday, June 22, 2009

Nak durian! Nak ayam berdirii...!!

Musim buah dtg lagi. Syokknye.... Tahun lepas, musim buah camni, tekak nak sgt makan durian. Tapi time tu tgh peknen pulak. Tak berani nakmakan. Tak jamah langsung walau seulas. Kali ni mcm balas dendam pulak.

Padahal anak menyusu badan ni. Tak pe la.. pas tu aku minum air banyak2. Hehe
Damia la yg paling suke makan durian. Macam tak caya lak.
Hari-hari mintak durian. Pagi2 bangun tido pun mintak durian.
Sabtu lepas, aku pon shopping le durian kat taman mawar, ampang. Bestttt!! Macam pesta lagi2 kalau waktu malam. Jumaat malam tu ade pegi, tapi da abes. Tinggal bape bijik je. Tu pun beli gak la takut kempunan pulak anak dara sorg tu.

Kali ni pegi petang. Memang betul2 baru lepas loading. Baekkkkk punye. Aku beli durian kampung. Bestttttttttttttt !!! (sambil thumb up mcm damia slalu buat)



Haaa.. belonggokkkkk durian. Ramai org. Tapi yg ramai belah kanan gambar la. Yg harga 3bijik rm10... pastu durian klon 2bj rm10. dgn durian D segala D la....




'Woii ni pehal amek gambar ni. Org suh pilih durian la'
'nak letak kat blog la wehh'



Gile poyo rasanye time neh. Tak penah2 amek gmbr camni. Hehehe... Tu pon curik2 takut ade yg pandang 'tah ape keje minah ni org dok pilih durian dia dok snap2 gambar'




Okeh..kisah ayam berdiri pulak. Dari minggu lepas lagi damia mintak ayam berdiri. tapi tak dapekkkk la nak nolong. Tapi sabtu ari tu b4 g beli durian, aku bwk damia g tesco. Sekali damia ternampak pulak ayam berdiri. nasib baik murah.. tapi kena beli yg tak pedas la. Kalo black papper kan sedappp!!



nahh.. ni lah ayam berdiri!!! Damia nampak mula2 masa kat foodcourt Lowyat kat kedai nasik ayam. hehehe.. Ayam berdiri. Kelakar pulak bila damia sendiri yg bagi nama tu.







Khalish da 3bulan da usianya. Belum jab lagi nih. Last wk nak pegi tapi dia demam pulak. So esok kot pegi la... Ciannn dia. Batuk dan selsema, bejangkit ngan kakaknye la. Kahak byk pulak tu.... nway, da nak sihat dah sbb pandai makan ubat (walaupun nanges2 tanak makan ubat)

Owh ya.. sape tgk Geng Bas Sekolah? Dulu Awal jadik driver kan? Skang ni da tukar org laen, tak tau sape nama tah. Pastu kan Astro ada buat ujibakat cari pelakon baru utk GBS. Rasa2 yg ni bole dpt takkk?



hehehe...





'COmelll kan sayeeerrr?'



Anyway.. nak ucap Happy Father's Day utk en.suami tercinta. Hari tu da sms, kan? So kali ni kat dlm blog pulak la... (psttt.. dia diam2 baca blog ni tauuu!)

Bila anak tido.. ayah pon amek kesempatan utk tido jugakkk

Bila di tanya, Damia sayang ibu ke ayah?

'Sayanggg ayahhhhhhhhhhhhhhhhh'

Huh..sungguh jeleeesssssssss tau!!

4 comments:

As said...

durian.. durian.. oh no... kiter suka giler mkn durian... mujur ari tuh p pahang taram kaw² nyer... hehehe... x tahan tgk byk durian tuh... kalo bleh nak borong sumer... khalish dah 3 mths.. sekejap jer kan...

Sue said...

yup as.. kejap je da 3mos. eh phg pun musim durian? da 2bulan tak balik phg. ermm tapi durian muar lagi sedappppp tauu!!!

niza said...

sungguh comel khalish senyum!!!

Sue said...

tq autie nizaaaaa - khalish :p