Monday, June 18, 2012

Pagi minggu - hujan, egg foldover, madagascar!


Salam...

Lamanyeeee tak update blog! Tapi hari-hari bukak blog sendiri mengharapkan keajaiban kot tiba-tiba ada entry baru auto-publish. Heheheeeee....

Semalam bawak damia ngan khalish tgk wayang. Madagascar. Kelakar la cite tu.... ibu ngan ayah yang enjoy tgk movie sedangkan anak2 kesejukkan dalam panggung walopun pakai sweater.... khalish ok jugak lagi. Damia menggigil2. Agaknye badan tak berapa nak sihat... balik rumah terus demam. kesiannn dia... 

Pagi semalam jugak seawal pagi hujan dah turun... Syukurr.. rasanye dah lama tak hujan kan? Makin sedap la si ayah ngan anak bujang tido bergolek 2 orang. Si adik pagi2 da bangun. Time breakfast kat belakang rumah sambil damia main2.. time tu jugak la hujan turun. Bingkas si sahra (maid) angkat jemuran. Aku tengah prepare breakfast time tu. Bila dah hujan, peluang lah buat damia. 

Ibu... mia nak mandi hujan bole tak? - sambil tanya sambil dia dah menari2 bawah titisan hujan ;)

Sukahati la mia... at least dia ade pengalaman mandi hujan. Seronok kan? Teringat masa kekecik dulu.. suke nak mandi hujan..... Tapi sambil mandi sambil menyanyi 'rain rain go away'... kejap je la jawabnye hujan  turun.. bila hujan berhenti damia pun sedihhhh sebab tak dpt mandi hujan lagi....

Ibu nape hujan berenti? 
Panggil la hujan...
Rain rain come again........

huhuhu...
kesiannnnn anak ibuuu...
Lepas mandi terus selsema. Mujur hujan sekejappp je. 


Gambar2 ni semua aktiviti hari minggu. Intai si kecik mandii... kemain lagi mandi pagi2 nak swim2. Bila orang angkat nangis2 pulak.. nak main air lama2 mana bolee dik..







Opssss.. nasib baik pandai cover :p







Ni breakfast di pagi minggu. Panaskan balik nasi tomato semalam... dan buat egg foldover... 








Damia yang happy dapat main hujan walau seketika... :)






Bubbles... terkekek2 si khalif cuba nak menangkap bubbles tapi bila dapat terus pecahh...




Seronoknye hari minggu. 
Minggu depan kami cuti seminggu. 
Aku cuti kerja. Ayah cuti kerja.
Damia cuti sekolah. 
Maid cuti tapi kerja.. hehehehheheheheh..... 






2 comments:

mamalieyna said...

seronok tgk damia main hujan, tetiba teringat zaman kanak2..^_^..anak2 sesekali kena bg peluang kan..kalau semuanya tak boleh, kesian.... kita dl, tak perlu mintak izin pun, hujan je, happy dpt main hujan...best..best..

gee ryder said...

zaman kanak2 dulu siap berendam dlm air banjir hahaha...

amboi foldover kalah kfc hehe