Tuesday, August 28, 2012

Raya kami..


Salam Aidilfitri...

Tahun ni kami beraya di Lurah Bilut, Pahang. Seronokkkknyee nak merasa sesak2 jalan kat highway Karak tu. Balik kg hari Sabtu, mulanya nak balik sebelum tengahari. Tapi pagi tu laa baru aku nak mengemas kain baju masuk dalam beg bagai. Bigboss lak tido lambat bangun. Ok laaa... i tak kesah. Kul 2pm da ready nak kuar..sekali citer hindi best lak tu.. Kabhi Kushi Kabhi Gham.. Layan la setengah jam... 

Masuk tol Gombak, ehh line clearrr jee.. tak jammed pon. Karak pun clear. Masuk Bentong sampai la ke kg pun clear... Ok la tu kan.. 

Tema kami tahun lepas adalah Grey. Sume pakai Grey - plain. Bile bergambar macam kurang berseri lak. So tahun ni, tukar tema lain.....



BIRU + PINK








Baju semuanya readymade. Suami dan anak2 lelaki punye baju melayu  beli kat D'Khair je.. kat Tesco Kajang. Suke sbb kain dan jahitan cantik.. Pastu yang lagi suke bila badan berpeluh tapi baju tak basahhhhhh... Sumenye aku pilihkan baju melayu teluk belanga.. Senang.. bigboss lagi kemas kalau pakai baju melayu camni, kalau cekak musang tu agak merimaskan aku tengok sbb dia tak kan nak nye pin sampai tercekak leherr.. hehe

Baju aku ngan damia adalah jubah. Baju damia tu..baru raya pertama dah terkoyak sebab terjatuh.. nasib baik kat kaki, tak perasan sangat... tahun lepas baju melayu khalish berlubang kat lutut. Sabooo je laa.... nasib si adik baru pandai berjalan kan, belum melasak lagi... tengok tahun depan lak baju sape bocor...


Lepas bersiap2 tu, sesi salam bermaaf-maafan kami sekeluarga la pulak.. Family yang lain kat bawah (dapur)... Style bersalam2 kat sini tak macam aku kat KL.. Kat sini aku tengok dorang salam 'Selamat hari raya, maaf zahir batin...' gitu ajeeee... Kalau family aku, salam tu ade gak la feeling2nye kan... baru la salam raya...











Ni damia ngan Oyang... awwww ayu nyeeee damiaa.. sukeee gambar ni..



Bawah ni konon nak gi beraya.. Aku sarung je selipar.. dalam kereta baru tukar kasut. Hehehe...






Encemmnyee anak bujang ni... Geramm tengok dia!!




 Khalif Uqail





Lepas raya... hari Rabu kami bercuti-cuti Malaysia.. Seronoknye...!!!

Salam Aidilfitri...



2 comments:

mamalieyna said...

salam aidilfitri~

sweet jugak, kaler biru vs pink! sesuai la ada anak girl n boy, kalau eina, takde geng la mak dia..hehe~

cantik gambar` memang ayu betul damia dgn onyangnya tu..cam nak dare dah,,

Lily@MamaZaraZareef said...

betullah..berseri2 biru n pink..=)..damia sgt cumei n ayu dgn tudung die tuh..=D