Wednesday, May 21, 2014

Terima tempahan Apam Polkadot/ladybird/angrybird


Assalamualaikum...

Entry pertama di hujung bulan Mei.. huhu.. nampaknya satu bulan satu entry je mampu? Tak bole jadi ni.. blog semakin terabai.. kesian... hari-hari bukak tapi tengok aje... kesan daripada ketiadaan maid la ni. sejak menguruskan anak2 dan rumahtangga sendiri, rasa macam banyak benda terabai. 

Celik je mata, sibuk siapkan anak2 ke sekolah. Huru hara pagi2 tu.. lagi2 bila ada yang liat nak bangun dan mandi. Tak pasal2 je pagi2 ibu da test vocal high pitch. sampai ofis rasa memang da lembik badan ni. walaupun ofis dekat je.. tapi perjalanan dan persinggahan tu meletihkan. 

Mana tak nya.. keluar rumah, singgah taska 1 hantar izzara dan khalif. lepas tu terus hantar damia ke sekolah. singgah taska 2 hantar beg baju damia n khalish. lepas tu hantar khalish sekolah pulak. then baru ke ofis. Taska 1 dekat dgn rumah. Taska 2 di saujana impian, taska lama diorang sebelum pindah rumah. since damia n khalish sekolah kat saujana impian, takde transport masuk ke puncak saujana. terpaksa la duduk kat taska 2 tu... tapi owner taska sama... takde masalah. kadang2 terpaksa mintak tlg owner bawakkan diorg ke taska 2 kalau ibu ada hal lain.... 

Cerita pasal sekolah damia, alhamdulillah sekarang da semakin ok. rasa macam tak penah cerita lagi pasal persekolahan diorang. nanti lahh.. rasa letih tu ada lagi sampai sekarang. berdoa byk2 supaya damia tak buat hal lagi.. letih nak melayan!! 

Ok ni nak cerita pasal hobi yg tak pasal2 dah jadi side income.... alhamdulillah tak sangka juga banyak permintaan utk apam. mula-mula dulu buat suka-suka je.. tapi sekarang makin ramai yg order... yg repeat order tu jangan cakap la kan.. alhamdulillah ada juga org yg suka.. rasa penat lelah tu berbayar bila customer kata apam sedap dan cantik :) terima kasih kalian.... 


Ni apam yang saya buat, depends on request...

1. Apam Angrybirds with filling
50pcs - RM30
100pcs - RM60

*price a bit pricey sebab proses mencorak tu agak rumit*




2. Apam Polkadot with filling
50pcs - RM20
100pcs - RM40








3. Apam Ladybirds / Bee with filling
50pcs - RM25
100pcs - RM50




Untuk jenis-jenis fillings, bole pilih ya.... biasanya yg ada:

.Strawberry
.Blueberry
.Chocolate
.Kaya

Kalau fillings lain contohnya kiwi, hazelnuts choc etc bole request tp depends pada stock. Fillings, honestly saya tak buat sendiri... just beli siap tapi memang yg terbaik punya. Ada customer bagitau yg fillings saya guna ni sedap compare yg dia penah rasa sebelum ni (bukan beli dgn saya)


Apam as a doorgift / goodie

Yang ni on request la of coz... harga depends on packaging. Macam dalam gambar ni.. harga RM2.50 per pack of 4pcs apam. Ni untuk apam polkadot. Kalau selain tu, harga akan ada perubahan yea...




Dan saya suka nak bagitau yang ini adalah acara part time saja. Saya cuma buat on weekends je. Kalau ada yang nak order dalam kuantiti yg banyak lebih dari 100pcs, kena la bagitau awal-awal at least seminggu. So saya bole arrange masa saya utk siapkan tempahan. 

Delivery? Yes i did.. but limited coverage with transportation charges. So nak jimat, meh datang Kajang, FOC je... hehehehhehehheh....

So sape2 nak tempah tu, boleh call/msg/whatsapp : 019 228 9693





1 comment:

mamaarifakeem said...

Rajinnya awak... eina tk reti2 lg buat..hihi..
All the best ye...