Friday, October 24, 2014

Zoo Negara

Salam

Weekend lepas bawak anak2 pergi Zoo Negara. Memang dah lama sangat tak datang sini. Last visit pun masa Khalish umur belum setahun lagi... 

Kali ni pergi memang banyak perubahan. Makin cantik. Mujur juga cuaca tak panas sangat dan memang berharap sangat tak hujan. Alhamdulillah.. Dari jam 12 masuk.. dekat jam 6 petang baru keluar. Suke tengok anak2 happy dapat tengok animals depan mata.

Tengok tiger..elephant..giraffe.. paling diorang suka tengok ialah hyppo.. ahaha sebab hyppo tu asyik berendammmm je tiga2 ekor dalam air sampai tak nampak kepala. Bila sekor keluar, masing-masing berkejaran nak tengok rupa hyppo. Kelakar! 

Animals show pon ade kelainan sikit.. Dulu, pergi bawak damia sorang masa umur setahun.. dgn masa bawak khalish sekali, show yg sama jeee.. kali ni mmg lain. 

Tapi gambar dapat upload sikit je ni.. nanti rajin up lagi la yea.. :)






Masuk tengok Panda. Tapi panda is boring laaaa.. dia tidooo je tergolek macam tu. Macam masuk sebab nak dpt aircond je rasanya hahahaha... 

Pastu kat mana-mana spot mesti ade photobooth dgn photographer. Diorang akan offer amik gambar. Nanti dia bagi kupon. Kita boleh tengok gambar diorang amik tadi kat kaunter gambar. Sekeping Rm20 tak silap. Pilih mana yang cantik. Rasa2 tak cantik.. tak yah beli hahah...Kitorang tak beli punnn



5 comments:

mamaarifakeem said...

Waah lama tu kt dalam.. baru berbaloi pg sana kan..hihi.. harga tiket byk berubah tak. ?hii..

Teringin juga nak terjah sana lg, last pg masa si adim belum setahun.. skrg dia dh nk 3 thn da...

✿ pink velvet ✿ said...

kite zoo negara x pernah sampai lagi *sobs*

Sue said...

mamalieyna.. mmg kena pergi lama baru berbaloi haha.. lagi satu biar rilex2 sikit jalannye. bawak anak2 ni tak leh rushing... harga tiket tak byk beza..rasanya mcm sama jeee

Sue said...

mamalieyna.. mmg kena pergi lama baru berbaloi haha.. lagi satu biar rilex2 sikit jalannye. bawak anak2 ni tak leh rushing... harga tiket tak byk beza..rasanya mcm sama jeee

Sue said...

pink velvet,

aha.. kena pegi tu.. heheheh.. spend a day kt dalam tu. kalau rajin pegi ramai2 leh bawak bekal, piknik kat dalam zoo.. ok jekk... alas perut