Friday, September 4, 2009

Bonus takde, bermakna ke raya?

Dah masuk 2 minggu rupenye yea kita berpuasa. Kejap je kan? Minggu depan bz ngan audit iso. Nape laaa buat time2 puasa ni. Spoil kan mood nak raya la.

Hmm..Gaji pulak sure masuk awal. Tak silap minggu depan, masuk la tuh. Nak wat bayar duit upah jahit baju pulak. Nasib baju anak2 da beli awal. Tapi mcm tak cukup je rasanye la..

Bonus pulak takde time raya ni. Alamatnye, lingkup la duit gaji ku. Yea la kan.. takkan tak bagi duit raya. At least utk mak mesti ada (sbb ayah da tiada lagi, maka jimat bajet). Setiap tahun sejak bekerja ni, tak pernah miss bagi duit raya kat mak. Pastu, utk anak2 buah pulak.. takkan tak bagi pulak, kan? Utk anak2 sedare mare dan jiran2 yg dtg beraya, malu le pulak kalau tak hulur sampul angpau raya, biar lah dlm tu cuma yg ada 50sen. Tapi kena bagi gak kan?

Lepas raya, nak tunggu pulak next gaji. Aduuhaiii.. lama gile. Sebab gaji biasa akan dpt dlm 25hb. Melangokkk la jawabnye. Nak makan ape? G keje, nak bayar tol lagi, minyak lagi... Perghh... mana nak cari duit?

Nasib baik ade berita terbaekkk... Tgh bulan depan dapat bonus. Busuk2 pun rasanye ade la RM3000! WOW..!!!!

Dapat la jugak cover balik sume expenses yg akan digunakan raya nanti. Alhamdulillah....

Kawan2, korang tanak ke extra income tiap2 bulan? At least dpt la jugak after raya ni. Leh cover balik duit raya yg korang da bagi kat anak2 dan sedare mara.

Kalau nak.. bole email atau call. Saya sedia berkongsi dgn u all tauuuu...

Cepatt..jangan lengah2 kang melepasss pulak!!

Call me at 017-276 8818

2 comments:

As said...

huhuhu.. sue ok lagi la x dpt bonus time raya... kami ni lagi la.. gaji masuk ikut tarikh dia lak tuh... gaji dah la 22..kiter kan raya awal.. makin kayap la kami.. huhuhu..kalo co kami ni.. xde makna nyer nak raya,... gaji tetap masuk tarikh yg sama....

Sue said...

alahai ye ke as.. ciannyee.. patutnye korang wat piket la.. hihi