Tuesday, September 29, 2009

Gambar Raya 2009

Waaahh..kejapnye rasanye bercuti. Saje je amek cuti sampai Isnin semalam. Da tau hari Sabtu Ahad sure penat. Bijakkk kan?? Sama macam mummy Sunshine..hikhik!

So cerita di hari raya? Malas nk taip byk2. Layan jek caption gambar okeh!

Ni sehari sblm raya. Saje nk kepoh2.. aku da pandai anyam ketupat! Wakakkaka... selama 20thn (kira start blaja anyam umur 8-9thn la kan?) baruuu la kali ni menjadi. Huhu..tapi tu pon blaja ngan staff kat opis ni. Dok blaja ngan mak, tak penah nye jadi. Last2 gulung kiri kanan tangan ngan daun kelapa! Huhu... Cuma yg aku bole buat ketupat pasar (mcm ketupat sate tu..) tapi mak aku buat ketupat bawang. Lagi comelll je aku tgk, siap bole dudukkan. Tahun dpn blaja wat ketupat bwg plak.


Pagi2 bangun mandi2, ingt nk tolong rebus ketupat ke..wat rendang ke.. Sekali khalish da bangun. Excited terlebih tgk ketupat2 atas meja. Menggelupur nak mencapai masuk mulut. Sabo jek la...








Tengok muka dia. Tersengih tu...suke sgtt la. Nasib tak terburai ketupat opah, dik oi!






Ni di pagi raya... kopiah tah kemana di campaknye ntah...





Kak Damia posing kat dlm bilik....



Gambar family dlm camera anak buah pulak. Camera aku wat hal la pulak time2 raya ni. Ape ke he ntahh... Lupa plak nk snap guna hp (owh hp tgh charge time tu). Nanti aku da amek dr camera anak buah aku, aku tepek la kat sini ok.


Raya ke-3 balik ke Pahang. Yessss!!! (angkat2 kening kat en.suami..ngehngehngehhhh...) Angkat kening pasal berjaya memujuk dia supaya tak balik awal kat kg dia. Bole?? hehe... Kata turn rumah ayang kan.. so kena la puas2 raya kat KL dulu.





Potraiture sekejap b4 bertolak balik ke Pahang. Tema hari ni adalah BIRU-PINK. Huhu..

(ehh abg tak leh sengeh lebih2 la.. mata jadik sepet sebelah pulak hehe)



Ibu dan Khalish. Damia mamai2 baru bangun tido. So dia tanak amek gmbr sesama...


Dalam kete. Blur pulak. Muka da comeyy da ni.. hihi


Ni masa beraya kat umah anak buah kat Putrajaya.

Ni paling tak bole tahan.. kadang2 mood ok. Kadang2 tak ok. Bila ok, ni la jadinye:




Ada ala2 Miss Universe ke? Hehe..

7 comments:

mamalieyna said...

Jgn lupe tempek gmbo famili di pagi raya nnti..suke nengok famili sedondon di pagi raya :)!
amboi lamo no cuti ee..best la leh balik dua2 belah umah..kite?..huhuhu..jgn disebut! :P
*amboi k.damia, posing kemain lagi.. :)!
*sihatnyee...khalish! suke auntie nengok!!

As said...

sue ader x pic family masa raya.. kami xde...huhuhu.. xde ati pun nak amik.. tp bila dah abis raya menyesal lak xde pic family..huarghh...khalish nak nolong ko buat ketupat tuh sue.. heheheheh... alahai.. si kakak sakan bergaya ko.. ngan spek tuh lagi.... sungguh homei...

lily azliyana @ mama zara said...

kakak damia mmg pndai beposing..hehe..

cntik baju raya kaler pink n biru tuh..=p

Misbehave said...

comel sgt gamba damia dlm kete tu tp blur plak..ishhh.

wahh kelassss sue leh anyam ketupat, me mmg fail. bli je ketupat segera or bli je yg da siap anyam.hehehe.

itu pose America's Next Top Model tu.hahaha.

selamat ari raya sue! :)

Nor Jannatul Fadilah Abu Zarin said...

comel sgt anak2 ko ni. rambut khalish mcm aien, cukur bantal :) tersengeh2 je khalish tu, kak damia lak pandai betul posing, mane taknye dari kecik dah diajar bergambar. mmg cute sgt!!!

mamaelly said...

bestnyee

Sue said...

Hye all.. sowie late reply. bz gile!

ni reply utk sume skali la yea..senang! hehe...

*gambar fmily da ade tp tak sempat nk upload lg. TUNGGUuuuuuuu!!! :p

*Kak damia mmg pandai posing. Tapi skang ni ala2 American Next Top Model bak kata Misbehave la kan... posing tak tgk camera punyee..kdg geram pon ada..hehe