Wednesday, July 18, 2012

Turun berat badan berganda di bulan puasa. Nak tau caranya?


Wahhh lagi berapa hari je lagi dah nak puasa. Kejap je rasanye... Tiba-tiba muncul lagi Ramadhan. Apa pun Syukur Alhamdulillah kerana masih diberi peluang berjumpa Ramadhan kali ni... 

Apa persediaan korang utk menghadapi bulan Ramadhan? Survey yang aku buat.. merata-rata lah, di facebook, di blog semuanya dah buat persediaan. Tapi kebanyakannya buat persediaan untuk menyambut Aidilfitri :)  betul tak.......? Mana  tak nya, baru2 ni Sogo Sales kan? Dgr cite sampai bersesak2 la kat sogo tu.. masing2 berebut2 membeli baju raya anak2.. Nak pergi bulan puasa nanti kang ade pulak yang curik2 minum air kat botol air anak kang.. hahahaha...

As for me, aku tak de buat persediaan raya langsung! Sehelai pun aku tak beli lagi.. kain yang dah beli awal2 dulu pun tak gi tempah pun. Kain utk baju kurung Damia ade 3 pasang pun tak gi tempah... 

Tapi.... aku dah buat persediaan utk berpuasa! Nak tau ape dia....? Stok herbalife laaaaa....


Herbalife ni kan produk nutrisi yang sangat baik lagi2 kalau di ambil sempena bulan yang mulia ini. Bulan yang baik harus diisi dengan pengisian yang baik. Baik dari perilaku dan pemakanan.

Shake herbalife akan memberikan tubuh kita nutrien yang mencukupi untuk kita sihat dan kekal bertenaga sepanjang hari. Bila badan sihat dan bertenaga, kita dapat menjalankan tanggungjawab dan amal ibadat dengan lebih baik. Suke takkkk????


Dengan Shake danTeamix Herbalife juga kita dapat mangawal hawa nafsu terutamanya nafsu makan. Mengambil hidangan shake herbalife di sepertiga malam memberikan tenaga untuk badan menjalankan amal ibadat seperti solat sunat terawih dan mengaji di waktu malam. 

Walaupun tahun ini tahun pertama aku bersama Herbalife, tapi aku dapat info bahawa bila kita bersahur dengan Shake Herbalife yang cukup nutriennya dan tinggi kandungan protein, ia akan memberikan rasa kenyang yang berpanjangan berbanding dengan mengambil karbohidrat (nasi). Lagi pun produk ni sesuai untuk semua golongan, orang tua, dewasa, kanak-kanak dan ibu mengandung. Badan pasti akan lebih bertenaga dan sihat!

Macamana cara nak minum herbalife masa berpuasa? Tak susah........ Company dah sediakan pun jadualnya... kita ikut je...  



Sesuai untuk sape2 yang target nak turunkan berat badan di bulan puasa ni.... Alaaa macam aku jugak dulu2.. Asal puasa je mula la pasang niat nak turun 5kilo... tapi rupa2nya naik 5kilo. Sebabnya asal sahur..asal berbuka..makan tak hengattttt.. lepas tu nak maghrib, nak terawih punye laaa senakk!!! 

Ok sape2 yang nak order masih sempat lagi ni... Utk persediaan puasa ni aku ada PROMO ISTIMEWA. Nak tau apa dia?? Sila contact:



call/sms : 017-2768818 atau 019-2289693 

email: sue.qaisara@gmail.com





8 comments:

Puteri Satu said...

teringin nak try herbalife ni... orang kata bagus...

Sue said...

kak.. mmg bagus! menurunkan berat badan secara semulajadi.. tak payah pakai korset pun dah bole ade shape tau!! muka pun akan nampak shaping, no more double chin kakkkk.... hehehheeh.... bila nak try? sue bole je g jmpa akak...

Lily@MamaZaraZareef said...

kite setiap kali pose memang akan turun sket..tapi malangnye masuk raye jekkkkk..kembali naik mencanak2..makan tak hengat..camner tuh..ehehehehehe

Anonymous said...

Herbalife product memag efektif dan rasanya hebat!

herbalife malaysia said...

i dah pakai Herbalife 3 bulan dah loss 13kg..

Sue said...

lily, raya makan macam2.. nak kontrol senang je.. minum shake herbalife dulu sblm makan... kalau minat sue ade promosi istimewa tauuuu

Anonymous said...

mcamane nk dptkn produk ni n harganya

Anonymous said...

Waktu sahur bleh shake n mkn nasi skali x