Monday, July 16, 2012

USS SIngapore :: Part 2


Banyak benor gambar2nye... rasa nak masukkan semua je.. hehehe... Sorry la yea. Aku lebih suke masukkan gambar kat belog drpd masuk kat fb. Puas mata memandang sambil boleh membebel2 serba sikit..

Day 1 - bertolak ke JB dan tido kat Citrus Hotel JB
Day 2 - Masuk Spore - gi Underwater World dgn Song of the Sea
Day 3- Masuk USS

Now, Day 4 yg mana hari terakhir di Spore sebelum masuk semula ke Malaysia Tanah Tumpahnya Darahku.... Tak sabarr nak masuk JB sebab nak carik makan puas2.. :)

Pagi ni ada kesempatan la budak2 ni nak berenang dalam pool yang kecik tu. Si kecik pun tak padan keciknya. Maidnye da angkat keluar dari bathtub nak pakaikan baju pun meraung2 dia... last2 aku suh je dia masukkan balik budak kecik ni.. Kalo ikutkan mau berjam2 jugak diorang ni dalam tu tapi sebab nak kejar masa, maka setengah jam je sudah la. Yang besar tu pun berattt nak keluar dari bathtub inikan yang kecik.... 






Sebelum check out sempat la bergambar sekeluarga kat balkoni. Sebelah balkoni ada mat salleh dgn anak2 ppuan dia...




Since check out kul 12, kitorang tinggal dulu barang2 kat lobby. Pastu terus gi Museum Maritim. Tgk dalam map macam jauhhhh je sekali sebelah festive walk je rupenye. Nasib la malam sebelum tu dah lalu kat situ. Kalo tak mesti tercangak2 jugak nak carik tempatnya...

Dalam ni museum.. alaaa museummmmm.. aku je boring sikit. Aku kan bangsa tak suke benda2 sejarah ni.. heheheh... tak sabar nak masuk tgk Thypoon theatre tu jekkk...



Hah atas ni belon utk tepok2 tu..mainan budak2. Kalau check in festive hotel, masa check in tu receptionist siap2 bagi kids pack utk budak2. Dpt la sorang satu.. ade mainan lain sekali dlm tu. Seronok laa dorang..





Kalau masuk MEMA ni wajib tgk thypoon theatre ok. Bestt gilerrrr... Nasib tak kuyuppp je. Movie ade  hujan tapi abis audience kena hujan sekali. Kelam kabut aku sorok kamera. Khalif tido masa ni, dah la sejuk dalam tu. Tak expect lak sejuk kan.. Mujur org yg jaga tu bagi jaket dia so dpt la cover budak kecik tu dr kena air hujan....

Dalam tu jugak utk budak2 boleh try costume2 menarik ni. FOC jekkk.....








Suke gambar ni. Khalish tgh melalakkk sebab berebut kamera dgn kakak. kakak lak nak conquer. Payah betul kalo anak da perasan jadi photographer...... Gambar ni damia yg snap tau





Ni pun damia snap. Cantik lobby hotel ni....

Now, bye bye festive hotel...




Perut dah lapar.. Maka kita ke The Chicken Rice Shop dulu. Itu je yg dekat dan konfem halal serta mengenyangkan...




Lepas makan, gi collect voucher kat Lucky Plaza, Orchid Road. Voucher naik Singapore Flyers dgn River Cruise....







Ngeriii aku tgk budak berdua ni duduk camni.... Tapi naik flyers ni sikitt pun tak goyang. Tau2 dah sampai atas...



Tgk la budak kecik tu. Rosakkk gambarrrr dibuatnyeee....




Suruh khalish snap gambar kitorang. Daripada dia snap tah hape2 kan.. Pandai gak dia carik angle. Sebab aku tunjuk nak nampak building belah kanan aku tu... hmmmm ade bakattt..



Turkish Ice Cream.. kelakar bila orang ni hulur aiskrim, bila khalish nak amik dia pusingkan telangkup gitu. Daaaah gigit jari member! hahahahha...

Kitorang naik cruise jam 7pm. Cantikk sangat view ni.






Time aku datang dulu, building ni baru nak naik... now da siap. cantik... atas tu swimming pool..






Bye-Bye Singapore...... kitorang sampai JB jam 9.30pm terus gi carik makan... tido di Hotel Seri Malaysia dan esok jam 11am bertolak balik ke Kajang....

Alhamdulillah.. anak2 gembira sangat dapat jalan2 camni.. Now kena start kumpul duit betul2 kalau nak gi bercuti satu family. Ada Matta Fair nanti boleh terus booked. Lebih berbaloi-baloiiii.....

4 comments:

Marsha~ said...

bestnyeeeeeeeeeeee

mamalieyna said...

waaaa view yg cantik...best eh jln2 tempat orang...jauh perjalanan luas pemandangan ^_^//menariklah!

Lily@MamaZaraZareef said...

nak gi spore..nak gi spore..nak gi spore!!! hahahaha..harap jek org johor pegi spore br sekali..itupon zmn belajar dolu2..haihhh..bile en hubby nk bwk holiday cni nih..=p..

btw, comel gilerrrr gmbar 3 beradik berendam dlm bath tub tuh..ehehehehehe

Sue said...

korang..pegila.. memang best!! tapi kalau bab makan bagi org mcm aku yg mmg suke makan ni kan.. nanges sikit la... nak carik stall burger tepi jalan pun takde..apetah lagi nak cari kedai tomyam. huhuhuhuhu...