Wednesday, August 27, 2014

Nothing to tell...

Salam Zulkaedah...

Cepatnye masa berlalu. Syawal pun dah berakhir. Nak tepek gambar raya pun macam tak banyak je gambar. Mood raya tahun ni tak seberapa. Biasanya aku yang excited nak cari baju raya anak-anak. Kali ni, aku senyap je.. Pemilihan kaler tema pun tak berapa ade.. 

Pergi Jakel, ayah dorang nak beli baju aaron aziz kononnya. Sekali saiz yg ade tu tak banyak kaler... huhuhu... Aku prefer kuning sebab belum pernah pakai. Tapi dia vote biru. So damia jadi juri.. ofkos la damia pilih biru. Tu pun sebab takde purple, fav kaler dia.. option dia  mmg biru je la yg dia suka...

Tahun ni juga aku tak buat baju raya. Dan tak beli yg readymade. Kebetulan kaler dorang pilih tu, aku dah ada sepasang yg da siap 2 tahun tp tak penah pakai. Sebab nak lace kan dulu... tp 2thn terperuk dlm lemari. Last2 nak raya tu last minit carik lace, mujur staff aku pandai menjahit. hehehe....

Raya kat Bilut tahun ni. Kali ni aku mampu bertahan lebih 5 hari... biasanya hari ke 2 kulit aku da naik ruam2 gatal. Puncanya biasa la.. air tak berapa bersih kot.. dgn cuaca yg panas juga... this time rupanya MIL da pasang masterfilter.. Mujur juga hari ke 6 baru naik ruam gatal. hari tu pun da nak balik... 



Anak ade 4 orang. Tapi lepas salam2 raya, damia dah ikut makcik2 dia beraya. Tak dan bergambar pun... sabar je la...


Comelllnye dorang ni... tapi sayang sbb tak cukup korum :(





Gambar ni dah print n framekan. Tapi buat saiz 3r jekkk sebab tak cukup korum. haiih la damia..

***
Seminggu dua lepas raya, khalish pulak terjatuh masa main monkey bar kat playground. Tulang kaki (atas tapak kaki) patah.. maka raya kat rumah la jawabnye kite.....

1 comment:

mamaarifakeem said...

Alaaa ruginya tk cukup korum... huu...
Raya kt mana pun sama je skrg, dh kurang auranya... mgkn dh tua kot..hiii... anak2 suka jer... :-)