Tuesday, August 26, 2008

Cont' Kawan MAKAN Kawan

Somebody asked me: Hey..mcmana ko leh ada kwn mcm tue? OMG! Kalau aku, sorry la beb.. Ko citer la sket mcmana boleh jadi tak ngam-ho?

So here's the answer........

Bila H dpt notis 24hrs, N bukan main hepi lagi.. Siap bertepuk tgn. Pastu tetiba H ni sms kat salah sorg dr kitorg iaitu L. Tapi L tak layan, aku pun kata, toksah layan sbb org tgh marah, mmg mcm tu. N pun tau yg H ni dok sms maki2 kitorg kat L. Lama-kelamaan N marah kitorg, dia kata 'Dah..jgn la korang layan lagi H ni.'

Tapi at d same time rupa2nya.... N ni dah bertepon2 dan ber sms2 dgn H konon2 nk nyatakan simpati dia. Aiii.. mula2 ko kemain hepi lagi kan? Memang muka tak tau maluuu..


Aku dan kekawan pun wat bodo jek la.. cuma bila da tau kebenarann, hangin la satu badan. Tapi kitorg diamm jek! Pastu kemuncaknya adalah tetiba je minah sundal ni wat keco satu opis kononnya kitorg lah mastermind dlm kes H ni. Memang org tak tau, tapi Allah Maha Mengetahui. Sampai bila ko nk wat cerita dan cover diri sendiri... Ko mmg jenis nk selamatkan tengkuk sendiri.. Sbb tu la ko terhegeh2 bgtau tiap org dlm bangunan ni yg kitorg ni lah setan..devil..evil...etc.. Siap nk influence salah sorg dr kami. Apsalll ko tak try nk influence aku?? Sbb ko tau aku tak makan ckp ko kan? Dgn budak2 bole la beb...


Tapi nsb baik la budak tu KENAL ko mcmana. Ko pun penah dengki dgn dia kan? Tak ingat ke kes bertekak kat kantin hanya pasal ko tak di hantar kursus??? Kecooo la lu minahhhh...


Ops ada lagi satu aku lupa nk citer kat bloggers sume..

N ni ha..siap kata kat kitorg 'JGN PERCAYA KAT SI PONDAN , B, ni... Sbb dia ni informer R'

Tapi bila depan org tu, kemain ko kan.. siap beli tupperware org tu jual plak tu. Aiii.. nak amik ati ke? Ko mmg hebat dlm kes buat2 citer di tmbh dgn memek muka ko umpama nenek kebayan jual kuih siput tak lakuu.. Ko tau tak, selagi mulut ko dok bercerita buruk tentang org, selagi tu idup ko tak tenang.


Ko ingt tak, ko penah dok bercerita pasal bf si H ni. Ko kutuk macam2 kan. Ko kata H ni admire ramai jantan kat sini termasukla peg.landskap, pemb. undg2, ppt. Tapi bole kata sume tak layan dan tak sudi nk jadikan H ni gf. Then bila H ni couple dgn bf skang, D, ko plak jeles dan kata mcm2.

Sbnrnya kitorg pun mmg tunggu sgt2 N ni buat hal. Sbb kitorg da tak tahan dgn perangai N yg selalu mereng sampaikn kitorg naik malu. N ni jenis - hari isnin cakap ayam.. selasa ckp itik.. rabu ckp kambeng.. dan seterusnya. Dia takkan ingat apa yg dia pnh ckp.

Mmg harap sgt N ni menjauhkn diri drp kitorg. Ingtkan dia blah cara baik, yea la kot2 lepas kawen ni nk tukar jadik ahli sunnah waljamaah. Tapi lain pulak.. declare pulak konon2 kitorg ni nk kenakan dia. Siap kata kitorg ni maki2 dia masa hari jumaat lepas. Padahal sape yg terjerit2 mcm org ilang laki? Kitorg blah je sbb kalau ikut ati, jadik AYAM PENYETT dia kat situ! Staff dia pun asik bertukar je.. ada yg menanges mintak tukar sbb da tak tahan perangai dia. Aku teringat satu peristiwa dulu. Sorg staff dia yg bole dikatakan org lama, penah bengang sampai nk tumbuk muka dia. Tapi atas nasihat kitorg jugak la.. N selamat, kalo tak da lama pecah muka tu!

Aku bkn nk pjg2kan cite lagi. Just melepaskan geram di dada. At least aku takde la pi jumpa sume org nk jaja cite ni. Sape baca, dia tau la.. nasib la kan. Pa pe pun kitorg doakan dia berubah dan menjadi anak yg baik serta isteri yg solehah.. Bukan nak mengaibkan dia sebagaimana dia lakukan pd kami, tapi sekadar maklumkan cerita dan perihal kelakuan N yg sebenar..

Dah la N.. toksah la dok berkira gaji ko lagi besar dr gaji laki ko. Tu rezeki ko.. Terima je la. Hentikan la niat jahat ko tu nk menjatuhkan org lain. Bukan apa.. takut ko je yg tersungkur sendiri dan tercium kaki kami pulak. (sbb ko kan penah mengalaminya..)





shush ur mouth n walk away
silently cause i never want u 2 stay
i played u i was seeking 4 revenge =)
n now i'll tell u how the story ends
U thought i didnt know
U thought i was a foul
But now i'll tell u who really is the foul!!!!

Muahahahahaha.....
ok.. i'll not blogging about her anymore after this. This will be my last entry 'bout the little t.o.y.o.l since the fasting month is coming soon only in a few days. So i think no need to share the sins with all of u.. tak baik kan ngumpat/ngata org di bulan yg mulia :) Well.. Selamat berpuasa to all of u.. Daa~~

1 comment:

green apple said...

selalunya yang nampak baik ni bukan leh caya sgt, dia nak tutup insecurities tu yang bermuka-muka.

baik jadi jahat cam aku.
jom arrr..best pe, blog kena maki, pastu dapat hatred emails...meriah okkkkk.