Monday, November 24, 2008

Need ur opinion, pls...

Memandangkan kursus aku gi ni lama sangat... smpai 3 bulan terpaksa tinggalkan suami dan anak tersayang even jumpa dorg tiap2 minggu.. so aku rasa cam nk pi holiday la abes kursus nnt. Aku terus amek cuti seminggu lebih lepas kursus. Sebab kalau masuk opis dulu, nnt takleh nak cuti dah.

Ermm prob nye skang ni, kat mana best. Dalam mesia jek yea. Jgn berangan nak g jauh2 lagi.

A Famosa? Cameron?
Genting?
Colmar Tropicale?

At that time, aku da 7mos pregnant. So need to consider my susah payah nak bawak perut nanti. Kalau A Famosa, best jugak tp cam bosan je nk stay kat dlm tu. Kalau stay kat town melaka, ok, tapi leceh tak nak kena drive2 gi a famosa lak? err tah la..

Cameron? Nakkk sgt tp damia suke ke? Bahaya tak aku gi sana? Apa yg menarik minat Damia nanti ekk kat sana? Kalo minat aku lain cite la.. sayur2 segar, buah2 segar..view cantik.. no hal punye.

Genting? Cam happening gak tapi penat je nak jalan jauh2 dr cable car ke 1st World (biasa hotel ni je murah n happening). Ke aku je yg dok pk tahap kemalasan nak jalan jauh2? err lagi satu, time tu bole ke aku naik cable car? tak bahaya ke? kalau nak suh abg drive sampai atas, aku lak yg seriauuuu...

bagi la pendapat yea kawan2..

4 comments:

green apple said...

depends, kalau rasa bercuti utk anak2, elok gi tempat yang diorang leh have fun, kalau ko nak rest gi la cameron tu.

tapi kalau ko nak cuti sebab nak tido, ko dok umah je la..

Mr. Mrs Zaidi Diaries said...

woi ko nak takut apo drive sampai ateh? engko ni.. kawan aku drive kete buruk zaman 50an pun sampai tau? ko pun.. jangan lah bawka kete cam kat F1 tu.. slow n steady jeklah.. tompek lelaion ko sebut tadi tak sesuai lah tuk damia.. genting banyak lampu kalo malam peh tu banyak maskot jenjalan..peh tu banyak pepatung apolah pi genting jeklah

.::MRS SUHAIDI::. said...

hi...salam perkenalan..im ur silent reader..hihik...setujula...gi genting la kak...best n happening,mesti damia suke n akak pun leh relax kt sane...ade spa kan kt atas tu...setuju ngn green apple...bwk slow2 InsyaAllah xde pape...nway,njoy ur vacation..jgn lupe amik gmba n upload kt blog akak ni k...

Sue said...

thx all.. bila da ada anak ni, nk holiday pun pk keseronokan anak. genting ekk...

betul la kata mrs suhaidi (salam kenal) kat sana ada maskot n budak2 suke kan...

ok nnt letak gmb kat sini.. tp tggu awal januari la sbb time tu baru abes kursus ni