Monday, December 22, 2008

Bestnye dpt bonus!

Salam...

Kali ni nak citer pasal preparation nak sambut baby pulak. Excited jugak rupenye... hehe.. Byk brg lain da ada, so ni utk tambahan je selepas amik kira pengalaman pertama dulu.

1st : Breastpump set.

Since aku da nekad nak fully bf kali ni (insyaallah) so kena la get ready dgn gadget yg sepatutnya ada. Kali ni nak beli yg terbaik, dgn harapan byk la stok EBM nanti. Complete set coz nnt senang nk pump kat opis. Tgh pening lalat nk pilih antara Spectra 3 atau Medela FS. Bila pk2 balik... baik beli S3 dulu. Kalau produk memberangsangkan, nanti2 leh la switch ke Medela pulak. Tgh buat survey lagi kat mana harga yg terbaik. Setakat ni kat The LilCaliph la kot...




2nd : Food & Bottle Warmer.
Ni mesti ada. Sbb nanti senang nak panaskan stock EBM ku... lagi2 di rumah babysitter okeh.
Ni brand Snow Bear. Harga pun ok.

3rd : Bumble Bee Crib Set + Pillow + Bolster
Damia punye dulu ada. Tapi ni sbg tambahan je. Sure Damia pon excited nk tido balik dlm cot. Hehe. Nak design ni... Party Bears.. Cantik kan?






4th : Playtex Liners @ any brand - utk milk storage
5th : Newborn set - shirts, pants, mittens n booties
6th : Tilam kekabu baby
7th : Kelambu payung
8th : Dan lain-lain yg masih dlm proses mengenalpasti
Ops.. ada lagi satu
9th : Bfeeding books - ni penting sbb nak kena blajar dgn jayanya!!
Orait.. Citer pasal Damia pulak.

Ahad semalam lepas nap time, ajak damia mandi n nk bwk g playground. Excited betul dia neh! Tapi pas mandi ujan la pulak.. Kesiann je tgk damia da siap2 nak jalan. So decide gi McD pandan Mewah coz kat situ ade la playground kecik.. Jadik la kan.......
Tapi masa nak kuar umah tu, my mom ckp kat damia ...
Opah Damia : Damia nak gi mana?
Damia : Alannnn... (Jalan)
Opah : Nak ikut bole?
Damia : Haa??
Opah : Opah ikut bole tak...
Damia : (sambil pakai kasut) No-No-No0Oo (sambil goyang jari telunjuk)
Hahahaha.. suda lama tak nmpk damia wat camtu. Aku pon da berbulan2 tak buat camtu. tapi dia leh ingat lagi ekkk? Budak-budak... kuat betul memori dorg kan?
ERmpphh.. rinduunye kat damia. Rabu ni da balik coz Khamis cuti Krismas n Jumaat cuti gakk.. Minggu depan tamat kursus. Yeayy!!

O-Owh... since my hp da rosak skrin nye.. maka perlu lah menjalankan misi mencari fon baru. Adoyaiii...

5 comments:

niza said...

baper hengget spectra tu??member aku ader gak jual...

Sue said...

kalau pump je dlm 368 kot.. kalau complete ngan beg tu n extra breastshield, bottles, kat lilcaliph nye promo dlm 570.

PuteriSatu said...

wah bestnyee..akak lak yang teruja....syok aar damia nak jadi kakak long...

AdiK said...

babe...
i'm currently using S3..memang superb..!!!tp kalo ada extra $$ belilah FS...org kata lagi bagus..
my fren ade guna medela swing..tu pon bagus gak.instead of using S3 i pon pakai AventISIS..standby in case xde letrik...

i bought my S3 at MLO..Yup the price is around RM500++.i suggest amek complete set..when u start pumping u'll need more bottle to place ur EBM..

Semoga berjaya utk exclusive bf..!!!u can do it..!!!lets join susuibu.com

AdiK said...

oppss..lupe warmer ape2 pon ok..brand core pon ok,tp i pakai avent punya warmer since 1st bb..but now avent can fit botol dia jer...that's what the promoter kat mothercare ckp kat i la..sbb skang kan under Philip dh lain..i punya avent warmer tu yg lama..