Wednesday, December 24, 2008

Perlukah???

Since my due date adalah dalam bulan Mac dan akan masuk keje semula pada bulan Mei'09, maka dlm kepala ni dok memikir macam2. Especially : nak beli ke carseat??
Persoalannya : mana better? convertible carseat yg leh pakai dari newborn sampai besar ke infant carrier?


skang ni damia mmg pakai carseat pegi dan balik keje (anta g umah babysitter). so nnt baby tu pon kena la dok dlm carseat @ carrier dia kan... nnt kalau beli infant carrier, mcm rugi pulak nnt nk kena beli carseat bila dia da pandai duduk.. (damia dulu 5-6 bulan da duduk)

ke bole je (sesuai?) beli mcm ni je utk damia? so carseat dia yg convertible tu leh bagi kat baby? tapi ok ke yg ni? mcm kesian pulak kalau damia nk tido...



Ni infant carrier sweet cherry. Eh damia punye dulu ade (bukan mcm dlm gmbr ni) tapi mcm tak best coz dulu pakai kejap2 je n dia takde side-impact protection (tak gebus). So da jual kat org.

SO mcm mana ekk?

3 comments:

Mr. Mrs Zaidi Diaries said...

oi nanti baby ko nak pakai stroller jenis apo? ko beli lah quinny tu time infant dia nyer car seat leh wat stroller bile dah beso dia leh jadi stroller tuk toodler beli lah satu set tu dalam RM1600 aku rasa sekali ngan maxi cosi nyer car seta tu kan? tul tak? ce ko cek

Sue said...

Err.. tu la lagi satu prob. Nak kena beli stroller lagi ke? Skang ni damia pakai mclaren quest sport. kalau gi jalan2 mmg slalu bwk la.. kalau dia penat @ ngantuk letak je dlm stroller. so nnt ade baby?? kena 2 stroller ke? Arghhh konpius aku

isz_3707 said...

aku xtaula nak komen sue, sebab naufal sampai la ni je dah 3 carseat
1. infant carseat
2. toddler carseat (convertible sbenarnya)
3. booster seat

klau damia dah ada yg toddler, ko beli je yg infant..tp klau ko rasa yg damia punya bley pakai masa baby lagik jdnya ko beli booster seat utk damia and the baby pakai yg damia punya recently..