Monday, January 12, 2009

Salam

Rasanya belum terlambat untuk mengucapkan Selamat Tahun Baru kepada semua..
Yea..aku da mula kerja pada 8hb Januari lepas bercuti lebihkurang seminggu lepas kursus. Malangnya, keje separuh hari je sbb demam pulak n dapat MC 2 hari. So start petang tu badan da menggigil2, n keje aku adalah tido, minum, tido.. nak makan pun takde selera.

Kesian Damia yang tak mengerti apa2. Bila aku kata 'Ibu demam sayang....' Damia marah aku pulak. Adoi.. 2-3 hari tu la Damia bosan dok kat umah. Sbb selalunya aku yg suke melayan dia bermain. Ayah pulak keje luar tak dpt balik. So Opah la yg diharapkan utk masak n bagi makan dan semuanya lah! Kebetulan anak buah aku balik dari Melaka. Dia lah yg diharapkan pulak utk teman damia main2.. Tapi kadang2 Damia nangis2 berlari masuk bilik panggil 'ibu..ibu..'

Aku yg lemah pun terpaksa gagahkan diri melayan dia. Borak2 kejap... Tapi kadang2 disebabkan dia tak faham lagi.. bila buat perangai tu, aku lah pulak naik hangin.. Kesiann damia. Tapi pastu aku pujuk balik n dia ok.. kesian kan? Sabtu tu aku paksa gak abg balik.. Sebab kesian damia sorg2.. riak muka dia mmg tak happy langsung! So bila ayah balik.. damia kembali ceria. At least ada org leh teman dia main2.. aku mmg tak daya la..

Hari ni (Ahad) baru aku ok. Tu pun bila batuk rasa sakitt lagi badan ni. Rasa cam semua tulang-temulang ni berlaga2. Tu yg tak tahan tu. Baby dlm perut ni pulak kemain aktif lagi. Takpe la.. biar aku je yg sakit, tapi bukan anak2 ku...

Esok, kena keje. Abg suh sambung mc lagi sebab tgk aku tak berdaya lagi. Tapi aku kena keje gak sbb da lama tinggalkan opis. Hopefully aku makin sihat. Ubat batuk da habis sebotol. Tapi batuk tak baik2 jugak. Erm.. musim kot sbb family my bro pon sume demam2 n batuk n selsema. Menci laaaa kalau sakit ni.. kesian damia.

Aku rasa kena ganti masa aku yg telah rugi tu... kena spend more time dgn damia. Ermm.. ke mana ek? Sepatutnye 6hb ari tu kami ke Genting Highland tapi malangnye Damia lak tetiba demam sehari sblm tu. Masa tu kat kg pahang. So tertunda lagi la programnya. Chinese new year ni cuti agak pjg. Leh difikir2kan....

Ok... cukup takat ini. Nak rehat sblm mula keje esok.

p/s : Sungguh grand la wedding mawi&ekin kat PoTGH. Sangat meriah.. SUkeee!! Kalah ct n dato'K.

2 comments:

mak farhah said...

Salam sue,
slmt thun baru. Bleh aja nak link.

Sue lahir tahun brapa?
;)

mak farhah said...

sy tua setahun...;p

yup sy ingt..Insyaallah akan dtg sy ada brg2 dr helsinki+sweden pulak, berminat?