Tuesday, November 20, 2012

Kegilaan terbaru : Apam polkadot / angrybird / ladybird / bee/ Strawberry

 Last week aku cuti seminggu. Sebab malas aku nak pegi keje selang2 hari. Cuti deepavali dgn Awal Muharram kan... Cadang amik cuti sebab nak kemas barang2 n baju2.. Nak suruh maid buat, dia tak paham kalau aku takde. kang lain di suruh lain dibuat kang. Lagi aku hangin....

Sekali tetiba datang perasaan yang meluap2 nak try buat apam comel2 gambar angrybird la..ladybird la.. tak penah2 aku nak try. Terus gugel resepi n cara2. Haaaa... seronok la pulak. Pastu sedap dan gebu. Tima kasih la yang rajin bagi resepi tu. Aku main saukk je resepi ape yg keluar. Lupa dah tokey yang up resepi tu.. Heeeeeeee :)





Si anak bujang pun sibuk nak buat. Ni memang Masterchef Junior. Asal aku kat dapur nak masak je..mesti dia datang pastu sibuk tanya ibu buat apa.. nak tolong bagai. Pening aku. Dapur da la sempit, mak ngan anak sama je debab lak tu... heeee.. Kalau damia datang dapur aku tak risau sangat sebab dia tak peduli pon. Tapi kalau Khalish da jengah tu..letih nak suruh dia gi main kat depan. Sampai ke sudah dia dok sibuk tengok aku masak....









Tak la susah mana pon nak buat. Tapi kena spend time betul2 la kan.. suke pulak aku melukis2 guna piping beg ni. Walaupun kadang2 menguji kesabaran time memasak tu.. macam2 hal bole jadi. Kejap apam naik gebuss..kejap kang berlubang2 sbb kena titis air walopun da balut tuala kat tudung periuk tu... pernah jugak apam naik gebusss semacam sampai merekah tengah2 kat keliling dia. Konpius aku... ni mesti terlebih pukul sampai kembang semangkuk! hehehe..










Dari hari isnin sampai sabtu tu, tiap2 hari aku buat. Sekali buat dpt la 50biji. Sehari je habis. Pastu diorang nak lagi. Damia kata sedappppp.. kembang ibu..hahahha...

Pastu hari jumaat tu Damia ada jamuan akhir tahun. Kena bawak makanan as a potluck. Damia request nak bawak apam angrybird biru dgn strawberry..




 Pastu aku saje2 post kat whatsapp dgn kawan2 lama.. Group Melorian.. skali kawan aku order 100 biji. Masa ni laaa macam2 dugaannya. Sabar je la...





Tapi aku macam tak caye je aku leh buat apam comel ni. Sebab aku tak pernah nak buat kuih2 atau kek. Tapi memang sedap la kan.. haha mati laa puji kuih sendiri. :p

Kalau ade sape2 yang teringin nak rasa kegebuan apam ni.. boleh la order.

Apam polkadot dgn filling :
  50 biji = RM15
100 biji = RM28

Apam angrybird / ladybird / bee / strawberry dgn filling:
  50 biji = RM20
100 biji = RM38


*Boleh datang amik kat rumah di kajang..
*Utk delivery, ada caj yea bergantung pada lokasi anda..
*FREE DELIVERY for KAJANG AREA

SMS/CALL/WHATSAPP : 019-2289693 [ Sue ]



8 comments:

mamalieyna said...

waaaah comel semuanya... eina dr bulan puasa lepas mmg aim nak buat, siap cari bahan dh cukup lengkap, smpai skrg tak buat2x..aduhai, mana nak cari kerajinan nih..hee~

kiut la semuanya, pandai lukis.. ^_^

shafa said...

comelnyer...nak try jgk buat tp xtaulah sama ada tgn nih berseni ker tak...mgkn kene belajar dl kot...

Lily@MamaZaraZareef said...

waaa..terernya sue buat..kagum2..:-)

Sue said...

mamalieyna,
bahan2 simple je kan.. yg penting kena rajin la. tp kalo ade anak kecik mmg kacau jugak la.. kejap dia ajak main kejap nangis. sue pon nasib baik ade maid tlg tengokkan budak2 tu. kalo sue sorang mmg tak buatnyee....

Sue said...

shafa,
try je dulu. sy pun bukan berseni sgt tangannye... janji cuba.heheh

*****

lily,
tq..hehehehe...... kalo lily dok sebelah rumah konfem sue bagi sebekas..

AMIIZAA said...

cutenyaaaaa.....:)

assyuh aniez said...

Sy nk btny filling tue akk bt atu bli siap pnye

assyuh aniez said...

Sy nk tny filling tu akk bt cndri kew atau bli yg siap