Monday, November 5, 2012

Macam-macam ada...


Kesian tengok blog aku ni. Dulu agak rajin gak mengapdate. Tapi sekarang  ni sepiiii manjang. Bole pulak bukak blog sendiri pastu cakap 'eh cite lama je..tak update ke?' malas... heeee

Sejak ade fesbuk ni, blog macam terabai. Padahal kat fesbuk pun takde apa pun. Asik baca status orang je... Cuma sekarang suka gugel pasal grill, pasal awning, pasal kitchen cabinet.. ye la...orang nak masuk rumah baru katakan.. gugel dulu sebab nak tengok bajetnye cemana.. Insyaallah februari nanti dapat CF. So lepas tu baru dapat kunci.. buat persediaan menggugel segala2 dulu. Pastu baru boleh tick mana yang wajib berdasarkan bajet yang ada. Kita slow2 buat.. baru lah rasa peluh dan duit yang keluar tu sangat2 berharga.. bole dikenang sampai ke anak cucu nanti..

Dan sekarang ni aku pun dah masuk 30 minggu!




Alhamdulillah... Baby pun sangat aktif. Khalif pun da belajar dan faham dan suke dengan baby. Setiap kali tanya mana baby? dia akan tepuk dan usap perut. Siap cium lagiii... sukee sangat.. eii tak tau la camana rasanye nanti sebab khalif sangat2 macam baby. Manja. Nakal. Suke buat muka kelakar. Garang pulak tu! 

Persediaan menyambut orang baru.. setakat ni belum buat apa2 pun. Bedung dan barut masa khalif dulu pun aku tak tahu mana perginye.. Baju baby mana yang elok lagi tu bole recycle.. belum pilih2 lagi.. next week aku cuti seminggu sempena deepavali dan awal muharam. masa tu baru nak punggah n pilih2. Jantina baby.......? Tak kisah la lelaki ke perempuan. Asalkan sihat dan cukup sifatnya... 

Last friday sempat gi visit Linda, my fren kat opis. Semangatnyeee baby dia, Qarl. Nak menyebut pun terbelit lidah melayu ahkak..... kang ahkak panggil Hannan jek kanggg senang.. heheheh.. Tapi ralat sikit sebab ai tak sempat nak kendong Qarl. Ramai sangat yang berebut so i kata biarlahhhh... lagipun mata ai dah tertumpu kat Pavlova jeeee..hahahahahhahahaha... Akhirnya dpt gak aku merasa dan menikmati Pavlova. Sedap sungguh! Menu lunch pun sedappp, memang sesuai dengan cuaca sekarang ni... nanti sempena diwali i try masak ye. heheheh




*nasib ai duduk belakang.. so nampak macam kecik di dalam gambar. takde la godang sangatttt*


Pastu malam tu kakak ku datang dgn anak serta cucu. Yang dalam pantang pun datang jugak. Ye la..kang duduk rumah sorang2 boring. Lagipun datang hantar sup kaki lembu kan.. sedapnyeee... Yang best ade Wafiy. Tapi Wafiy taknak kat orang. Nasib baik ade Rifky. Hehehehhehehehe..






 Yang paling excited tengok Rifky dah tentu la Khalif. Sukeeee sangat. Tak lepas2.. nasib la dia tak pernah ramas dak kenit tu.. lembut je kalau touch baby... Sejuk ati aku.. tak la risau sangat nanti. heheheh..


Pastu nak citer lagi.. dah 3 hari khalish (abang) mengidam nak makan kek. Nak potong kek sebenarnye... last2 hari sabtu pegi la jugak beli kek.. Aku bajet beli je slice cake tu, letak lilin. Takmo ok... nak sebijik bulat tu... baru la hepi beday to u... So nasib baik ayah baik hati gi kat Tesco beli kek. Tak minta pendapat aku lak tu.. bajet kek punye harga dalam rm30 jek (ikut sangat standard harga kek bentong hahaha)... sekali aku sampai kat kedai kek tengok si ayah tengah kat kaunter. Sekali cashier punch amik.. RM69.00. Haa tu la tak tengok/tanya lagi harga kek, main amik je... Balik rumah aku tengok kek tu .. alahaiiiiiiiiiiiiiii.... Aku sanggup tambah lgik RM20 utk dapat kek chocolate indulgance kat Secret Recipe tauuu!!!! Tapi tak pe laa.. rezeki anak la tu ye bang.. hihihihihi




Siap nyanyi heppi besday to u khalish... sampai 3x nyanyi - english, melayu,melayu lama (Allah selamatkan kamu..)

Pastu Damia punye la sayang adik... nak jugak suapkan besday boy. Katanya, kalau besday kena suapkan kek laa.. haaa paksa rela gitu. Malu2 kucing si abang..hehehehhehe....



Love u! Muah....

4 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

Gmbr last nampak khalish semangat tol. Memang dah lg besar dr kakak ke die skang..or ilusi kamera semata2..hehehe

mamalieyna said...

bestnye family kian besar.. dh masuk rumah baru pulak nnti kan..sure excited !

hope semua urusan dipermudahkan..Amin...

Sue said...

lily,
mmg khalish lagi besar badannye dari kakak. khalish dah 30kg! damia around 27kg kot... cuma damia tinggi la sikit. hehehe..kalau khalish buat tumbang badan kat kita tak laratt wo0o0 nak tampung. terpenyekkk.. hahahha..

****

mamalieyna,
insyaallah.. sama2 la kita nanti yea

gee ryder said...

Khalif dah xsabar nk adik ke hehe..
Bila due ni?