Wednesday, November 7, 2012

Marine kolagen : BBPLUS selamat utk wanita mengandung :)

Sekarang ni rata-rata kaum perempuan minum kolagen untuk kecantikan. Macam-macam jenis kolagen ada di pasaran. Yang murah.. yang mahal. semua ada! Aku pernah nak try satu kolagen yang agak famous jugak.. tapi since aku pregnant so kolagen tu kata yang tukang jual tu macam tak sesuai..kena tanya gynae dulu kalau nak minum. So tak jadi la aku beli.... 

Sampai la satu hari, kawan aku memperkenalkan BBPLUS KOLAGEN. Cantiknyeee packaging dia. kaler purple pink gitu. Aku baca ingredient everything pasal BBPLUS ni. So aku rasa selamat disitu kalau aku nak cuba. Why not, kan? Alhamdulillah hampir sekotak dah aku minum. Rasanya sedap, macam ribena..... cukup vitamin C segala.. fiber pun ada iaitu inulin (dietary fiber). 





Lepas a few times aku minum BBPLUS, rasanya tak sampai 10 sachet pon kan.. aku noticed yang kedut2 dan garisan kasar di jari aku dah menjadi halus dan lembab... Dulu aku segannn je nak tunjuk jari jemari kat orang. Sebab kasar ya amat! Mengalahkan bibik dah jari aku ni ha.. ye la aku dah la pemalas nak berlotion bagaiii.. maid aku lagi rajin sapu lotion kat badan dia.

Lagi satu aku noticed jugak, kulit semakin lembab.. biasanya lepas mandi aku sapu toner n moisturiser kat muka sebelum mekap. Tapi hari tu khalif main moisturiser aku, sampai skang tak jumpa2 mana pegi. Aku pulak malas nk beli yg baru.. mula2 tu even da sapu toner pun still ade kulit2 kering macam mengelupas... now dah takde!! So aku just guna toner, n terus sapu compact powder. No more moisturiser cream lagi dah! Dan satu lagi, tumit kaki yang pecah2 tu dah mula berkurangan. Wehuuuu bestnyeeeeee......





Kenapa kita perlukan kolagen? - Sebab proses penuaan merosakkan kolagen semulajadi dan akhirnya menyebabkan kulit rosak.

Aging damages collagen that leads to skin damage 
Collagen accounts for 70% of the dermal layer of our skin. It is the basic building block of skin, bones, cartilage and other connective tissues in our body. Collagen assists in the regeneration of skin and works to maintain the skin’s suppleness. In the cartilage of the joints, it functions as a cushion to reduce the burden on structural system, especially the hips, joints and knees. 

External and internal ageing factors can damage protein fibres, fibroblasts and vitamins needed to stimulate collagen production. These result in aging of skin.






Kenapa perlu pilih BBPLUS KOLAGEN?

BBPLUS diperbuat daripada kolagen ikan yang tinggi kualitinya. Kolagen ikan adalah Kolagen Type 2, yang dikatakan mempunyai struktur rantaian asid amino  yang hampir menyamai kolagen manusia. Memandangkan habitat semulajadi ikan (dasar laut), kolagen daripada sumber marine ini mempunyai asid amino yang sangat mencukupi iaitu Proline & Glycine di dalam tubuh ikan yang bersuhu rendah, menyamai kolagen manusia. Proline & Glycine adalah dua jenis asid amino yang bertanggungjawab membentuk kolagen, mengekalkan kelembapan kulit.  





Bagaimana BBPLUS berfungsi?



Adakah ianya mengandungi perlindungan antioxidant?

Ya. Jus Blackcurrant mengandungi anthocyanins untuk melindungi wajah dan badan terhadap sinaran UV dan bebas daripada radical damage. Extract biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit dan boleh menyembuhkan. Vitamin C dan jus roselle menguatkan lagi rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam kulit dan menggalakkan pertumbuhan sel kolagen yang baru.


Bagaimana BBPLUS meningkatkan pertumbuhan kulit?

Serat epal dan inulin (dietary fiber) akan menggalakkan pertumbuhan sel kulit melalui proses detoxification.


Apakah 7 kesan kecantikan yang bakal diperolehi dengan BBPLUS?

7 Beauty Effects:

1. Radiant & Brighter complexion 
2. Improves skin firmness and elasticity
3. Promotes smoothness and suppleness
4. Improves moisture content of skin
5. Reduces visibility of fine lines and wrinkles
6. Promotes healing & repair
7. Reduces effect from sun damage


HARGA SEKOTAK (20 SACHET X 15G) = RM180.00

BERMINAT UNTUK MENCUBA?

BOLEH HUBUNGI : SMS/ CALL/WHATSAPP : 019-2289693

ATAU EMAIL : sue.qaisara@gmail.com


NAK BELI DENGAN HARGA YANG LEBIH MURAH???????

HUBUNGI SAYA DAN KITA AKAN BINCANG UNTUK DAPATKAN HARGA YANG PALING MURAH....!

2 comments:

Amiizaa2001 said...

salams sue,
pregnant ke? tahniahh...lama tak baca blog tak tau kisah:)

akak sokong sue, kita perempuan kena makan kalogen, pertama kali akak makan kalogen ketika akak usia 28thn smpilah skrg.

Sue said...

k.mieja...
ye kak.. thx..hehehe..

wahh akak da start makan masa umo 28thn ke.. patut la cantikkk... sue dah 32thn baru nk makan ni.. hope sempat cantik lagii mcm k.mieja.. hehe