Friday, March 11, 2011

Celebrate Bday Damia kat Kindy

Alhamdulillah... Majlis sambutan hari jadi Damia kat sekolah berlangsung dengan lancar dan meriah. Cewahh... Semalam gigih jugak la aku gi Giant beli barang2 untuk party pack dia. Pastu ada lagi tak cukup. Petang pergi lagi kedai dekat2 Giant tu nak beli lagi barang sikit. Pastu takde party hat pulak... patah balik ke Kajang, gi kedai borong dekat ngan Maybank. Perghhh murah gile barang kat situ. Nyesal beli kat Giant.....




Ni untuk party pack dia. Asalnya dah beli party pack cap Giant kaler kuning. Pastu masa gi kedai borong tu jumpa plak Princess nye party pack ni ha. Murah gile kauuuu.. RM2.90 per pack. Dalam tu ada 12 pcs. Rembat la ape lagi. Giant punye boleh simpan.... hehe... Oh lupa nak letak party hat skali dlm gambar ni.






Kek pandan layer. Sedap gile. 1st time tempah kek kat kedai ni, kat dgn sg.chua. First time jugak kek beday damia lain dari tahun2 sebelum ni.

Waktu rehat bebudak ni kul 2.30pm. Aku sampai kat sekolah tadi 5 minit awal, tapi budak2 ni dah kuar dah... Nampak damia dok kat kerusi pandang2 luar arah aku. Tapi dah lama sket baruuu dia perasan ibu dia datang. Pastu excited sebab kawan aku bawakkan kek, aku pegang kotak party pack dia... So enjoy la gambar2 bday dia kat bawah ni yea:



Damia malu2 kucing plak..... susah nak amek gambar dia, asik tunduk je tak pun isap jari. Cehh..




Ramai2 nyanyi lagu hepi besday to u...









Damia dengan teacher kelas dia












Aku suapkan kek kat damia
lepas aku suapkan je kek, nak tau ape terjadi:







Nampak tak dia mengesat air mata? Syahdu sangattt... terharu agaknye. Kecik2 lagi dah feeling2 diva terharu. Mulanya aku tak perasan sebab aku kan kat belakang dia. Tapi teacher dia cakap kat aku - she's crying......... alolololololooooo....














Masa ni kawan2 dia cakap 'kek awak sedap la mia....'











Alhamdulillah.. yang penting aku tengok damia heppi sangat! Aku dah penah cakap kat dia kelmarin nak wat bday kat skolah dia. Agaknye dia pun tak expect nak celeb hari ni. Malam tadi masa pack barang2 party pack tu pun dia dah tido. Kiranya ni SURPRISE PARTY la untuk dia...


Tapi yang lagi best dan terharunya adalah masa nak potong kek tu, damia datang kat aku n peluk, dan dia cakap apa tau:
'nanti baby kuar....kan?'
Hihi.. ari tu masa bagitau dia yang hari rabu 9hb tu bday dia, damia melonjak gembira. Tapi bukan gembira sebab nak sambut bday... dia gembira sebab baby nak kuar! Excited sungguh. Sebab dia kan asyik tanya bila baby nak kuar... dan jawapan aku : tunggu lepas bday mia.
Oh bila laa nk bersalin ni? Berdebar2... Tapi tunggu la lepas bday khalish pulak ;)

5 comments:

jelita78 said...

awwww... best nyer!!
happy birthday dear!!

lily azliyana @ mama zara said...

canteknye kek bday damia..klu zara tgk mesti suke sbb ade princess barbie tuh..hehehehe

mamalieyna said...

waaaah kezutan tuk damia! aduhai..eina pun sama2 sebak membygkan damia yg kecik tu crying terharu..aduhai...kecik2 pndai feeling2 ye..huhu..

oooh tak lama dah eh nak deliver...hope semua berjln lancar k! ^_^

Mummy Mika said...

kat mana nak beli party pack beg tu...nak beli lah utk my niece & nephew birthday party weekend ni.

Mummy Mika said...

mana nak beli party pack beg yg murah tu?nak beli utk my niece n nephew birthday laa....