Tuesday, March 1, 2011

Alamanda-Metropoint

Tahniah kepada Lily mama Zara yang dah selamat melahirkan baby boy secara induce. Bila tengok gambar baby dia rasa macam nak cium2 je.. nak bau baby tu. Ummphhh.. rinduunyeee n tak sabarnyeee... hihihihiiii...

Bila da masuk 36wks ni terasa penat sangatt. Berjalan pun rasa macam tak larat sangat2. Masa damia dulu, bila da masuk 36wks, pegi keje berantar n balik pun berjemput. Anak sulung kan... Tapi masa khalish, steady je drive sampai la tiba masanya. Pegi/balik bertemankan damia. Masa tu duduk rumah mak lagi, dari kajang drive la ke Cheras (ampang). Kali ni dah pindah dekat dengan opis. Tapi rasa tak larat sangat dah nak drive. Hmmm...

Hari ni rasa tak larat sangat2. Nak jalan pun tak larat. Sampai sakit belakang badan ni sebab berjalan perut ke depan. Hahaha.. Dulu bila tengok org peknen bole terpikir napee la dia jalan macam ni. Tak leh ke jalan tegak2? Bila dah alaminya, baru la tauu.. Nak bawak perut ni pun bukannya mudah. Lagi2 bila kaki dah bengkak2 sangat. Since peknen masuk 5bulan dah start bengkak dah. Maybe kembar air kot. Sbb yang lepas2 camtu la. Elok je lepas bersalin kaki pun slim.

Dalam pada tak larat2 tu pun, Sabtu lepas sampai la jugak ke Alamanda. Sampai2 je masuk Butik Hajaba. Cantik la baju2 baru kat Hajaba. Dulu aku tak suke sangat... skang ni dah suka dah! Tapi harga mak oihh.. macam aku ni kena pikir banyak kali jugak la kalo nk beli. Memang la murah2 pun cecah rm169 jugak. Tapi aku ni kalo bole nak yang harga rm50 je tapi kualiti terbaek. Ada? hehehhee... Tapi sekali skala beli wat collection apa salahnya kan? Penat bekerja tiap2 hari.. apasalahnya belanja untuk diri sendiri. Lepas Hajaba, damia dah sibuk lapar. Sebab pagi tu dia tak breakfast. So kami ke Noodles Station sebab aku teringin nak makan Tomyam noodle. Pastu bagi budak2 main kat playground pulak. Kul 4pm sampai rumah, pengsan! ehhehe...


Suke tengok gambar ni. Khalish suke tengokkk je kakak dia posing!



Pastu kakak paksa adik tengok kamera. Siap bole gaduh2 tau sebab adik tanak. :D
Ahad macam biasa damia ada kelas ballet. Since ayah balik malam tu, so ayah pon ikut la skali gi bawak damia ke kelas ballet. Pas kelas, aku ajak ke Mydin nak beli sabun. Murah kan kat situ.. Before tu call bibik suh masak nasik n goreng ikan. Lauk masak lemak sotong malam tu ada lebih banyak so panaskan aje. Bila dah beli2 kat Mydin, ayah nak masuk Metropoint pulak.


Dah naik escalator, jumpa pulak kereta/motor mainan ni. Budak2 ni apa lagi... Nasib ayah nak melayan. Aku just duduk je la kat bangku menunggu diorang main. Yang comelnya, khalish nampak aku babai dia, pastu dia babai balik n tepuk2 seat sebelah dia. Macam suruh aku masuk naik kete tu sekali. Hahah comellll....



Damia dalam gambar atas ni nampak kebudak-budakan dia. Eh memang la budak.. Tapi bile bergambar suke buat mulut camtu. ala malu2 gitu. Ermmm. minggu depan dia dah masuk 4 tahun! Kejapnyeeeeee :( sedih sebab anak dah membesar dgn cepat!

Aku due 25 mac ni. Tapi tarikh tu based on scan punye. Sebab tarikh period tak ingat. Tapi rasa macam dah tak larat sangat ni. 14hb ada majlis apc kat marriot putrajaya. Walaupun aku konfemmmm aku tak dapat apc, tapi aku tetap pegi jugak. Hahahah.. sebab aku kan ajk jamuan. Kena la pegi. Hope aku bersalin lepas apc nanti je la. Ermm dan rasa macam nak cuti awal la. Cuti seminggu sebelum due. Tapi kena pikir balik, sebab kalau duduk rumah pun bukan leh rest sangat. Budak2 ni, kalau kita ada depan mata tu yang asyik buat perangai. Pening kepala dibuatnya. Nak wat cemana... Kalau dengan orang lain dia pandai la behave jugak. Tapi bila ada ibu/ayah, memang ngada2!

Sebab tu aku tak suke bila ada orang yang kata dia lebih pandai jaga anak kita sbb anak kite dengar cakap dia. Tapi bila kita ada, anak terus jadi nakal. Helloo.. itu anak kita ok. Memang la dia berani sbb dia tau segarang mana ibu/ayah dia pun, dia tetap disayangi, dimanjai... tapi bukan bererti kita tak mengajar anak kan? Dengan org lain memang la budak2 tak komplen apa sebab takut kena marah, lagipun kalau komplen gak ada orang tu kesah? Kalau dgn ibu/ayah, bila anak komplen sikit mesti la kita akan protect n jaga dia.. senang kata, kalau anak kata 'panas'.. sure kita sbg ibu/ayah berusaha utk protect dia dari panas. Tak kisah la panas matahari ke... panas dapur ke.. ape ke.. Macam tu la cara kita tunjuk sayang pada anak2. Betul tak?

p/s: ops... jangan ada yang terasa hati! peace, no war!




6 comments:

Arizakiah said...

25 mac.. dah dekat tuh....
Semoga selamat bersalin dan dapat baby yang sihat dan qute macam Damia dan Khalish...

Sue said...

insyaallah.. doakan sy n baby selamat yea. btw, dah byk kali try masuk blog awak tapi operation aborted la.. nape ekkk

Ima said...

Sama la anak aku sue..klo dgn kite kemain nakal..aku dah start htr taska..ari ni ari ke2..cikgu die ckp ok..cume ms htr je la nanes kejap..

lily azliyana @ mama zara said...

Opsss..ada special wish plak kat cni yek..hehehehe..thanx Sue..smoga Sue pon nanti selamat n dipermudahkan bersalin 3rd baby tu k..=D

mamalieyna said...

issh tak lama dh ye..suspen je kan..hehe...so, beza 2 tahun la jugak dgn khalish kan..oooh bestnyer..eina je belum ada rezki..hu~

happy2nya tgk anak2 happy gitu..!

Lady of Leisure said...

moga dipermudahkan bersalin, ibu n baby sihat insyaALlah.. :)