Tuesday, August 9, 2011

Dah beranak baru dapat apa di idamkan..

Teringat bulan lepas, masa gi check up Khalif, nurse tu tegur pesalll laaa budak Khalif ni air liur melelehhhh aje? So aku pun jawab, nak buat cemana nurse. Masa ngandungkan dia dok nak sangattt makan ikan kelah tapi tak dapat2. Tu yang keluar, air liur melelehh je ni ha..

Nurse pun gelak. 'Laaaa.. takda ikan lain ka nak ngidam. Hat susah nak dapat tuuu.. kena masuk utan pahang dulu baru dapat tuu..'

Hehehe.. tah la. Nak buat cemana kan. Dah takde rezeki. Pernah baca dalam internet, kat Langat ada cafe sg.Lui, ada sediakan ikan bakar. Yg femes kat situ, kelah bakar. Pergh excited aku masa tu. Lagi bape hari nak beranak tuu. Cakap dgn husband, then dia suh call tokei kedai tanya pasal kelah. Sekali dia kata 'adaaa..datang la cafe. besar ada, kecik pun ada'. 'ok..sekilo bape kak?' 'Sekilo rm400' Perghhhhhhhhhhhhhhhh... terkujat aku. Kenselllll laaaaaa.. Dok la pujuk2 anak (anak dlm perut ke anak tekak ke tatau la) hehe.. tapi nampaknye memang dia nak jugak la, tu pasal air liur melelehh manjang....

Baru2 ni tah cemana, ada kawan husbd pi mancing kelah. So husbd pun da pesan, dapat seko utk dia pun jadik la........






Alhamdulillah.. rezeki. Sekor pun jadik la. Buat goreng garing2 dengan sisik tu, makan panas2. Ermmmmmm sedappnyee!! Daging dia, wallahhhh... sedap sangat. Putih, bersih... memang bersih la ikan ni. Takde bau hanyir macam ikan sungai yg lain tu. Pastu petua org tua-tua, bagi budak yg meleleh air liur tu rasa sikit. So aku amik la sikit isi ikan tu, buat sapu2 je kat lidah dia. Terkemam2 dia merasa kesedapan ikan agaknye. Comel... hihihihi....





Ni pagi tadi bawak g check up 4 bulan. berat 6.4kg. Tak banyak naik.. budak tengah lasak asyik meniarappp je kejenye. Lagipun baru baik demam.


Ehh rasanya khalif nak ikan kelah lagi la, bang.... sebab air liur dia still meleleh lagi. hahahhahahahahahhahahah (ibu yg nak lagiiiiii.. sedap!)




4 comments:

zaidah said...

kot2 nak tumbuh gigi kot...

Huszaini said...

mahalnya! sekilo pat ratus!!! takpe akhirnya dapat gak makan... Alhamdullillah..

Sue said...

zaidah,
bukan nk tumbuh gigi... kes sama mcm damia dulu, bib mmg sentiasa pakai kalo x baju basah kuyup dgn air liur dia. heheh

*****

Huszaini,
memang mahal! dgr 400 sekilo terus tak jadi order pasal membayangkan makan ikan sekor pun dlm 200 harga, pastu jadik taik baik tak yah. hehehhe.. tp dpt la jugak akhirnya..

BILUT said...

Uik nak lagik ... banyak cantik ... nak tangkap ikan nie kena masuk utan 2 hari ... ikan nie lak susah nak makan pancing ... kena selam ... yang makan pancing tu ikan kelah biasa ... ini ikan kelah bara ... harga sekilo RM780 ....