Tuesday, August 23, 2011

Gadis dan bunga Van

Salam... alhamdulillah dah ke penghujung Ramadhan.. Alhamdulillah juga ramadhan kali ini aku dapat berpuasa.. tak macam tahun-tahun lepas, bila pregnant yang sepatutnya boleh berpuasa penuh, tapi aku tidak... sebab puasa aku mesti terbatal coz setiap hari akan muntah waktu pagi. Padahal masa tu bukan tempoh morning sickness pun. Pernah tahun lepas, aku dah termuntah pagi time mandi, bertahan juga untuk berpuasa tapi pukul 10am badan dah menggigil. Aku ada tanya ustaz dan ustaz tu pun cakap yang puasa aku memang da terbatal.... so nak wat cemana..

Time breastfeed pun ada orang boleh berpuasa penuh, tapi aku tidak.. sebab Khalish dulu akan meragam, menangis je sebab perut kembung. Sian dia.. Tu yang aku terpaksa tidak berpuasa. Tapi kali ni alhamdulillah.... cuma mula2 je, sabtu weekend pertama berpuasa, bila breastfeed khalif akan termuntah sikit.. muntah susu yang berketul2 macam masuk angin. Tapi lepas tu setiap kali sahur aku akan minum satu mug air kopi 'o'. Bak kata bibik, kopi 'o' elok utk elak susu basi... tapi alhamdulillah la...

Cumaaaaaaa.. ada jugak tinggal 3 hari. Sayanggnyeeeeeeeeee!!! Itu pun sebab aku demam. Mulanya takat demam malas nk tinggal puasa. Tapi demam tu sebab aku sakit gigi. Tak tertahan sakit sampai demam dibuatnye. Sakit gigi sampai menangkap2 urat mata, telinga, leher... sakit gile ah!! Sebab nak makan ubat tahan sakit punye pasal... rugi 3 hari.

Ok.. meh la nak tepek gambar aksi anak2 terkini :









Budak tecik kat atas ni sibuk buat aksi akrobatik skang ni.. Pastu bila tak dapat nak capai kaki mula la merengek2... nangis pun skang dah berbunyik 'nyennnn nyennnnn' kelakar! Tapi jangan isap jari kaki ye dik.. bahaya!! hehehe...





Ini gelagat si abang pulak. Kat kelas ballet kakak....















Abang skang ni, kalau boleh siang malam nak pakai baju bola! Fanatik sungguh laa... Sampai kena tunjuk baju bola tengah basah kat jemuran, baru dia nak pakai baju lain. Nasib laaa baju bola ada 2 pasang je!




Kakak pulak susah nak amik gambar dia. Pemalu la kononnn...












Awww.. aksi terbaik gadis yang memandu van kerja ayahnye. Hehe.....








p/s: Selamat Hari Raya Aidilfitri..... (wish awal dulu takut pasni malas nak update lagi)




1 comment:

JuJue said...

fuuhh topi merah leh pakai raya.