Monday, August 1, 2011

Salam Ramadhan & photography si kecik!

Salam Ramadhan... Alhamdulillah syukur kerana masih diberi peluang untuk merasai Ramadhan ini. Hari pertama, setakat tengahari ini alhamdulillah production susu macam biasa. Semoga dapat menunaikan kewajipan berpuasa dengan lancar.... Tapi tengok jugak reaksi si kecik dalam seminggu ni.

Sebab berdasarkan pengalaman yang lepas, kalau puasa 4 hari, alamatnya budak kecik akan mengalami kembung perut selama paling kurang 4 hari jugak. Masa menyusukan Khalish dulu, puasa memang banyak skip. Berdasarkan pembacaan, puasa atau makanan tertentu bukan penyebab kembung perut. Tapi berdasarkan pengalaman, ya.. mungkin kebetulan atau apa, tak tau lah. Mungkin jugak badan aku jenis berangin. Harap Khalif tak meragam nanti....

Tak tau la kalau ada petua untuk elak anak kembung kalau ibu berpuasa. Ermmm.. tapi bibik ada cakap, minum kopi masa sahur untuk elak susu basi. Katanya la... tapi mana ada susu basi. :) Mungkin boleh dipraktikkan.. ermm kena gi kedai beli kopi la pulak. Ohhhhh sedapnye kalau dapat kopi kampung. Minum panas2 waktu hujan, dengan ubi rebus cicah sambal. Waaaaa merembessss air liur di kala puasa ni. Hahhahha........

Ok la.. sambil menaip, sambil bercakap dalam hati, penat.. So jom tengok gambar si kecik. Try untuk buat photography si kecik, kelmarin. Seronok... Kejap je dia dah 4 bulan. Owh berat masa 3bulan lebih ari tu dah 6.2kg. Nampaknye tak dobot sangat macam abang dia dulu. Janji sihat dan ceria, itu yang penting!

















































XOXO!!!!








p/s: Alhamdulillah.. stock susu terkumpul sehingga 31 Julai 2011 adalah sebanyak... = 839.5 oz Hoooreyy!!!


7 comments:

dalilarahmad said...

eiiiiiiii..geramnya tengok budak debab ni..cm nk cubit2..

mamalieyna said...

selamat berpuasa~

eeiiiii geramnyee.... ^_^

mamalieyna said...

selamat berpuasa~

eeiiiii geramnyee.... ^_^

Lily@MamaZaraZareef said...

alallalaa...chomeynya die..dh pndai die duduk sndiri ek..=)

Sue said...

dalila,
huhu.. dlm gambar nmpk debab. tapi reality nye tak la debab pun, panjanggg je. tp mmg geram mcm nak gigittt...hahaha

******
mamalieyna,
selamat berpuasa jugak. heheh nnt yg dlm perut da kuar, bole la lepaskan geram tu, kan?

******

lily,
dia belum pandai duduk lagi. tapi dlm beg tu sumbat dengan bantal buat support badan dia. tu sebab kejap2 je n gambar pon asal bolee je la. senget2 badan dia.. hehe

gee ryder said...

alahai comlenye duk dalam tu hehe

Sue said...

gee,
hihihi.. nak photog punye pasal, bakul susu pun jadik laaa....