Tuesday, September 13, 2011

Bulan makan, makan dan makan....

Ahad, kami pergi beraya. Mula-mula gi rumah jiran, ada open house. Seronok sebab tak payah nak masak-masak. Ayah budak2 ni pun tak balik, so laju je laa aku nak berjimba. Heheee.....








*adik da ngantuk giler tu, cian diaa*





Kul 1.30ptg lak zasss ke Batu 9, Cheras. Rumah kawan masa sekolah teknik dulu. Kitorang memang closed macam adik-beradik. Aku along. Dia angah. Pastu ada ateh, achik, alang dan asue. Tapi yang datang cuma aku. Pastu 2 org junior kitorang. Kalau asrama lain student dok dalam dorm. Tapi kitorang duk aspuri luar which is rumah teres yang sekolah sewakan utk dijadikan asrama. Bila berjumpa ni, macam-macam cerita kuar. Cerita seram2 pun ada. Aku dari dulu nak tulis dalam blog ni pasal experience aku kat sekolah tu, tapi belum ada kesempatan.....




Menu sangat memberangsangkan. Thx to angah selaku tuan rumah coz menyediakan juadah yang menjilat jari! Sayang nak tinggalkan meja makan tu coz semuanya sedap... paling sedap adalah ayam goreng special.. Pastu kreatif la bibik dia, siap ada deko kat tembikai tu.



Pastu budak2 duduk kat meja kecik. Alaalalla comelll je aku tengok! Pastu aku nak makan pun tercekik-cekik bila budak-budak berebut kicap. Anak aku pulak suka2 buat macam rumah dia. aiseyyyy... sorry la yea ngah.. hehehehhehheheheee....







Pas makan, borak-borak lagi pasal live masing-masing. Junior 2 orang tu still single n available. Pastu ada pulak acara grooming. Hahah bole? Pastu macam2 la idea aku utk budak2 tu 'promote' diri memasing. Ehhh zaman skang ni, da tak kisah timba ke perigi ke... tu sume tolak tepi. Mujur pulak tuan rumah adalah pengedar Tudung Fareeda. Haaa kauuuu.. apa lagi, kami pun naik ke tingkat atas dan tuan rumah mula la membongkar segala stock yang ada. Semata2 nak kasi grooming. Ada gambar before n after. tapi aku tak letak la sini.







Ok. Yang baju purple tu tgh nak amik gambar 'after'. Aku pulak berdiri depan cermin tiba2 rasa jatuh cinta dgn cermin tu sbb nampakkan aku mcam slim sikit. Terus snap gambar. Hahahaha!!!






Ct - Angah - Zara (anak angah) - Along (wif Khalif) - Nana







Angah tengah sarat pregnant anak ke -4. Wow!!! Anak dia yang sulung dah darjah 1 tak silap aku. Angah kawen cepat, umur 23tahun da gatall... hahahahhaha sorry beb, macam tak kenal aku kannnnnn?? Ct, tu wajah 'after'. heheheh... baru nampak berseri-seri. Nanti datang rumah along, kita main mekap2, nak???








Budak ni pun kemain tergelak2 lagi.. suke sangatt!!




Kemain lama lagi kat rumah angah. Tapikan ngah.. kalo zadil ade sure aku tak lama2 cenggitu. ahahah segan la aku. Nasib la dia kuar gi beraya, kan. Pastu nasib la laki ku pun tak de hari tu. So senang sket aku nak beronggeng dgn korang... Dah la aku patutnye nak gi rumah mak aku pulak. My bro buat open house. Sekali jam da dekat kul 5. Huhuhu.... lama gile kat umah kau, ngah!



Masa kat rmah mak pulak, aku ternampak sesuatu :





Trophy ni hadiah wedding aku. En.Saiful Nang yang bagi..... Opsss.... sekarang yang kecik tu ada 3 dah, bukan 1. Pastu cutting badan pun da banyak lariiii.. hahahahhahahahhaha....


Weekend ni pun dah ada jemputan open house. errmmm ada 3 tak silap aku. Oh, rumah aku memang tadek open house. Hari-hari open. Tapi kalau nak datang sila 'hello' dulu. Tu pesanan penaja utk kawan-kawan. hehhehe...

3 comments:

Amiizaa2001 said...

comelnya...abg dah besar...msh nenen mama lagik tak? meriahhnya jmp kawan2 lama......:)

Lily@MamaZaraZareef said...

best kan klu dpt kumpul balik ngn kawan2 lama..mcm tak cukup mase jek nk borak2..hehehe..nway, comel 3 beradik tuh berbaju biru..=)

Sue said...

k.mieja,
abg still nenen lagi, ikut mood dia la bila dia nak. Pastu kalo siang dia susah nak nap, asyik nak mainnnn je, nnt sue panggil dia n bagi nenen tek, baru dia lalok n terus tido. hahha tapi weekend la.

*****

lily,
yup, bila jumpa kwn lama macam tak cukup masa jee nak berborak. ehehhe