Thursday, September 29, 2011

SOFIYYA dan mia sara ;)

Sape tengok Sofiyya? Aku, dari episod pertama dah start follow dahh.. asalnye nak tgk Kasih Alia. Sekali rupanya da abes ekk.. last episod tu aku tgk sebenarnya tapi tak perasan lak da abis. Sekali bukak, ada citer baru. Layan jugakk..

Cuma dari episod pertama aku da rasa tertekan. Psiko gila ahhh bapak yaya tu. Kot gersang sangat pun agak-agak la kann...... pegi la carik makan kat luar. Ni tak, yang depan mata gak dia belasahnye. Aku tengok citer, perasaan aku bercampur baur. Geram, marah, sakit hati, sedih, tertekan.... emosi gile ahhh... Sampai la episod 4, lepas mak yaya meninggal, masa yaya dalam bilik pastu bapak dia dok kat kusi. Siap cakap yang mak yaya pesan macam-macam.... pastu ajak yaya keluar bilik konon nak tunjuk apa yang mak yaya rahsiakan selama ni. Sekaliiii....... bole pulak dia kata mak yaya pesan suh yaya ganti tempat mak dia. Cinabenggg betul!!! Sakit atiii aku tau tak? Aku yang mengadap tv tu rasa berdebar-debar, marah semua ada... sampai la si yaya tikam bapak dia, terus aku rasa.... co0ol sangat2. Lega rasanya... bole? Heeeee....

Pa pe pun, Sofiyya memang best..selepas nur kasih, arahan Khabir Bahtiar jugak kan? Lagi satu drama yang aku tengok - Cinta Elyssa. Aku tak la suka sgt di Fasha tu tapi memang aku admit la dia punye lakonan mantap. Muka cas ayu... Tapi dalam citer tu aku lagi suka tengok si Aril a.k.a Johan. Puas aku dok pikir memula citer tu start sape la budak tu.. rupanya yang berlakon Juvana tu ekkk... Gangster tapi comel ahh! Hehehe... tah hape yang comel aku pun tatau..

.

.

.

Ok da cukup la review drama. Ari tu pegi Ikea so aku beli la pinggan utk kids yang 1set ada 3 pcs tu. Sabtu masa breakfast, damia ngan khalish makan guna plate tu. Ni conversation kitorang (aku dan damia):


Ibu, kaler biru mia punya, kaler green khalish punye.. kaler orange khalif punye. Nape beli 3 je?

Cukup la tu.. sorang satu.

Nape tak beli 4?

Untuk sape pulak lagi?

Untuk MIA SARA laaaaaaaaa... yang dalam perut ibu tu! Ahahahahaha...

****

Comeyyy je dia gelak.

Waaaaaaaaaaaaaaa.. nangesss hokeyy!!! ada hati lagi nak adik ke? Siap da bagi nama, Mia sara! Kalu yang kuar Mia Sara ok jugak. Kalu yang keluar kang ustaz amirul lagi, camno???? Hehehheheee........... cukup2 la rasanya. Tunggu khalif pandai berlari baru pikir balik. Ok cayang..?

2 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

hehehehehe...damia dh berangan nk adik gugurl pulak yek..comelllllll!!!!..=D

gee ryder said...

aritu tengok gak sofiyya tu dari awal tapi skg dah tak follow sgt...bz lak hehe
cinta elysa tu pun awal2 aritu tengok skg dah tak tgk sgt....apedaa

pandai jer mia nak adik lagi yer!