Tuesday, March 20, 2012

Random on weekend


Apa nak cerita? Nak update pun malas sebab tah cemana tah window dalam blogspot ni jadi kecik. Nak menaip pun susah..... kecik cinonet da jadiknye... tak caya? meh aku print screen....



Haaaa... kecik giler. Tapi sebab aku da takde tempat lain nak membebel maka ku gagahkan jugak la. Bulan lepas gi SKT kat Corus pun tak sempat nak masuk gambar dlm blog ni. Ada video damia swimming.

Eh last weekend kan ada Matta Fair. Dulu aku tak tau pun ape matta fair ni yg orang dok heboh sangat. Cuma baru tahun lepas la kot baru aku tau apa.. hehe.. So sabtu lepas aku gi program mega fastrack herbalife kat TM Audtitorium. Tak sempat nak tunggu habis pun sebab taknak balik lambat sangat.. 4.30 chow gi Matta. ni la first time aku pegi...best jugak tp mahal pun mahal jugak. Pukul 9 lebih baru kitorang kuar dari matta, nasib baik la budak2 memang tak bawak. Senang sikit nak berpimpin2 tgn dgn laki i...dengan orang ramai, sempit2... pheww...

Ce tengok budak ni. Lagi bape hariii je lagi nak setahun. Apa yg dia pandai skang? Pandai buat2 nangis.. comel gileeee ngan gigi kapak yg besar. Tak sempat snap pic lagi. Tapi memang kelakar bila dia buat2 nangis tu.... pastu pandai dah nak mengajuk orang bercakap. Pantang tengok abang dia bergolek..mesti dia datang n cium2 abang.. tepuk2 abang. Aku tengok khalif ni lebih rapat dengan abang dia la. Sebab tengok dia punye mesra dgn abang tu beza dgn kakak. Ye la..abang pun jenis lembut hati. Aku nak marah abang pun bole jadi kesian.. hihih



Hari ahad, keje aku makan..makan..makan...! Dinner aku just buat Fish N Chips. Huhuhu..sedap jugak yea. Ni 1st time aku try. Bole tahan..senang gile! Ni pun pasal tengahari tu gi tesco, Dory Fillet tu sepeket tak sampai rm8 pun. Beli 2 peket sebab tamak. Tapi malam tu masak sepeket je, cukup anak beranak + maid makan sekali......eh tak cukup sebenarnye sbb damia request nak lagi. Tapi fillet dah beku, leceh nak thaw.... so goreng fries je..




Jumaat lepas, 16hb genap usia khalish 3 tahun. Dah besar anak ibu. Dah nak gi sekolah dah tahun depan. Tapi ibu rasa macam nak tunggu dia 5yrs la kot. Sebab abang ni pelat2 lagi..nanti cikgu tak paham.. pampers pun pakai lagi. Ibu punye la malas nak train si abang ni. Nanti2 la.. damia dulu dia sendiri yang taknak... tp si abg ni da try bape kali potty training tapi asyik failed. Bole tak ada satu hari tu, auntie dia dah cebokkan budak debab ni, dgn bogelnye baru kuar toilet dia pun berdiri tepi freezer tgk ibu buat shake herbalife. sambil2 berborak sekali aku tengok lajuuuuu je air kencing terpancut kat freezer aku. Kuang asamm betul!!! Haa kan da kena cubit.

Tapi yang paling tak tahan....... ni malam tadi punye:



Ade ke susu, bang...
'Angguk-angguk'
Sedap?
'Mm dappp...' sambung tek.. sampai tertido

4 comments:

Amiizaa2001 said...

hehehheheh comelllnya khalish:):) Happy belated birthday abang:)

Adik pon kejap jerk dah besarsama handsome dgn abg:):)

Sue said...

thx auntie mieja... ibu kata auntie mieja superbbbbb sebab bole susukan aqish lebih 2thn, xde prob susu x cukup. ibu skang tgh pulun mengepam sbb stok da abes....

Anonymous said...

happy bezday.....sedap dya minum susu sampai tetido

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Anak dah berapa tahun tue...heh