Friday, October 12, 2012

6 bulan pregnant dengan herbalife ;)

Alhamdulillah... my pregnancy dah masuk 26 weeks. Maknanya dah 6 bulan setengah ;)

Sepanjang 6 bulan mengandung, kawan2 tegur; kenapa badan tak kembang macam dulu2? kenapa muka pun tak kembang? Mereka pulak yang risau..... tapi pada aku; ini yang aku mahu. tak nak badan membesar bagai johan macam dulu2..sebab 3 kali pregnant mesti BP naik atau tak stabil di hujung2 hari nak due.. mujur je tak kena induce. Maybe bukaan dah bermula n BP pun naik... 


Ini masa aku mengandungkan Khalif. Masa ni tgh pregnant 6 bulan lebih. Semuanya kembang ;)
Pipi kembang.. mata nampak sepet, hidung kembang... padahal masa pregnant ni jugak kawan2 kata aku nampak kemas, tak selebet.. sebab baby boy katanya! Kalau baby girl, kawan aku kata seri ibu tu jatuh pada baby dalam kandungan. Tak tau la aku....








Kembang sungguh! hahahaha... tengok lah jari2 pun kembang2 semuanya...


Tapi kali ni.........  :)





Ini gambar terbaru!




Pipi pun tak sekembang dulu kan... muka memang shaping lagi.. cuma dagu tu yg ari tu dah hilang lapis nye.. kini mula menampakkan diri, Tapi still dalam gambar ni takde nampak double chin kan? kan?????





Nak tengok gambar penuh pulak?


















Sukeeeeeeeeee.. sebab belakang tu masih nampak cantik je shape dia. Hehehehhe...  And yess.. ni gambar terbaru at 6months pregnancy...

Dan aku kasi pecah rahsia sendiri.. yang selama ini punye la maluuuuu nk cakap kalau orang tanye berat badan berapa.... masa last pregnant Khalif, sebelum deliver berat badan aku 115kg. yessss you heard me! 115kg wo0oo0o... Masa Khalish dulu, last berat sebelum deliver dalam 113kg!!!!!
Tapi berat sebelum pregnant aku tak ingat.. tp dekat 100kg la rasanye...

Kali ni aku berjaya turun dari 104kg ke 89kg sebelum pregnant ari tu.. ALhamdulillahh aku jumpa herbalife awal. Bayangkan lah kalau berat aku static 104kg tu... konfem 9bulan pregnant  nanti  berat 115kg tak lariii.. hehehehe...

Aku lepas bersalin n habis pantang berat static 104kg or lebih sikit sampai laaa khalif umur dalam 7-8bulan. Minum herbalife, dalam masa 10minggu turun ke 89kg. Of cozzzz sukeeee... *tepuk tangan sikitttt*







So kepada u all yang rasa-rasa nak sihat, nak shape kan badan, nak turunkan berat badan.. pilihlah produk yang terbaik - Herbalife. Sebab produk ni bukan semata2 ubat kurus kata orang.. tapi kandungan nutrition dalam setiap produk adalah paling penting. Kita nak kurus bukan setakat nak buang segala lemak dan toksin dalam badan. Tapi kita nak bagi nutrition secukupnya pada badan kita..baru la sihat! Nanti takde la masalah badan menggeleber bila da kurus.. Bila cukup nutrisi, badan jadi sihat, kulit tak menggeleber dan raut wajah pun sihat... Cuba tengok sesetengah produk kurus yang lain tu.. badan memang slim tapi raut wajah nampak kusam tak bermaya. Sebabnye... produk tu hanya dibuat utk bagi orang kurus tapi takde nutrisi secukupnya....


Dan apa bagusnye HERBALIFE jika dibandingkan dengan produk lain? Tengok ni...







Sooooo.. kalau nak sihat dan cantik... apa tunggu lagi? Bertindak sekarang! Jangan biarkan lemak2 dalam badan terus diternak dan beranak-ranak.... heeeeee... dan paling penting produk ni memanggg sesuai utk ibu mengandung, ibu menyusukan baby dan kanak-kanak juga....


Nak jadi macam saya? Call/sms/whatsapp : 019-2289693 atau
email sue.qaisara@gmail.com


2 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

Memang sue nampak cntek n berseri2 sgt..comei perut..hihi

Sue said...

hehe thx lily... sbnrnye tak berani nk declare. tp sebab da ramai yg tegur perubahan sue kali ni, tu yg post gak kt blog... yg penting nak sihat je..