Friday, October 5, 2012

aktiviti hujung minggu


Salam pagi Jumaat!! 

Wah bestnye dah hari Jumaat... :) Sebab hari ni time rehat panjang..so bolej bertukar jawatan kepada surveyor. Plan hari ni nak ke JJ Balakong. Surveyor katakan...heheheh

Yang lagi best, esok cuti! Takde plan utk esok. Tapi biasa lah..time cuti ni bole masak sedap2 sikit ikut tekak sendiri.. Pastu boleh bermalas-malasan kat rumah..nanti petang2 sikit bawak anak2 gi playground... kesian asyik memerap je dlm rumah kan. 

Ni aktiviti weekend yg lepas-lepas. 



















Happy bila kita tengok anak-anak happy kan?

Ni aktiviti hand painting pulak. Damia rasanya kurang sikit bab seni.. tapi khalish nampak khusyuk dan berminat.. tapi damia paling suke mewarna buku. Lagi satu pada aku, Damia ni kena ada guide. Nak buat apa semua kena orang guide. Dia tak pandai nak create something guna imaginasi... contohnye, nak main masak-masak pun kena ada carrot n sayur yg betul2. ada pisau yg betul. kena taruk air...

aku dulu, amik je daun2..amik batu tepi jalan buat batu lesung.. amik la daun yg mcm mangkuk tu buat periuk.. heee




Dan masa last2 raya ari tu sempat gi Kuala Kubu Bharu. Rumah kakak. Balik tu singgah kat dem ulu yam... sebenarnye aku ngantuk nak drive. Tu yg singgah tu....









Dan last weekend, kami round area rumah baru. Wahhh jalan da siap. Da bole masuk lalu depan rumah. Bestnye....

Ni masa ni macam konfiden je rumah ni rumah kitorg. Hehehe... sbb ingat nombor lot. Tapi esok tu bila tgk SNP, eh rasa rumah kitorang bawah sikit. hahahahah... tp deret yang sama la.. dan memang camni pon rumah kitorang... heheheh....




Anak-anak yang paling happy bila weekend datang. Damia tak yah gi sekolah. Ibu tak keje.... nanti ayah pun balik walaupun balik hari ahad.. pastu asyik tido je.. aku pon boring. Tu yang paksa2 gak ajak kuar jalan2 - gi pusing2 taman pon jadik la...


Ok.. tgh pikir esok nak buat pe ek.... ermmm... :)

6 comments:

Puteri Satu said...

dah nak masuk 4 ye sue...tahniah dari akak.... sue beli umah kat maner tu..???

Lily@MamaZaraZareef said...

khalif nmpak makin kurus n tinggi!! abang die plak dah makin bulat eh..hehehehe..nway, rajin sue layan anak2 hand painting kat umah..klu zareef, rase abeh kaler tu masuk mulut die kot..huhuhuh

mamalieyna said...

janji anak2 happy kan...see ceria wajah2x mereka tu ha.. (herm..terasa lama tak ke plyaground..)

*cun dah rumah, dh mcm nak boleh duduk dah tu ha.. tak sabarnye... ^_^

*meriah damily sue, next year makin meriahhh... makin besar family..best2x..

Sue said...

kak puteri1,

ye..nk masuk 4 dah. hehehe.. umah kat puncak saujana, kajang

Sue said...

lily,
khalif mmg camtu badan dia. mmg slim. ni baru nak naik..dokong pon da rasa sarat macam beras 10kg dah.. hehehe.. khalish da 30kg tuu.. risauu..sbb dia suke makan. now da start introduce herbalife. alhamdulillah dia suka, nk tgk dulu perubahan berat. harap turun la sikit. risau kalau obese..sian nak main bola pon tak larat nak larii

Sue said...

mamalieyna,
heee mmg tak sabar rasanye.. tp berdoa jgn laaaa gaji kena potong cepat sgt. eekekek bole gitu? alhamdulillah..meriah la hendaknye. seronok dgn budak2 ni..