Tuesday, November 29, 2011

Budak-budak memang suke gi taman, tak kisah la taman permainan ke taman bunga ke.... kan?

Dulu masa sebelum kawen... masa baru-baru kawen... aku siap planning kalo ade anak nanti aku akan bawak dorang gi playground tiap-tiap minggu. Kasi dorang happy dan boleh eratkan family bonding, gituu....

Tapi terus-terang la aku cakap, memang tak tercapai angan2 aku tu. Bila da kawen... da ada anak.. rupanya banyak tugas2 sebagai isteri dan ibu yang harus aku buat. Contohnye mengemas rumah, memasak etc.... bila dah penat, mana la larat nak keluar lagi.. nak bawak anak jenjalan... pulak tu husband bukannye ada sama tiap hari. Kadang dia balik weekdays, kadang weekend. Bila dia balik weekend tu, sedaya upaya aku jugak la utk herett dia sama gi bawak anak2 kuar.



Budak-budak mana yang tak suka taman? Even taman bunga pun diorang still rasa happy :)

Ni masa kitorang gi Aquaria ari tu.. pastu masuk Homedec. Ramai sangat orang, so biar husband je masuk. Kitorang kuar balik, lepak kat baby's room la... boring2 bawak keluar..
















Da boring kat luar, masuk dalam pulakk. Mana laa ayah dorang ni.......




Bibik layan dak kecikkk...




Mujur kat Aquaria ada beli colouring book. So damia bizi mengaler...






Eh mana anak lagi sorang?? Ce tekee.. ce tekee.....
































Ce tengok plakkkkkk.... apa dia buat?
















Bfeeding time!!!

Hahaha... dah haus sangat lah tu...




Pastu weekend bila tah, tak ingat dah aku bawak budak2 gi playground. Masa ni ayah dorang tak balik. Kesian da lama sangat tak gi playground...
























































Balik dari playground........





"Tomelllll takk tayeeee????"











3 beradik






p/s: Semalam bawak khalif gi kat pakcik urut kat Beranang. Nak cek samada tulang punggung dia tergeliat lagi ke tak coz last 2 week bawak gi urut kat makcik bidan. Lagipun khalif punye demam belum betul2 kebah, muka pun masih nampak tak sihat... bila dokong kadang2 dia nanges macam sakit. Pakcik tu cek, tulang punggung ok takde pa pe, khalif pun tak nangis masa pakcik tu tekan2... then pakcik tu pegang perut pulak. Ada something yang keras kat perut khalif. Dia tanya 'ada tak budak ni nangis n tak tido malam2?' Ye memang pun... Pakcik tu kata 'dia kena ketegur, dah 3minggu benda tu dok sama dengan dia'. Masa pakcik tu pegang perut, khalif tak nanges pun. Then masa pakcik tu baca-baca sambil pegang perut, khalif da start nangis.... pakcik tu keluarkan 'benda ketegur' tu, alhamdulillah baru dapat tengok muka khalif yang ceria.. baru lah khalif aktif kembali. ALhamdulillahhhhh.... Syukur..

3 comments:

mamalieyna said...

sesekali jengah sini...dah besar anak2... tak tahan tu, si abg still BF, hee~ ptt la khalish semangat badannye..minum susu terbaeeeeeeeek..hee~

hope anak2 sihat selalu k~ budak2 mmg suka taman~

Lily@MamaZaraZareef said...

suke,suke,suke dan sukeeeeee sgt each time tgk gmbar khalif..comei tol la die..yg pakai flower tu mmg nmpak gegirl habis..hehehe..n suke gak gmbar 2 beradik tuh..nice pic cume kakak damia tercekci sket jek dlm tuh.agagagagga

Sue said...

mamalieyna,
hehehe tak larat nak meriba time dia bfeed. rasa mcm besarrrnyeee baby ni. ahahha....

******

lily,
cenggitu la si damia kat rumah, suke berlenggeng.