Wednesday, November 2, 2011

Khalif mamam

Dek kebizian yang melanda, aku sampai lupa nak update satu benda.



Khalif da start makan! Wehuuuu... Aku bagi dia makan masa umur dia 6 bulan 2 minggu. Dimulakan dengan makan bubur yang di blend halus. Macam puree buah. Mula2 dia tak pandai. Kelakar. Comell sangat. Tapi skang da pandai, pantang nampak je mula la dia... mammmm..mammm.. ihihih...


Ni masa 1st time nak bagi dia makan.












tak duduk diam punye pasal, sampai ke pipi la jawabnye. hahahhaha...





Sibuk nak capai sudu. Hepppppp!!!




Skarang ni aku dah bagi dia makan 2x sehari. Pagi dan petang. Kalau pagi, bagi bubur yang dimasak campur sayur dgn ayam @ ikan @ ikan bilis. Petang lak, bagi puree buah. Bubur tu aku masakkan beras segenggam aje. Cukup la untuk makan 2x, pagi dan petang. Kalau bagi puree petang tu, bubur balance tu Khalish yang sebat.. Bagus, takat ni belum ada pembaziran lagi. Tawar hebehhh pun dia sebat. Damia je tanak. Siap geli2 je makan bubur takde rasa. Siap tanya aku, apa ibu masak ni...? Hahahhaha.. mana taknye, bubur + carrot + ikan bilis goreng yang ditumbuk halus. Garam memang aku tak bagi.



Alamak, stock puree buah da abes. Nak kena beli lagi.... ari tu bagi apple dgn pear. Sedap! hehehe...



Pic : google!









1 comment:

mamalieyna said...

dah besar khalif..comel~ haih makin tak sabar nak timang anak kedua la..hee~