Thursday, May 22, 2008

Workshop?

Yeah.. 14th-16th May, Corus Paradise Port Dickson. Since Damia baru je sihat dari demam yg pjg, so I brought her too. Just to make sure that she's fine and takde nangis2 kena tinggal. Anakbuah yg baru start cuti sem terpaksa jadi bibik ku.. ahahaha..nasib baik la ko ade. Kalu tak naya aku.. Supposed my turn will be on 20th-22nd which is 2nd grup but request to join 1st grup la since Im on leave on that date. Huhu.. Workshop ni utk penambahbaikan FAIL MEJA (sape keje gov tau la kot..)


Last workshop in 2006 aku attend sorang2 without assistance. For this time, aku bawak kerani. Bukan pe.. senang suh je dia taip2. Lagipun senang aku nak ngulor, nk memain dgn Damia sbb ade wakil aku kat dlm meeting room tu. Hehehe.. Ni saat bosan2, ngantuk2 mencari idea n wording apa nk buh dlm FM, lantas aku snap le gambo plastik Hudson.

Rasanya makin penat badan bila bawa anak ni. Sebabnye Damia still perlukan aku even da ade 'bibik' spesel. Nak kuar dr bilik pon terpaksa sorok2 sbb kalau dia nmpak pastinya menangis tak hengat... kesian pulak. Seboleh2 tanak Damia nangis, nanti mood dia mandom sepanjang hari. Kena betul2 jaga sebab lepas PD, kami ade satu trip lagi..







Gambar atas ni la bibik aku. Muahahaha.. Cun melecun lagik dan masih muda remaja, baru 23 thn. Damia suke sgt dpt jalan2, habis satu hotel dia berlari2. Time makan jgn ckp la.. Tiap kali makan, tiap kali tu la waitress dpt extra job without payment. Nak wat cemana, my doter ni da sibuk nk makan sendiri..




Ada gaya seorang pemain piano tak? Ermm.. kena antar ke kelas piano la nmpknye lepas ni. tak silap dulu abang penah ckp nk masukkan damia ke kelas piano. Sila la tunaikan janji yea sebab anak abang ni da ade bakat terpendam ni..





Hari ke 2 tu bawak Damia swimming. Terpaksa beli floaties baru, kalu ku tau harus aku bwk je floaties yg ade kat rumah tu. Mula2 mcm malu2 kucing je anak aku ni. Tapi pastu mula la tunjuk skills yg ada. Siap minum air suam dlm floaties lagi. Thx to mama hariz for d info regarding what to bring to d pool. Aku siap bwk beskut lagi ha.. Sambil mandi tu aku kuarkn damia dari float and teach her to swim herself, but aku pegang la kan..takkan nk lepaskan terus..



Last day, breakfast kat restoran tepi swimming pool. Lepas amek food sume, aku pun dok la sambil melayan Damia makan. Damia tak dok diam, asik nk berdiri kat kusi jek and main spoon ketang-ketung. Lepas je aku suapkan bubur yg keberapa suap tah.. tetiba damia terduduk and nangis. Darah kuar dr mulut. Menggelabah aku lap2kan mulut. Ingatkn kena spoon. Rupanya kena meja masa dia terduduk tu. Adoiii la.. tekapkan ais kat bibir bagi kebas and terus ke klinik. memang byk darah.. cuak aku. Takuttt abang marah.. uwaaa.. Sampai klinik damia leh melasak lagi. Budak2 katakan.. Tengok la tu darah kat baju.. Tapi damia sempoi je, siap smile lagi. Bila masuk bilik Doctor terus menjerit nanges. Sabo jek la...


(bibir pecah yg mula kering - gmbr di ambil 2hari selepas kejadian)



Phew~! penat PD tak abes lagi, balik umah tak sempat nk rest pon, setel apa yg patut dan siap2 utk bertolak malamnya. Ke mana??? Wait till the next entry okey!!!


The Sneak peak for the next entry :

.

.

.

.

.

.

.

.


4 comments:

PuteriSatu said...

salam...akak dah lama tak jengok ke sini...damia sangatla comel..jap je dah besar kan sayang..siannya dah tercedera ye...tak per..budak nakal selalu cam tu kan sayang..tak per..cepat besar kan..

green apple said...

looks good from behind..:)

phewittttttttttt

mama ranggie said...

sue...wah..x tau pon dah ade blog...

dtg PD ek?

next time ke sini,ym aku k!

Sue said...

kak puteri1 : budak nakal, kan? hehe.. kiss utk qilah yea kak..

green apple : TQ.. perasan supermodel la tu dak kecik neh..

era : saje tanak kasi tau. aku kan low-profile.. orait, next time will contact u mintak blanje air kelapa muda.. muaahahah..