Monday, June 23, 2008

Apa dah jadi?

Aduuuyaiii.. rasa mandom sekejap. Pagi2 lagi da tak best. Apa tak nye, excited bangun pagi hari ni - tak sabar nk g keje - pasal ade meeting post-mortem apc - leh hentam2 org yg bijak pandai tu. Tengah betul2kan urat badan, hp bebunyik. Ada msg le plak pepagi buta kul 6.30 neh. Ingatkan asst. yg msg bgtau dia EL lagii (diulangi..LAGI - bape byk ko nk EL tahun neh, baik ko benti jek) Sekali tengok nama KAK MIN. Alamak.. mana aku nk letak damia?? Konfem! Kak min nk g spital plak coz kaki dia berdarah terantuk kat dinding mlm tadi. Aii.. baik baling2 pinggan dari cederakan diri sendiri. Hahahaha.. tu tohmahan aku jek. Tak baik kan?? :p

Atas request mak, maka aku tinggalkan la damia ngan opah dia. Lagipun cousins damia ade kat rumah tu cuma petang nnt la bila dorg g skolah, tinggal la damia ngan opah jek kat umah. Opah suapkn soto nasi impit tadi, pastu aku pon selambe je la babai damia, dia pon ok jek. Pastu masa nk naik kete, tetiba nmpk damia meluru ke pintu. Aiyooo.. dia sula tau wa mau kije la. Terpaksa la anak buah aku bwk dia jejalan kat area umah tu pepagi ni. Hahaha..

Masa odw tadi, da masuk hiway grand saga dah ni.. tetiba aku terasa something wrong somewhere lah! Aduuuuuyaiii.. Nak nanges rasanye. Takkan nk patah balik? Mau tersangkut dalam jammed yg macam laut tu! Muka abang da bengang da kot2 aku kata nk patah balik. Da la kuar lambat ari ni. Maka nak tak nak terpaksa la jugakkk meneruskan perjalanan. Hahaha da la ade meeting ari ni..

Sampai opis tengok kete my best buddy tadek. Aikk.. MC ka ari ni? Kata ada meeting. Then sampai opis aku, aku kol la LELA tanye jadi ke tak meeting. Sekali jawapan dia ' kak sue, meeting postponed ke 7hb la.. Dato' decide last minit jumaat ari tu. Coz Dato' nk masuk sama....'
Hiyaarrkkkkhh!!! Rasa nak karate je dinding bilik aku ni. Tapi ok la gak kan..Drpd dok umah, baik aku dok opis study, lusa nk exam. Hahahaha...


Ada rupe org bengang tak?? Dari atas memang da cun dahhhh..
Sampai tang kakii.... LU PIKIR LA SENDIRI...
.
.
.
.
.
.
.
.
TADAAAAAAA.......!!

Aku pakai selipar gi keje!!!!!! Uwaaaaaaaaaaaaa... nasib la selipar baru. Kalo aku pakai selipar jepun tadi, mau aku patah balik umah walopon muka abang masam dan muncung!


3 comments:

mazzuana said...

Hahahah Lawak la ko Sue..sib baik slipar ko lawa ada munga-munga..kalo slipar tat seng harus kena patah balik..btw, ko dah pindah kan? pindah mana?

Wana said...

kah kah kah ko ni tak senonoh lah sue.. wakakakka.. nak tergolek aku gelak... doktor mula suspect aku kencing manis lah peh tu dah ok balik dahh.. tak lah tahap kritikal.. tapi tuhlah aku baru nak masuk 8 bulan ni ada lagi 60 hari lagi nakkk dihadapii... harap2 sume ok.. ko taulah last2 minit ni memang banyak hal nye...

Sue said...

mazz- aku pindah kajang. dekat sket ngan opis. maklumle myk pon naik. ni langkah berjimat le.

wana- tu la ko.. jgn le main belasah je nk makan ape. kang jadik baby gula, besor, mana nk kuar kalo tak kat tingkap. ehe