Friday, June 27, 2008

Baru nak update cite dah basi..

Yea.. memang kena ngan tajuk hari ni. Dah sebulan lebih dah tapi baru nk upload. Apa yek? Cerita holiday kat Langkawi tu la... Peginye da sebulan yang lalu tapi tak sempat nak edit2 pic bagai.. hari ni jumaat, rehat panjang, malas nak kuar even baru je gaji.. maka dpt lah nk edit pic dan upload sikit.

Percutian bagi kami kalau hanya aku-abang-damia cam boring sket la kan. Sebab kitorg dari zaman U dulu, masa bujangan lagi memang suke xtvt yg adventure. Adventure bukan lah berdua jek. Bahaya tuu.. Hahaha.. Kitorg b4 kawen mmg aktif la camping sana-sini. So dah biasa dengan kawan2. Jadi percutian ni pun kitorg g dgn kawan. 2 family la maknanya. Lagi satu kapel tu besfren abang.. iaitu azril-syikin-haiqal.

Kitorg bertolak kul 11pm dari Gombak, naik keta baru aku yang masih bau kedai. Sampai Kuala Kedah kul 5am. Lepas bekpes sikit, kul 7.30 naik ferry. So gambar2 di bawah ni menceritakan la perjalanan destinasi kami sepanjang percutian tersebut. Owh ya.. Plan awalnye, sampai sana pagi Sabtu 17 mei, dan balik pada 19mei. Tapi bila sampai kat jetty Kuala Kedah tetiba bapak2 orang ni extend plak lagi 1 day. Wah wahhh.. takut bini masing2 tak cukup masa ke nk shopping? Apa pun.. mekasehh yea. Even 4hari 3malam pun rasanya penattt sangat dan tak cukup masa. Rupanya masih ade lagi tempat yg kami belum pergi.. ada la dlm 20% daripada semua tempat2 menarik yg tersenarai dlm holiday map. Tunggu la anak2 besar sket, then kita gi lagik. Baru lah boleh ber-adventure di air terjun etc.



1st day-17th May 2008
-Lepas check in dan lunch kat Restoran Nasi Ayam yang macam glamer tapi hampehh kitorg wat lawatan rasmi ke Makan Mahsuri dan Beras Terbakar. Malam, rehat dan tido sebab kesian kat driver2 ni. Sampai kitorg pun tak makan malam dek kerana driver2 tertido tak sedar diri. Lapar bini masing2.

2nd day-18th May 2008
-eh tersesat lak gambar 1st day. Ok, lepas breakfast kul 10am, heading to Gunung Mat Cincang. Singgah kat tempat kapal2 ni. Aku lupa la plak apa nama tempatnye.. Ade petronas situ. Turun dari GMC pun da petang, balik apartment dan siap2 mandi utk kuar dinner lak. Sambil tu sempat la gi town, singgah Rams dan Idaman Suri.



3rd day-19th May 2008
-Lepas bekpes merangkap lunch, check in kat Nadias Inn kat Pantai Cenang. Kul 2pm heading to Porto Malai coz nak gi Island Hopping. Damia sgt suke masa naik bot bila angin menerpa muka dia. Tak nanges langsung! Destinasi pertama ke Tasik Dayang Bunting, then Eagle feeding and finally ke Beras Basah Island. Balik ke nadias masing2 berendam dlm pool plak. Damia sampai tanak kuar pool. Malam kuar town utk shopping lagi dan dinner. Balik bilik masing2 melepekk..





4th day-20th May 2008
-Lepas bekpes, bawak damia jalan2 kat pantai cenang. Pagi lagi so tak ramai orang. Lagipun weekdays kan. Rupenye damia takut laut. Hahahaha... sampai tanak turun main2 air pun. Pastu siap2 check-out dan balik...






3 comments:

Wana said...

sue siakba tu kenapooo gendut semacam jekk? akekek ko kasik dia makan banyak ek? ko saje jek psiko dia.. wakakakakaka... bagus-bagus.. maknanya ko rajin masak.. hehehehe

Sue said...

tau tak pe.. ahahaha

Tieha Zuan said...

damia yang cute...

jom kawan dengan zara

zarazuan.blogspot.com

selamat berkenalan kak sue