Thursday, March 12, 2009

Damia di usia 2thn

1. Da tak pelat 'S' 2-3 hari b4 birthday.

Dulu : bash, nanash
Now : bas , panas

2. Makin bam-bam... tapi berat tak naik sgt, just around 12-13kg je dlm bape bulan ni

3. Makin noti. Kalau suh wat pa pe cth: wash hands ke.. dia akan kata 'OK... JAP!' tapi lamaaaaa nk tunggu dia dtg kat sinki.

4. Owh..org lain tak leh kiss my belly (adik dia) even ayah pun tak leh peluk/kiss. Dia akan kata 'Ya (mia) nye baby.., no-no-no'

5. Bila berlari, ada gaya tersendiri. Sgt comelllllls!! dan gedikkk je aku tgk. hehe.. Opah pon tergelak tgk damia berlari..

6. Susahhh nk pakai pampers. Sampai ibu naik angenn dibuatnya!!

7. Kalau ibu bising2, damia akan test samada ibu marah ke tak kat dia. Dia akan panggil 'ibuuu...ibuuu..' berkali2 sampai ibu menyahut. Tapi kalau ibu serius je dan tak sahut panggilan dia, terus menangis. Maknanya dia tau ibu tgh marah..... Tapi kalau ibu ckp 'YEA....' lepas berkali2 dia panggil, damia akan peluk aku sbb dia tau ibu da tak marahhhh.... :d

8. Sgt sukee dan syggg dgn baby! Kalau g mana2 n nmpk org dokong baby, damia akan gi kat baby tu.

9. Apa lagi yea? Ermm mcm biasa, mulut tak penah berenti bercakap!!

10. Dan lain-lain

4 comments:

As said...

Damia progress dia amatlah baik.. Adriana yg nak 3 thn ni pun baru 11 kg... kira bambam gak la damia ni kan... sure dia sayang adik nanti.. adriana lak dia adik kuar jer dia la org yg paling jeles skali... x leh kiter layan adik dia.... dia mesti nak jugak...

Marsha~ said...

happy belated birthday damia.. adik damia bila nak kuar ni.. auntie lk yg tak sabar.. huhuhu

Sue said...

As: adriana jeles ke? Ni pon tak tau la kalau2 damia jeles bila adik dia kuar nnt. Nak kena jaga hati dia jugak nnt

Marsha: due 17mac.. tu la tak sabar2 nk bagi kuar. sakit2 da badan ni

gee ryder said...

hi damia,chubbnye dia..
i suka la nama damia
oo u dh sarat ye..slmt bsalin..

bdw,slm knl :)