Tuesday, March 3, 2009

Damia

Lagi beberapa hari lagi genap lah usia Damia 2 tahun. Cepattnye.. rasa mcm baruuu je kuar labour room. Sakit pon masih terasa (dan nak merasa lagi sekali tak lama lagi..addeehhh..)

Dulu, sgt suke dgn camera. Pantang suh pegang camera @ hp, mesti dia smile sendiri atau suh snapkan pic dia. Pantang org suh 'smiiileeee' panjang lah senyum dia dan body pun freeze supaya senang amik gamba.

Tgk la gamba2 kat bwh ni..



*GEDIX kan???*
Tapi skang ni, makin susah pulak nk amik gambar dia. Bila tau org nk snap gambar..mula la buat aksi tak pandang kamera. Konon2 model la tuuhh... ceitt!!

Gambar atas ni - elokkk je dia pandang kamera, pastu masa nk snap cepat2 dia alih muka.. agak2 org da tak amek gmbr, baru dia toleh semula..



Yg ni pulak.. tiap kali pas snap gmbr damia akan mintak nk tgkkkk.. so acah2, tipu2 dia konon nk bukak gallery dlm fon nk bagi tgk, tapi sbnrnye nk snap.. baru dptt muka tersengih ni...


Weekend lepas, kemas2 bilik n prepare katil baby (utk kali ke-2) lepas damia da menggulaiiikan katil tu. Penat... Bila da tukar bedsheet, pasang kelambu, susun bear sume.. Damia mintak nak tido dlm tuh. Adoiiihhhh... Nmpknye kena kemas lagi la nanti.



Badan statik, tapi muka blur.. coz dia alihkan muka masa nk snap gambar.



Ni betul2 model beraksi. Saboo je la..




Last2.. jadik cenggini.
Ermmmph.. da besar anak dara ni. Suka menyakatt org esp opahnya. Asal opah nak dok depan tv, mesti dia conquer ruang tu.. berdepang tangan, terkangkang kaki tak bagi opah duduk. Pastu bila opah da duduk n tgk tv.. tak lama pastu tetiba je damia bangun n blok tv dgn tgn.. pastu sengih2 nakal.. bole??
geramm je tgk. Rasa nak geget2 pipi dia!!! Mcamana la keadaannya bile da ada adik nanti yea..
"Damia, nak baby girl ke baby boy?"
"Baby boy"

Tak sabar nak tgk reaksi damia masa melawat ibu kat hospital nanti. Happy? Terkejut? Merajukkk...?
Tapi ayahnya da konfem, kalau baby nangis je sure damia org pertama nak suapkan susu botol dia.. hehehhe..

3 comments:

JuSh said...

Hi Sue,thanks for dropping by my blog.The measurement for big one (25cmx20cmx5cm), small (25cmx15cmx5cm)

As said...

sungguh comei damia... dah nak dpt adik lagi... sekejap jer kan masa tuh berlalu...
dah pandai posing sakan....

Sue said...

ok jush.. thx..

As..tu lah tak sangka kejap je da besar. As pun da ada 2 anak. Best tak? Penat tak?