Tuesday, March 10, 2009

Happy 2nd Birthday to Damia


HAPPY BIRTHDAY TO YOU

HAPPY BIRTHDAY TO YOU

HAPPY BIRTHDAY TO DAMIA

HAPPY BIRTHDAY TO YOU



MMUAHHHHSS!!!




Suke sgt pic atas ni tp sayang, coz ayah snap masa ibu tgh bukak kotak cake. Damia genap 2 tahun pada 9 Mac 2009. Majlis sambutan birthday dibuat awal iaitu pada 8mac dgn harapan hari isnin 9mac tu (cuti Maulidurrasul) bole la berehat2..

Damia hepi sgt2. Masa tiup belon utk buat deko.. dia sibuk menyanyi lagu birthday. Sampaikan ibu nak gantung belon pun dia tak bagi coz nak main lambung2 belon. Sabo jek la....

Majlis dijadualkan bermula kul 5pm. So ayah gi amek cake kul 4.15pm dgn damia. Sekali balik2 umah, damia da tertido da.. alahai..pengantin tido di saat tetamu da mula memenuhi ruang tamu. Takpe, ibu bagi chance 15mnt damia tido. Pastu kejutkan dia. Mula2 merengek sbb tak puas tido. Tapi bila ibu kata nak buat birthday, kawan2 da dtg, terus dia bangun n nak sikat rambut. Damia kata 'malu kannn? ' ---Malu coz rambut serabai




Sila abaikan background dinding tu yea. Ni hall yg under construction. :p





Damia kata 'Tco Tco Yo' bila tgk cake ni.. (kaki pocoyo da terpotong masa cake cutting)



Ni design pocoyo yg aku bagi kat kedai cake tu utk draw atas cake.

Damia masa cake cutting. Sempat tangan dia meluncur lajuuuu atas gambar pocoyo tu dan terus lickin' d fingers. Sabo jek la....





Damia mengedarkan gift kpd tetamu sambil ibu memegang bakul gift tuh!



Alhamdulillah, murah rezeki damia tahun ni. Ramai budak2 dtg. Ada la dlm 30 org kot... penuh rumah! Food pun ngam2 ho jek. Tak lebih tak kurang. Mula2 bajet mihun 2pek cukup la coz jemput tak ramai. Akhirnye abes gak 4 peket mihun!!


Thx to my beloved sister, kak normah yg dtg awal. Sib baik dtg awal. Harapkan mak buyung ni, alamatnye tak siapppp le!! N thx to ajan ngan fasha yg byk tolong2. Aku jadi mandooor sajekk!

Dan tak lupa utk ayah damia....


HAPPY BIRTHDAY TO YOU

HAPPY BIRTHDAY TO YOU

HAPPY BIRTHDAY TO ABANG

HAPPY BIRTHDAY TO YOU..





Birthday girl ke boy ni????? Hehe.. Ni damia punye keje. Ayah kena pakai crown gak coz bday ayah gak kan.....?



Pagi 9Mac.. damia bangun dulu. Dalam mamai2 dia, sempat dia kata :


Scene 1 :

"Ibu..nak bibitt'
"Wat pe.."
"Nak main bibit' <---ayah, anak mu ini nak RABBIT ke sbg hadiah bday? Pagi2 da mintakk ni


Scene 2:
"Ibu.. jom..naik kete"
"Nak gi mane...?"
"Gi alan..." <------ujan la sayang... mata ibu tak leh bukak! :)



Scene 3, damia da sedar dari mamai. Ibu malas2 nak bangun coz hari ujan.


"Ibu... anyunnn'
"Tanakkkk'
'Ibu..anyun la..'
"Tanak.. ujan!'


hehe... pastu damia bukak lampu dan main dgn anak patung dia sambil mulut menceceh sambil suh ibu ngan ayah bangun. Hihi...


4 comments:

As said...

Happy 2nd B'day to Damia...
so chumell ngan cekak dia tuh... wah cantik keknyer..pocoyo lagi.. suka arr tgk....
Moga jadi anak yg solehah...

syahnana said...

epi besday damia....
dah beso dah anak ko sue...sat g dapat adik plak...

Sue said...

As : suke dgn cake tu coz org tu pandai lukis. Damia pon suke pocoyo.. thx yea as.

nana: a'aa.. dia da tak sbr nk dpt adik.. hari2 cium perut. hehe

Azure said...

Happy birthday Damia!

Hugs n kisses dari aunty Zura