Thursday, October 8, 2009

Gi klinik la tadii...

Tadi pagi gi check up Khalish. Actually da lewat sgt pon. Tapi sebab bulan lepas nak raya, so dorg bagi appointment 1/10 ari tu. Tapi biasa la kan.. aku da tau sure ramai org time tu, so pegi la tadi. Pun ramai gak orang. Mau pengsan menungguBerat tak naik banyak.. 8.5kg sajekk.. tak kisah la. Janji masih di level semangat selamat. Dan sihat.
Bile da kat klinik tu, aku pon tumpang la timbang. Kat umah nye penimbang da kemana pon tatau la. Dlm store kot. Aiihh..mcm best pulak bile time2 raya ni, berat haku turun plak tuh! Sekilo dua pon jadik la kan? Janji turun.......
Bile di congak2.. Dalam tempoh 6 bulan ni selepas bersalin ni berat aku da turun sebanyak 20kg! Tapi mcm tak nampak pon kesannye.. masih tembam di sana sini cuma aku terasa la mcm ringan sikit badan ni. Tapi lately sejak pakai Premium Beautiful, memang terasa betul seolah2 ilang selera makan. Bila lambat makan pon, takde la rasa mcm nk mati. Kalo dulu, walaupun pakai corset jenama C***y, bile lapar tu rasa mcm nk beguling2 je... agaknye betul la kot org kata yg PB ni bole buat kurang rasa lapar.
Eh.ehh.. promote ke? ngehngehngehhh..
Tapi setelah memakai 2 jenis corset yg berjenama glamer ni... mmg ada perbezaan! Sukee..sukee.. semalam gi keje pakai slack. Kejap2 aku cek pinggang suar. Bukan pe.. rasa longgar pulak. Risau pulak kot2 tetiba je slack aku terlondeh kang. Haruuu... huhuhu..
Biar la kalo org tgk mcm takde beza ke.. ape ke.. yg harus di ingat, PB bukan untuk terus turun berat badan berkilo2.. tapi membantu mengurangkan inci di badan. Tu yg penting. Dan membantu menurunkan berat badan tapi bukan serta-merta yea..... ingat tu!
Tapi kalau aku da kata suar aku da longgar tu, maknanye berkesan la tuh! Corset yg dulu pun tak camni kesannye. heheh... besttt..
Ehh apesal jadik camni??? Sesiapa leh tolong? <----tadik sume yg aku taip jadik camni, ade garis ni.. sib baik Mai Okinokiyo tolong.. TQ mai...

2 comments:

mamalieyna said...

waaa berat naik banyaknye khalish! tgh sihat ye, berat pun naik baikk punye la kan..ala kalah dah haidar saye..bukan kata nk nek skit, makin turun pulaks..sedih tul..tak sihat time tu..huhu..
*waa bagus ee dh turun manyak tuu.. kite baru 10kg jek! tak de dok diet2..main bantai makan je..huhu..

Sue said...

ala lieyna.. budak2 ni biasa la time sihat, ok... time tak sihat turun la. tapi tak pe.. nk membesar katakan. Damia pulak yg da turun beratnye sbb cirit birit..

ehh.. sy pon tak diet. makan main tibaiii je. heheh..