Tuesday, November 10, 2009

Da nak raya haji dah tapi baru nk upload gambar raya aidilfitri - sowie yekk!

Mintak maaf yea. baru la ni sempat nk upload gambar raya. Orang da nk masuk raya haji da ni... hehe.. Sila la bagi laluan utk gambar ni di tepek kat blog ni. Utk tatapan Damia & Khalish di masa depan.
Ishh.. banyak dosa ngan mak ni.
Tu yg abes mekap, berjujuran air mata. Hak hak hak...
Damia pon pelik asal la ibu menanges2 ni? Terus dia tanak salam org dah!




Bersalaman ngan abangku yg sgt2 bizi skang ni
sejak bergelar pelakon (extra pon jadikla...)


Khalish salam raya ngan Opah.
Alahaiii asal mata tu dik?? hhihi

Kami sekeluarga dengan Mak dan Abang dan anak2 dia...

Dan seterusnye adalah sesi untuk mengambil gambar keluarga kecik ku:

Yg 1st:

Ishhh adik lak tak reti dok diam, owang lain da ready ni!

*
*
Yang 2nd:


Blur pulak. Pastu adik pandang ke mana pulak tu?
Damia pulak da huru hara


*
*

Yang 3rd:


Pun blurr jugak..


*
*

Yang ke-4 dan terakhir coz dua budak kecik da cranky:





Okehhh..kira pass la jugak. Comell kan tgk dua beradik pandang sama sendiri.
Hehe...


Haa.. ni sbnrnye entry spesel utk MAMALIEYNA ni, coz u yg request kan nk tgk gambar raya kami yg sedondon dondang sayang...

Baju i ngan damia adalah dari material yg sama. beli kain n then tempah kat tailor yg aduuhaiii... smpaikan aku amek balik la 2-3pasang kain yg dia tak jahit lagi tuh. Konon tahun ni nak sama2 dondon ngan damia. Nasib baik sempat siap. Tu pun sehari sebelum raya baru dpt, tau! Tempah punye la awall...
Khalish dan ayah nya pun aku sedondang sayang kan mereka. tak penah2 ayahnye pakai baju melayu teluk belanga.. sekali ha.... amek! Hehehe...
Material dan design mereka adalah sama, beli siap kat sebuah kedai dlm Tesco Kajang. harga amat berpatutan dan lagi berpatutan compare ngan material kain kat bazar2 tuh! Puas ati la tahun ni tak pegi Jalan Tar pun tak pe. Baju melayu tu pon materialnya standard la mcm Den Wahab punye, mcm yg tahun2 sudah punye la... Harga baju dewasa tu pon dekat 200 gak la. Tapi yg khalish punye cuma RM29.00 sajek. Best kan? Save bajet sikit. Huhu..
Weekend lepas kitorg sempat attend satu birthday party. Excited sungguh damia. Dari pagi aku da ckp kat dia nk g besday Zara. Tak sudah2 dia, bole kata setiap minit dia ajak aku.. 'jom la ibu..gi bday Zara' dgn pelat2nye la... Penat haku nk explain yg bday tu kena gi kul 11am. Tp kul 8am dia da start ajak. Camno???
Nway, thx Linda coz invite aku n family ke Birthday Bash Dyan Zara Emelyn. Next post i will upload a few piccas yg sempat aku snap, okeh!!

2 comments:

mamalieyna said...

Yaaa akhirnyer...terupload jua! hehe...cun lah! best la ada geng sedondang sayang mamanye..ni yg nk lg sowang nih! leh sedondang sayang ngn mama, arif ngn abah. ihiks..tunggu tahun2x depan la..huhu..
*Selamat hari raye...hikhik..!

Sue said...

hehehe.. cepat2 tmbh sorg lagi.. baru ade geng!